Czarna lista

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Peter

Re: Czarna lista

Post autor: Peter »

Cała twórczość Amandy Lear i jej infantylne piosenki jak choćby to:
http://www.dailymotion.pl/video/x7w0qp_ ... f-mm_music
jestem zdania, że jak ktoś nie ma głosu do śpiewania nie powinien tego robić....
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Cała twórczość Kim Wilde i Jeniffer Lopez, może poza dwoma, trzema piosenkami. Reszta to chłam.
Ja też jestem zdania, że jak ktoś nie ma głosu do śpiewania nie powinien tego robić....
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
nado

Post autor: nado »

phantomas pisze:Cała twórczość Kim Wilde i Jeniffer Lopez, może poza dwoma, trzema piosenkami. Reszta to chłam.
Ja też jestem zdania, że jak ktoś nie ma głosu do śpiewania nie powinien tego robić....

Podpisuję się, czym mogę pod tymi słowami. Zresztą, nie ma naprawdę jakichś "świeższych" towarów do skrytykowania ? Kim Wilde ? A kim :lol: ona jest ? W Polsce nigdy nie była gwiazdą, bo w latach jej największych sukcesów słuchało się u nas rocka z najgłębszego i najczarniejszego podziemia, a nie gwiazdek zza granicy, którym ktoś melodyjnie przygrywał na gitarze.
Na czarną listę wpisuję tego pseudo śpiewaka, ćwierć poetę z wkurw...cym akcentem, muzyczne odkrycie ostatnich lat w naszym kraju - raju, ćwierkającego Czesława. "Na drzewo" z takim ćwierkaniem.
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Mi się akurat podoba ta piosenka, co Peter podał w linku :D
A co do Kim Wilde i Jennifer Lopez to zgadzam się. Piosenki takie sobie, raz na jakiś czas coś się znajdzie super a tak to nic.

Nado: Może to głupie pytanie, ale o którego Czesława chodzi? Czesław Śpiewa?
nado

Post autor: nado »

Tak, właśnie o tego wróbla z Ameryki. :lol:
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

:roll: :roll: :roll:
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Peter

phantomas pisze:Cała twórczość Kim Wilde i Jeniffer Lopez, może poza dwoma, trzema piosenkami. Reszta to chłam.
Czyżbyś zapominał o Madonnie? Kim Wilde śpiewać potrafi, natomiast Madonna nawet nie jest dobra wokalistką studyjną a co dopiero koncertową. Zwyczajnie nie ma głosu i powinna się tu znaleźć. Podpisuję się w tym sensie pod twoim ostatnim zdaniem. Jedyna płyta jaka jej wyszła to "Confessions On A Dance Floor" reszta to bezwartościowy chłam.

Dołączam "wspaniały" przebój tego pana:
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Mimo upływu lat Cocker dalej ma świetny głos. Dzięki za wstawkę.
Niektórzy niestety wolą geniuszy muzycznych rodem z parodii vide System In Blue. Nic na to nie można poradzić.
Awatar użytkownika
Peter

Chłopie nie obrażaj Systems In Blue, są ludzie tu na forum, którzy tego lubią posłuchać! Co oni Ci takiego uczynili? Wystarczy, że napiszesz, że nie lubisz takiej muzyki i dodasz ich do czarnej listy.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Hmm, to można by się również zastanowić co zrobili Ci wszyscy wykonawcy których umieściłeś w tym dziale. Cytując Ciebie - "są ludzie tu na forum, którzy tego lubią posłuchać!" Niekoniecznie ja, żebyś się tego nie przyczepił.
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Gdyby nie głosy Panów z SIB to Modern Talking nie było by Modern Talking. Moim zdaniem są świetni. A jak ktoś lubi Cockera bardziej to niech sobie poszuka innego Forum. (jeśli takowe istnieje). Nie rozumiem po co tracić energię na pisanie tego co się lubi. Są przyjemniejsze rzeczy w życiu.
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

A ja do czarnej listy bez wątpienia zaliczę "Take On Me" A-Ha :twisted: I żeby było jasne, mam na myśli wersję puszczaną w radio na okrągło, dla mnie to paranoja katować tak świetny zespół tym JEDNYM ŻAŁOSNYM kawałkiem :x Zbiera mi się na wymioty gdy zapowiadają A-Ha i leci... ten badziew.

Zdecydowanie wolałbym posłuchać ich ballad z lat 80-tych takich jak: "Stays On These Road", "Hunting High And Love", "The sun always shine on TV" czy "Crying In The Rain". Jak dla mnie zespół specjalizuje się w BALLADACH i przykro że ich największym hitem została ta mało przyjemna łupanka :(
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Ta piosenka nie jest aż tak okropna, ale też mnie irytuje, gdy puszczają w radiu jedną i tę samą piosenkę jakby ten zespół nie miał innych. Ja też uważam, że A-HA mają wiele wspaniałych utworów, ale niestety nie zanosi się na to, abyśmy usłyszeli w radiu jakiś inny kawałek tego zespołu. Miejmy jednak nadzieję, że to się kiedyś zmieni, bo puszczanie jednej i tej samej piosenki tego naprawdę fajnego zespołu jest rzeczywiście bardzo nudne. Też bardzo lubię A-HA i zawsze gdy słyszę Take On Me w radiu, myślę sobie - czemu oni zawsze puszczają ten sam kawałek i czy już nigdy nie usłyszę innej ich piosenki. A zespół jest rzeczywiście świetny. :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

No dokładnie, może jakby "Take on me" było rzadko puszczane w eterze to miałbym inne zdanie, bo kiedyś nawet to lubiłem. Ale u mnie to niemalże wszystko najbardziej oklepane = najgorsze :cry:

Podobna kwestia tyczy się Police ("Every Breath you take"), Pet Shop Boys (nie trawię "Always on my mind" :twisted:) czy Tanita Tikaram z żenującym "Twist in my sobriety" - to to już w ogóle tragedia :twisted:

Ale np taki Modern Talking to jak dla mnie wszystko ma perełkowe i godne uwagi. No może poza takimi hicikami jak "Maryja" czy "Luna de plata" Thomasa solo, które uważam że owszem są to perełki, ale ciężkie do strawienia. Na prawdę trzeba mieć mocny gust by te pioseneczki przeżyć i być chyba nazbyt romantycznym :lol:
Awatar użytkownika
Peter

To ja dorzucam Roda Stewarta i jego żałosne wypociny w stylu "Baby Jane" czy "Do Ya think I'm sexy. Nie trawię gościa. Kiedyś mi przypominał Bohlena, ale teraz już nie.
Dodaje jeszcze jakiegoś polskiego gniota:
Ostatnio zmieniony pt lut 18, 2011 10:41 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: To sprawdź najpierw jak się jego nazwisko pisze.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Dzięki za "Malcziki". Kolejna świetna piosenka :) Ale skoro ją tutaj wstawiłeś, to myślę, że u Ciebie ciężko ze zrozumieniem przesłania tego utworu. Może w ogóle tekstu.
Na drugi raz wysil się trochę i wstaw oryginalny teledysk.

Stewart też ma parę bardzo fajnych przebojów :) A "Baby Jane" to dla mnie jedna z kwintesencji lat 80tych.
Zaraz przyjdzie kolega Sebastian i jako kolejna osoba wyśle mnie na inne forum 8) Przecież po co tracić energię :lol:
Ostatnio zmieniony pt lut 18, 2011 11:36 przez phantomas, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany