Edyta Górniak

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Adi

Re: Edyta Górniak E.K.G

Post autor: Adi »

Peter pisze:brzmienie Edyty Górniak się przedawniło i przychodzą młodsze wokalistki.
Dla kogo się przedawniło, dla tego się przedawniło. :) Mi się ciągle podoba. :wink: Nawet myślę, bardziej dziś niż kiedyś, kiedy mało zwracałem uwagę na twórczość Edyty. :) Tak samo Thomas i Dieter mają swoich młodszych następców jak np Mark Medlock a mimo to jakoś ci młodsi nie mogą przebić ich dorobku i popularności. Więc to, że młodsi przychodzą wcale nie znaczy, że lepsi. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ale ma znaczenie dla młodszego pokolenia słuchaczy, oni mają swoich nastoletnich bożyszczy typu Zaca Efrona i Miley cyrus, a pośrednio i dla radiostacji, które - zwłaszcza komercyjne - dostosowują repertuar dla jednak młodszych słuchaczy, i w takim rmfie częściej usłyszysz młode gwiazdy. Oni są zdania, że brzmienie tych "dinozaurów" się przedawniło, to samo wyjaśnia dlaczego to radio nie gra MT. :)
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

Oczywiście, że przychodzą młodsi, ale Edyta nie jest jeszcze stara i co najważniejsze - ciągle może wydawać nowe, zachwycające płyty.. Ja bardzo na to liczę:) Mam nadzieję, że jej nowa menedżerka - Maja Sablewska - pomoże wrócić jej na szczyt. Skoro udało jej się z Dodą, może tym bardziej udać się z Górniak, bo że tak powiem to zdecydowanie ,,lepszy materiał artystyczny'':) a i Edyta z tego co wiem zaczyna układać sobie życie prywatne, więc zobaczymy ;)
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
mabuse89

wczoraj (07.12.2010) w TVN Kuba Wojewódzki gościł Edytę Górniak. Wywiad z nią, jak dla mnie, był dość nieciekawy i kręcił się głównie (jak to u Kuby) wokół seksu. Natomiast padło jedno interesujące pytanie na temat jej nowej płyty, mianowicie w jakim klimacie będzie nagrana; czy to będzie ,,stara'' Edyta z balladami typu ,,To nie ja'', ,,Dumka na dwa serca'', czy może nowoczesna, coś w stylu Lady GaGa, Beyonce, itd. Sama Edyta nie odpowiedziała wprost, ale zasugerowała, że nie chce śpiewać ckliwych ballad.
Zatem mam pytanie do Was, jakiej Wy płyty się spodziewacie??? Czy wierzycie, że Edyta ma szansę jeszcze ,,powalić na kolana'' zwłaszcza młodszą publikę??? Ja przyznam szczerze, że jestem ,,głodny'' nowych nagrań tej wokalistki i mam nadzieję że ten głód zostanie niebawem zaspokojony.
Awatar użytkownika
Peter

Edyta to piosenkarka popowa, której chyba najbliższa jest stylistyka Beyonce a więc klimaty r'n'b, ostatnia piosenka jej przypomina jej "Hello" i jest to czarna muzyka. Spodziewam się takiej całej płyty w tym najmodniejszym obecnie stylu. ;)
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Edyta u Kuby sugerowała, że będzie to muzyka bardziej dla jej starych stałych fanów, mówiła, że jeśli powali na kolana młodsze pokolenie, to bardzo dobrze, więc spodziewam się klimatów w stylu nowoczesnym, tanecznym, ale za razem uwikłanych w tradycji jej starszych piosenek.
Awatar użytkownika
mabuse89

Zmiany pewnie będą na pewno, ale mam nadzieję że wyważone i subtelne. Nie chciałbym, aby Edyta muzycznie przeszła taką metamorfozę, jak dajmy na to, Agnieszka Chylińska.
Awatar użytkownika
Peter

No i mamy nowego singielka, Jkris będzie wniebowzięty, dla mnie to badziew z murzyńskim podkładem r'n'b:
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Edyta jaką lubię skończyła się na „Invisible”. Nowa piosenka nie zachwyca, ale nie jest też aż taka zła. Nadal jest to dla mnie najlepsza polska wokalistka jaka się nam polakom trafiła. Aczkolwiek najlepsze piosenki ma już chyba za sobą :(
Awatar użytkownika
Peter

