Daniel Schuhmacher

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.

Czy podoba Ci się wokal Daniela?

1. Tak
14
52%
2. Nie
13
48%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
Weronika

Re: Gwiazdy jednego sezonu

Post autor: Weronika »

Peter pisze:No OK, tylko wyjaśnij mi dlaczego np: uważasz oba albumy za dobre w skali 6/6 a później stwierdzasz, że Daniel zaczynał od słabszych piosenek, by później mieć lepsze. O ile sobie przypominam, to było a contrario do Danny'ego Saucedo. Tak naprawdę to drugi album świadczy o klasie wokalisty. Nie sztuka stworzyć coś dobrego w debiucie i coś słabego po nim. Mam nadzieję, że to tylko kiepskie początki i następny album będzie lepszy. Nie chciałbym by Daniel podzielił los Alexa.
Troszkę się nie zrozumieliśmy, ja ich wcale nie oceniałam w skali 6/6 tylko po prostu uważam, że są dobre, a nie najlepsze. Mam nadzieję, że to ten trzeci album okaże się najlepszym ;)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Weronika pisze:A mi natomiast album bardzo się podoba zarówno ten pierwszy jak i ten drugi :) 6/6
Pamiętajmy, że każdy ma inny gust, a o gustach się nie dyskutuje ;)
No OK, rozumiem, że potrzebowałaś czasu i wyrobiłaś sobie inną opinię. ;)
Awatar użytkownika
Weronika

Peter pisze:
Weronika pisze:A mi natomiast album bardzo się podoba zarówno ten pierwszy jak i ten drugi :) 6/6
Pamiętajmy, że każdy ma inny gust, a o gustach się nie dyskutuje ;)
No OK, rozumiem, że potrzebowałaś czasu i wyrobiłaś sobie inną opinię. ;)
Owszem oceniałam tak, gdy nie wiedziałam, co będzie na trzecim albumie, ale po wysłuchaniu np. "Don't do this to me" w wersji demo liczę na trzeci album, który dostanie 6/6 ;)
P.S. Zauważyłeś, że też jesteś zmienny w wypowiedziach? ;) A ja nie zmieniam zdania tak od razu, tylko po stwierdzeniu faktu autentycznego uważam, że dałam za wysoką ocenę, a taką notę muszę trzymać dla najlepszego ;)
Peter pisze:Mi się podobają jego ballady: takie ABL, w każdej wersji jest wielką kompozycją, choć tam jest ten motyw bodajże z Snow Patrol. Mnie urzeka to co się dzieje po drugim refrenie, co zawsze było domeną Bohlenowskich ballad. Poza tym godne polecenia jest "Feel" - ballada jakby żywcem wzięta z Dream Factory.
Ja również mam słabość do ABL, ale urzeka mnie coś też w LaLaLa, pomimo, iż nie jest to ballada.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Daniel Schuhmacher

Taka sobie ta piosenka "Don't do this to me" http://www.myspace.com/danielschuhmache ... o-69367392 Ciekawe kto za tym stoi, pewnie Alex? pozostałe dema też nie urzekają.
Awatar użytkownika
Weronika

No, cóż nie wiem czy wiecie, ale teledysk Daniela do piosenki Feel ma już milion odsłon,a druga płyta "Nothing To Lose" została płytą roku w Niemczech. Daniel odnosi sukcesy i co najważniejsze jak na razie nie uderza mu woda sodowa do głowy i niech tak zostanie, wspiera fanów, a fani jego, których ma już ponad 10 tys. :D
Awatar użytkownika
Peter

Tego nie wiedziałem, że album jest takim dużym sukcesem, skąd masz takie informacje, że jest płytą roku? Liczę, że dostanie jeszcze jedną COMET. Nie wiem jak Ty, ale ja chętnie wybrałbym się na jego koncert. A kto napisał piosenki na nowy album? Wiem, że produkcją zajął się Thorsten Broetzman, dlatego nie od rzeczy było moje stwierdzenie, że "Feel" to brzmi jak produkt z Dreamfactory. Kiedy go po raz pierwszy odsłuchałem, nasunęło mi się tylko jedno skojarzenie : :arrow: "Attention" Alexa Klawsa. Co nie dziwi jako, że robili go Ci sami ludzie. Słabo wypadło tylko "Running Through Fire" i "Lalala", ale Tobie się bardzo podoba? Który album Twoim zdaniem lepszy? Ja chyba wolę pierwszy, słodszy, bardziej popowy, ale w moim odczuciu drugi jest bardzo do niego podobny.
Awatar użytkownika
Weronika

