Skoki narciarskie

Rozmowy zupełnie nie na temat.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Skoki narciarskie

Post autor: Peter »

No bo Morgi może już nie mieć motywacji. To zdaje się, że on wygrał TCS i ma kryształową kulę... Teraz skacze bez presji, na luzie... Wspaniale dzisiaj Amman skakał, on chyba ustanowił rekord skoczni?
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Karolek78 pisze:Do końca sezonu zostało nie dużo konkursów a Schlierenzauer wyprzedził Stocha i Evensen go ciśnie. Boję się że Stoch nie utrzyma miejsca w pierwszej dziesiątce. Zauważyłem też że im lepiej radzi sobie Schlierenzauer tym gorzej Morgenstern.
Ja też się obawiam,że Stoch nie utrzyma się w pierwszej dziesiątce.A Adam w dalszym ciągu dobrze skacze,przecież nie musi być w każdym konkursie na podium.On już i tak wiele zrobił,teraz czas na Stocha :)
MY DREAMS COME TRUE :D
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Adaś znów pokazał klasę. Kamil zresztą też, 11 miejsce to także dobry wynik. Następne zawody dopiero za miesiąc w Lahti, trochę sobie poczekamy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

No ale za dwa tygodnie najważniejsza impreza sezonu. Adam Małysz bardzo lubi Oslo i mam nadzieję że zdobędzie medal (powiem więcej po cichu marzę o złocie :D ). Ciekawy jestem jak się spisze nasza drużyna?
Karolek78
Marcin87

Obyś miał rację :wink: MIstrzostwa świata powinny należeć do Adama :D
Obrazek
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

Wiecie od kiedy dowiedziałam się, że Kamil Stoch wygrał ten konkurs w Zakopanem byłam w niezłym szoku po prostu nie mogłam w to uwierzyć tylko ten upadek Adama cóż szkoda mi go.
Awatar użytkownika
Karolek78

Ja tak samo miałem. Cieszyłem się ale nie mogłem w to uwierzyć. Przede wszystkim bałem się o Małysza ale dzisiaj udowodnił że jest bardzo dobrej formie. A co do rekordu to należy on do Evensena (skubany 246,5m wyciągnął).
Karolek78
Marcin87

Nie ma się co przejmować tym, że Adam nie wziął udziału w drugiej serii po tym upadku. Najważniejsze, że nic sobie nie złamał i wystąpił już w następnych zawodach.
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolek78

Nadeszła ta chwila. Adam Małysz kończy karierę sportową. Ostatni raz zobaczymy go w akcji 26 marca podczas "Skoków do celu" w Zakopanem. Adam był nie tylko świetnym skoczkiem narciarskim ale i wzorem prawdziwego sportowca. Cieszyliśmy się jego sukcesami a gdy mu nie szło smuciliśmy się razem z nim. Jednak zawsze mieliśmy nadzieję że pokona kryzys i nigdy nas nie zawodził. Ujmował nas swoją skromnością i pokorą. Panie Adamie DZIĘKUJEMY! Oto lista jego sukcesów:

- 4 krotny Zdobywca Kryształowej Kuli w Pucharze Świata
- 3 krotny Wicemistrz Olimpijski
- Brązowy Medalista Igrzysk Olimpijskich
- 4 krotny Mistrz Świata
- Wicemistrz Świata
- Brązowy Medalista Mistrzostw Świata
- Zwycięzca Turnieju Czterech Skoczni
- 3 krotny Zwycięzca Turnieju Skandynawskiego(Nordyckiego)
- 39 zwycięstw w zawodach Pucharu Świata
- 91 razy na podium w zawodach Pucharu Świata
Karolek78
Awatar użytkownika
rut

Post autor: rut »

...i z tego właśnie względu,że Adaś może się poszczyć takim trofeum powinni to docenić, a nie kłócić się za ile (KASY) mają wynająć skocznie do ostatniego skoku Adama.Kilka dni temu była o tym mowa żeby zedrzeć jak najwięcej wstydzili by się skocznia dla naszego medalisty powinna być za darmo do ostatniego skoku.Tyle co Adam zrobił dla Polski... długo jeszcze pewnie będziemy musieli poczekać na jego następce.
Pozdrawiam rut
Awatar użytkownika
Peter