Możliwe, że jest dobrą wokalistką, mnie jakoś ciężko się do niej przekonać, zwłaszcza, że nagrywa tak słabą piosenkę. Ona była fajna do "Anything".
Do admiów: nie da się zrobić tego tematu tylko o Edycie?
Awatar użytkownika
Emil45677

Re: Edyta Górniak

Post autor: Emil45677 »

Jak zapewne wiecie, albo chociaż część z was... Edyta Górniak wydała nową płytę zatytułowaną "My" - premiera miała miejsce wczoraj 14 lutego. Przez pierwsze dwa miesiące wyłączność na sprzedaż albumu ma strona empik.com. Dopiero później album wejdzie do innych sklepów...tak przynajmniej brzmi oficjalny komunikat :). Podczas wczorajszego dnia wielu fanów narzekało że nie mogą dostać płyty w dniu premiery - powody były różne... najczęstsze skargi dotyczyły dystrybucji ponieważ ciężko było dostać płyty nawet w większych miastach. Podobno wszystkie problemy wynikły z tego że Edyta w ostatniej chwili zmieniła zawartość książeczki albumowej i płyta nie mogła dotrzeć na czas do wszystkich Empików :). Dzisiaj jest całkowicie inaczej, płyta dotarła praktycznie w każdy zakątek a większość fanów jest zachwycona z nowej Edyty. Zainteresowanie płytą jest coraz większe - Empik ma mnóstwo zamówień. Szczerze powiedziawszy to nie spodziewałem się tego że nowy album Edyty przyciągnie takie zainteresowanie podczas gdy nie było jakiejś wielkiej promocji w mediach :). To jest zupełnie inna muzyka jaką słuchaliśmy od niej do tej pory...brzmienie bardziej komercyjne, ale bez przesady, w dodatku dobre teksty i świetne aranżacje. Nawet jeśli w którejś piosence nie do końca podoba się tekst to muzyka sprawia że nie ma to aż takiego znaczenia i na odwrót. Jestem zaskoczony ale jednocześnie zachwycony nową odsłoną Edyty - ten nowy album do mnie trafia. Niesamowita różnorodność, są piosenki wyznania, bardzo osobiste ale i piosenki do tańca. Na płycie jest 6 piosenek po angielsku i 5 po polsku. Pod względem produkcyjnym nie wiem czy w ostatnich latach ktoś wydał tak dobrą płytę w Polsce :). Z całą pewnością płyta godna polecenia :). Na chwilę obecną numer 2 jeżeli chodzi o sprzedaż muzyki w Empiku. A teraz już posłuchajcie sami, poznajcie zupełnie inną Edytę, na stronie Empiku można posłuchać 30-40 sekundowych fragmentów:
http://www.empik.com/my-gorniak-edyta,p ... 8,muzyka-p

A tutaj nowy singiel "Nie Zapomnij" z oficjalnego kanały YouTube Edyty, można go już usłyszeć w radiu:

Warto jeszcze wspomnieć że wokalistka zadebiutowała na tym albumie jak kompozytorka oraz autorka tekstów. "Nie Zapomnij" napisała sama Edyta Górniak :).
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Witajcie, Edyta Górniak zaskoczyła ostatnio nawet swoich fanów... wypuściła odważny teledysk, budzący z jednej strony kontrowersje a z drugiej zachwyty nad jej urodą w wieku 39 lat :). Klip zrealizowano do najnowszego singla "Consequences". Jest to już czwarty singiel promujący jej najnowszą płytę wydaną 14 lutego 2012. Co sądzicie o takim utworze oraz teledysku w repertuarze Edyty Górniak?
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Piosenka jest rewelacyjna. Właśnie za taką taneczną ''Polską Kylie Kinogue'' najbardziej tęskniłem. Jednak do teledysku mam mieszane uczucia. Nie podobają mi się sceny z Edytą stojącą pod tym murem. Dalej może w miarę być.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Witam.
Głos ma piękny. Jest atrakcyjną kobietą.
Jak jest w końcu z tą Edytą Górniak? Osiągnęła sukces międzynarodowy czy nie?
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
ODPOWIEDZ