Skąd mam takie informacje? No, cóż prowadzę polski fan club Daniela, więc takie rzeczy powinnam wiedzieć ;) Na jego koncert chętnie bym się wybrała, żałuję tylko, że nie miałam okazji pojechać na jego gościnny występ w Świnoujściu, a tak blisko był :( Oczywiście uwielbiam wszystkie jego utwory i ten ciepły wokal ;) Który album lepszy? Po kolei: pierwszy był dobry, drugi był lepszy, a trzeci będzie najlepszy ;) I tak musi być :D
Awatar użytkownika
Peter

Trochę mnie to dziwi, że płyta roku w Niemczech, a taka słaba sprzedaż, bez żadnego certyfikatu... No ale może inne walory decydują o tym. Podzielam Twoje zdanie, że ma fajny, nie denerwujący i ciepły głos. Szkoda, że nie dowiedziałem się o tym koncercie w Świnoujściu....
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Weronika pisze:No, cóż nie wiem czy wiecie, ale teledysk Daniela do piosenki Feel ma już milion odsłon,a druga płyta "Nothing To Lose" została płytą roku w Niemczech.
A kto wybierał tę płytę roku? Bo raczej nie jakaś prestiżowa redakcja, skoro szczytem możliwości tej płyty było 37 miejsce w Niemczech, a po tygodniu nie było jej już wśród setki najpopularniejszych.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Odpowiem za koleżankę: Rockrerport, tak się ta instytucja nazywa, tu Weronika więcej pisze :
http://daniel-schuhmacher.socjum.pl/blog/21
Ale mi się to wydaje naciągane trochę, bo z tekstu nie wynika taka informacja....
Awatar użytkownika
Weronika

Awatar użytkownika
Peter

To niestety nie wygląda na ranking najlepszych płyt, ale na recenzje płyty Daniela, płyty w moim odczuciu przyzwoitej, ale na pewno nie mającej takiego wzięcia jak album Andrei Berg.
Awatar użytkownika
Peter

Nowa piosenka "Dance floor"

beat fajny, ale jakoś nie bardzo mi się podoba jego wymęczony wokal.
Awatar użytkownika
Daniel's PFT
Kontakt:

Post autor: Daniel's PFT »

Witam Wszystkich :)

Serdecznie zapraszam Was na stronę Oficjalnego Polskiego Fanclubu Daniela Schuhmachera. Przy okazji przypominam, że Daniel, jako jedyny z uczestników i zwycięzców DSDS nadal zajmuje się muzyką i nie daje o sobie zapomnieć.
Dowód? Zajrzyjcie na naszą stronę http://www.danielschuhmacher.hpu.pl :)

Pozdrawiamy ;)
Awatar użytkownika
Weronika

Co powiecie na nowy singiel Daniela, promujący jego nową płytę, która niedawno się ukazała?

>>::GOLD:: http://www.youtube.com/watch?v=z_V9K50nY_k

P.S. GOLD właśnie walczy w propozycjach do Hit Planety w Muzycznym Radiu :)
Awatar użytkownika
Peter

Piosenki z nowego albumu Daniela takie fajne, całkowicie inne niż na pierwszym albumie z Bohlenem, według mnie o wiele doskonalsze. Jedynie ballady Bohlena po stokroć lepsze. Te straszliwe nudne są. Do głosu się można przyzwyczaić, można go lubić bądź nie, ale trzeba przyznać, że pomimo ballad udało mu się zmontować na prawdę solidną płytę. Tylko co tak naprawdę jest stylem Daniela? :P
ODPOWIEDZ