Dość uważnie i wnikiliwie obserwuję amerykański rynek muzyczny, jako, że jest wielki i każdy coś tam dla siebie znajdzie. bardzo mi się spodobała wschodząca gwiazda tamtejszej muzyki, to Kesha, która wylansowała na razie jeden wielki hit "TiK ToK" który znalazł się na pierwszym miejscu billboardu. Warto zapamiętać to nazwisko. Niedawno wydała swój debiutancki album "Animal" który był produkowany min. przez wielkiego twórcę hitów - Maxa Martina. Muzycznie jest to synthpop, a płyta przypomina mi "American Life" Madonny: troche akustycznych utworów i dużo synthpopu. Moim faworytami są "Hangover", "Stephen", "Take it off' i zwłaszcza "Blind" - ta piosenka ma w sobie magię i przypomina mi "Love in itself" DM.
Tu jest debiutancki singiel: http://www.youtube.com/watch?v=j9xWw4jA2hg
Panna Sebert lansuje nowy przebój i nowy teledysk:
w moim odczuciu piosenka ładna i udana, bardzo ją lubię. Keshę określa się jako kopię Lady Gagi, ale ja uważam, że ma dużo ładniejszy głos, przyjemniejsze utwory i jest bardzo ładna. Kesha dostała min. nagrodę radia Eska za debiut roku, naprawdę jeden z ciekawszych debiutów ostatniego czasu.
A to moja ulubiona jej piosenka, taka trochę depeszowa:
Ostatnio zmieniony czw wrz 23, 2010 19:56 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
UUUU....tak daleko szykasz badziewia, gratulują uporu. To jest tak tandętne,aż do bólu.Można postawić znak równości pomiędzy nią a naszą Mariją. Ponowię pytanie po co takie tematy zamieszczasz na forum?. Forum to nie jest jakaś tania gazetka kolorowa, a przez te posty mam takie wrażenie od dłuższego czasu...
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Bo muzyka nie składa się tylko z Bad Boys Blue i italo disco, to, że Tobie coś nie odpowiada nie znaczy, że innym się musi nie podobać, proszę zamiast krytykować zaproponuj też jakiś ciekawy temat.
Kesha wydaje 22 listopada nowy album "Cannibal" i lansuje nowy przebój:
Muzycznie to dancepop ale piosenka kompletnie nie trafia w moje gusta muzyczne, szkoda, ze tak fantastyczny gło się marnuje w tego typu piosenkach.
Za albumem stoją Dr Luke i Max Martin. chyba mają rację Ci którzy uważają, że Sebert nie ma tego potencjału co gaga.....
No bez picu na tym pierwszym zdjęciu to wygląda jakby dopiero z łózka zeszła z kilkudniowym makijażem .
Ale jeśli jakieś jej piosenki maja choć trochę coś wspólnego z DM to chętnie w wolnym czasie się z nimi zapoznam.
Kilka filmików zablokowało już You Tube ale na pewno są inne
Na razie przesłuchałam jedna i w podkładzie można się czegoś wspólnego doszukać.
Moze kiedyś posłucham innych
Niestety za wiele to nie mają, napisałem tylko, ze początek "Cunx tuesday" kojarzy mi się z "Love in itself", i tylko to. wszyscy mówią, ze ta dziewczyna jest brzydka, a ja uważam, ze jest piękną kobietą tylko by mogła zmienić producentów. Mam małe wrażenie, ze kopiuje Gagę, może nie muzycznie, ale np: ten teledysk z "Tik tok" gdzie Ke$ha siedzi w wannie, przypomina mi "Bad Romance"...
Przesłuchałam kiedyś jej dwa albumy które nawet wpadły mi w ucho.Bardziej kojarzyło mi się to z rockiem i rockowym brzmieniem Roxette.
Ale za to jej styl śpiewania nieraz do bólu przypominał śpiew Britney Spears .No ta piosenka która teraz dałeś jest jeszcze inna i znów kojarzy mi się z Bjork
Jednak jej albumy to dość ciekawa ,bardzo hukliwa muzyka nie nudząca słuchacza i trzymająca w napięciu