Ściągnąłem sobie właśnie z internetu książki (zapewnie pirackie):
D. Bohlen - Nichts als die Wahrheit
D. Bohlen - Hinter den Kulissen
Niestety książki są w j. niemieckim a ja nie znam tego języka. Mogę sobie jedynie obrazki pooglądać (np. Dieter na koniu czy przeciągająca się Irene Cara )
Czy są gdzieś dostępne w księgarniach lub na allegro książki Bohlena po polsku (ewentualnie po angielsku) ?
Super pomysł z tym tłumaczeniem. Jednym tchem przeczytałam przetłumaczone fragmenty. Bardzo dziękuję tłumaczom i czekam na kolejne. Pozdrawiam wszystkich fanów MT.
Zaś ja mam poważny problem z otworzeniem tego tłumaczenia.
Gdy ściągnąłem sobie rozdział o MT (w formacie .pdf), przy otwarciu Adobe Acrobat pokazuje mi się błąd:
There was an error opening this document. This viewer cannot decrypt this document.
Dzisiaj znalazłem takie określenie Dietera na Thbomasa "Kanalrate" (Szczur kanałowy) nie wiem tylko w której z nich. Nie sądziłem, że Dieter użyje aż takiego epitetu... Ktoś zna może kontekst sprawy i jej finał? Czy nie doszło do procesu o zniesławienie?
Dziękuję pięknie Arku. To chyba było to co min. zamalowywali czarnym markerem. Nie wiedziałem, że ten proces dotyczył akurat tej książki. Coś o nim tylko słyszałem. A nie słyszałem w jakim kontekście się to pojawiło w DDF. Musze sobie obejrzeć.
Pozdrawiam
Piotrek.