Kasa to rzecz do uzgodnienia, bardziej bym się martwił o to czy będą odpowiednie warunki atmosferyczne na ten konkurs. Pogoda to rzecz kapryśna....
Marcin87

rut pisze:długo jeszcze pewnie będziemy musieli poczekać na jego następce.
To jest smutna prawda. Taki zawodnik jak Małysz zdarza się raz na kilkadziesiąt lat. Miejmy nadzieję, że któryś z obecnych skoczków poprawi swoją formę. Adam też przecież mistrzem od razu nie został. Najbardziej liczę na Stocha - jemu chyba teraz najbliżej do Małysza (to "najbliżej" i tak stanowi przepaść). Poczekamy zobaczymy, wszystko się okaże w następnym sezonie, czy będzie co oglądać. To znaczy skoki będę oglądał mimo wszystko, bo lubię też innych zagranicznych zawodników, ale chodzi o naszych rodaków, czy będą w stanie dorównać konkurencji. Na pewno będę trzymał za każdego kciuki i nie będę ich krytykował, bo forma może przyjdzie nie w tym, ale w następnym, lub jeszcze następnym sezonie; to są młodzi chłopacy i jeszcze kilka lat skakania przed nimi jest. A to, że teraz cudują z tymi biletami to jest po prostu żenada :!: Po prostu chcą nabić jak najwięcej kasy na ostatnim konkursie z Małyszem, bo wiedzą, że jak go braknie to na skoki będzie przyjeżdżać dużo mniej kibiców. Wstyd i jeszcze raz wstyd :evil:
Obrazek
Awatar użytkownika
rut

Post autor: rut »

Dokładnie pogoda jest bardzo ważna.Jeżeli nie dopisze to przeniosą zawody na inny dzień,a takie coś też nie jest dobre dla zawodników każde przekładanie zawodów to dodatkowy stres dla zawodników .Co do biletów to ci na "górze "wiedzą co robią z Adasia chcieliby zrobić dojną krówkę do ostatniego skoku. :twisted:
Pozdrawiam rut
Marcin87

Dzisiaj dwóch Polaków stanęło na podium w Planicy :mrgreen: Adam Małysz kończący karierę odszedł z honorem zajmując 3. miejsce w dzisiejszym konkursie i jeszcze do tego oddał piękny skok dzięki któremu wyprzedził Koflera i też wskoczył na 3. miejsce ogólnej klasyfikacji :mrgreen: ADAM JESTEŚ WIELKI :D Drugą radością jest zwycięstwo Kamila Stocha dzisiaj :!: Jest to jego 3. zwycięstwo w pucharze :) Kamil jest godnym następcą Adama. Po raz pierwszy na jednym podium stanęło dwóch Polaków :wink: Piękny i szczęśliwy dzień :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

To chyba był ostatni oficjalny skok AM... Ale dzisiaj pokazał klasę i dziwne, że przy takim skoku przegrał ze Stochem... Szkoda, bo nie byli dużo gorsi od Słoweńców, a do podium zabrakło im o włos....
@ Marcin świetna sygna. ;)
Awatar użytkownika
Karolek78

Jeszcze raz Adam dziękujemy za te wszystkie lata. Ciekawe co będzie robił po zakończeniu kariery? Mówi że zostanie przy sporcie. No i co pierwsze zje: barszcz czerwony czy golonkę :lol: ?

P.S Sorry Marcin87 że Cię poprawiam ale na podium PŚ stało dwóch Polaków już wcześniej. Pierwszy raz miało to miejsce 27 stycznia 1980 w Zakopanem gdzie pierwszy był Piotr Fijas a drugi Stanisław Bobak. Drugi raz miało to miejsce 9 lutego 1980 roku w Saint-Nizier. Ponownie wygrał Fijas. Trzecie miejsce zajął Stanisław Bobak.
Karolek78
ODPOWIEDZ