YMHYMS moje wykonanie

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dami

YMHYMS moje wykonanie

Post autor: Dami »

Po długiej przerwie w zajmowaniu się muzyką powoli wracam do tego fachu a więc podaję link do YMHYMS w moim wykonaniu. Dla zainteresowanych i krytyków bo tacy zapewne się znajdą zaznaczam że nie jest to żaden mid czy gotowiec na Mp3 tylko mówiąc w naszym zawodzie utwór zagrany "z łapy" na Keybordzie Yamaha Tyros czyli zero dyskietek, seqwencerów itp. ułatwień. Zapewne są w tym utworze niedociągnięcia bo moja przerwa w muzyce trwała pięć lat (po prostu biznes jaki prowadzę nie pozwolił mi na muzykowanie).
http://bawidamek77.wrzuta.pl/audio/3FnV ... /audio_002
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: YMHYMS moje wykonanie

Post autor: ArCrack »

Prosiłeś o ocenę swojego utworu - oto ona.
Gdyby taki utwór zaproponowano mi na płycie, raczej nie pokusiłbym się o jej zakup. Brzmi bardzo plastikowo i schematycznie, brakuje mu ducha i oryginalności. Być może zabrakło tych wszystkich dodatków, o których wspominasz i jakiejś finalnej obróbki. Jako zwykły zjadacz chleba i nabywca kompaktów nie znam się jednak na tym - słuchając muzyki oczekuję, że będzie ona dopracowana i oryginalna, a ten utwór taki nie jest. Chętnie posłuchałbym piosenki w wersji końcowej, takiej jaką wydałbyś na płycie gdybyś miał na to szansę.
Muszę jednak przyznać, że zaproponowane przez Ciebie demo brzmi lepiej niż te, które proponował w latach 80. Bohlen.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Bardzo dobry cover, przypomina i lata 80 te. Można tego słuchać wiele razy. Bardzo wciąga. Masz duży talent. Bardziej mi się to podobało niż wypociny Maxitune'a.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Mi się podoba. Wiadomo, nie jest to to samo co oryginał, ale brzmi fajnie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Dami

Dzieki za oceny i jeszcze raz zaznaczam że grałem go z reki, przy odrobinie czasu zaaranżuję jakiś przebój MT na Cubase i przekonacie sie jak utwór może świetnie brzmieć.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
Peter

Czekam na Twoją przeróbkę "Last exit to Brooklyn". Masz mój kredyt zaufania, że nie zepsujesz tej cudownej piosenki.
Awatar użytkownika
Dami

Peterze chciałbym przerobić jakiś przebój z lat 80-tych, rozumiesz nadal czuję sentyment do tamtych wersji ale postaram się o Last exit to Brooklyn lecz jak pisałem wcześniej potrzebuję tylko wolnego czasu i jeszcze raz czasu nic więcej, posty też piszę że tak powiem w biegu jak tylko mam okazję.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Jak to ktoś skomentował na wrzucie - zapachniało weselichem. Może zabrakło dodatków, jak napisał ArCrack.
Jesteś dobrym odtwórcą, nie twórcą.
Jak na chwilę obecną nie przekonało mnie to wykonanie, wolę posłuchać czego innego.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Dami

Ok. takie jest twoje zdanie i uwierz że je szanuję, przecież nie jest to wersja płytowa do słuchania itp. Chciałem tylko pokazać że można wykonać taki utwór bez pomocy kompa, dyskietek, programów i wielu innych ułatwień. Co ważne, nie napisałem pod utworem że wykonałem go najlepiej ze wszystkich i się nie przechwalam jak napisałeś przy innym temacie. W najbliższym czasie mam zamiar już zaaranżować jakiś utwór i czekam z niecierpliwośćią na twoją opinię, bo to już będzie odzwierciedlenie moich umiejętności i pomysłów.
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Może i z ręki, nie zmienia to tego, że to gniot. Słuchać sie nie da- to moje zdanie, wolę Maxitune'a. I nie wiem co jest tu lepszego od dema Bohlena?żart jakiś:)
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
moonwalker

Post autor: moonwalker »

Dami pisze:Chciałem tylko pokazać że można wykonać taki utwór bez pomocy kompa, dyskietek, programów i wielu innych ułatwień.
No i tak właśnie brzmi - osobiście uważam że Twoje granie w tym utworze ograniczyło się do pianina (prawdopodobnie z wyłączonym aftertouchem co odbiera słuchaczowi emocje związane z podkreśleniem pewnych partii utworu) , oraz do tych synthów za pomocą których grasz linie melodyczną - natomiast aranż który w tym kawałku jest najbardziej przyjazny dla ucha - jest aranżem z Tyrosa.

Jak najbardziej doceniam - bo jest to jakaś praca włożona aby ktoś miał z tego przyjemność - mi osobiście się nie podoba i to głównie z powodu tego weselicha (jak to ktoś trafnie ujął). Czekam na inne propozycję bo wierzę że potrafisz , ale jak na razie sam przyznasz że nie wiele się różni twój kawałek od tych hiciorów które gra ten koleś

Awatar użytkownika
Peter

Ale weselicho, to dopiero jest wieś tańczy i śpiewa. :lol: Dami nigdy by czegoś takiego nie zrobił. Podobają mi się bardziej te jego aranżacje niż te disco polowe od moonwalkera. Ale oczywiście rzecz gustu. ;)
ODPOWIEDZ