Koncertowe aranżacje przebojów Modern Talking

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Dami

Re: Koncertowe aranżacje przebojów Modern Talking

Post autor: Dami »

Peter pisze:Tu na koncertach TA nie musi być żaden Rob, Lars czy inni a Thomas z keyboardem jak w YMHYMS
I właśnie wtedy dopiero poczułbym ten klimat, bo przecież o to chodzi. Skoro jadę na koncert to nie dla samego Andersa ale i dla muzyki a że on kojarzy mi sie z taką a nie inną nic na to nie poradzę, zresztą sam sobie to wypracował i na tym się wylansował a teraz to zmienia.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

Dami pisze:
Peter pisze:Tu na koncertach TA nie musi być żaden Rob, Lars czy inni a Thomas z keyboardem jak w YMHYMS
I właśnie wtedy dopiero poczułbym ten klimat, bo przecież o to chodzi. Skoro jadę na koncert to nie dla samego Andersa ale i dla muzyki a że on kojarzy mi sie z taką a nie inną nic na to nie poradzę, zresztą sam sobie to wypracował i na tym się wylansował a teraz to zmienia.
Zmienia to, bo tego chcą te młode fanki, które piszczą na "Why do you cry?" i inne tego typu badziewia (TAK, dla mnie to są badziewia) :x
Zrobiłby numer i zagrał klasycznie rodem z 80s "Brother Louie" machając przy tym palcem wskazującym - to byłoby coś :!: :P
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Od machania palcem jest jedna osoba - D.B :D
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
Dami

Adek pisze:Od machania palcem jest jedna osoba - D.B
On i tak dużo zrobił a więc na koncercie może sobie pomachać. Pewne jest jedno, koncerty TA nie przypominają absolutnie Modern Talking a powinny, przecież dzięki niemu jest kim jest na rynku muzycznym i utożsamiany jest właśnie z tym zespołem i skoro na koncertach wykonuje jego piosenki nie powinien aż tak mocno ich okaleczać. Muzyka italo powinna wykonywana być na instrumentch elektronicznych, taka jest niestety historia i korzenie tego gatunku a Anders ewidentnie od tego odbiega i takim sposobem nigdy na koncertach nie stworzy klimatu charakterystycznego dla tego nurtu, który niejeden fan MT chciałby ujrzeć.
Tego niestety nie da się pogodzić ITALO=TRADYCYJNE INSTRUMENTY.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
m.p
Kontakt:

Post autor: m.p »

Trochę śmieszy mnie ten temat a propos aranżacji i Waszych wypowiedzi co robi dobrze a co źle Anders.
Robi dokładnie to na co jest zapotrzebowanie - proste.

Np.
Czy to było brzmienie MT lat 80' ?

http://www.youtube.com/watch?v=sC2m2EkmuoE

w porównaniu do tego ?

http://www.youtube.com/watch?v=qdAk3ASGynE

Chyba sami nie wiecie czego chcecie oczekiwać, Thomas powinien isć w kierunku kompletnie innego repertuaru niż MT. Ma potencjał co udowodnił na swoich płytach solowych m.in Songs Forever która do dziś jest grana np w Radiu PiN ( aż miło posłuchać)
Awatar użytkownika
Dami

Zgoda, to co robi teraz może wykonać w sposób jaki mu się rzewnie podoba lecz niech nie kaleczy starych dobrych kawałków MT. Według mnie to tak mu jest najwygodniej i idzie na łatwiznę, ma ludzi odpowiedzialnych za dany instrument w zespole, daje im nutki a oni mają to zagrać a on tylko zaśpiewać. W innym przypadku musiałby to zaaranżować, a może nie chce się skompromitować bo zna swoje możliwości w tym kierunku a to nie jest jego mocną stroną.
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

Witam
Ja uważam, że Thomas Anders powinien zmienić koncertowe aranżacje piosenek Modern Talking.
Dodać do aranżacji te charakterystyczne dodatki z oryginalnych piosenek. Np. pianino i gitara z Brother Louie. Dużo lepiej by to brzmiało.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Witajcie.

Mnie też osobiście te aranżacje nie podobały się gdy je usłyszałem. Teraz do nich po prostu przyzwyczaiłem się.
Co do orginalnych brzmień to PRAWDOPODOBNIE musiał je zmienić ze względu na aspekty prawne wynikłe z procesów sądowych lub ugody pomiędzy panami. A może po to by nie płacić DB tantiemów.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Wiadomo, że albumowe brzmienie MT jest niepowtarzalne, ale ja uwielbiam nowe koncertowe aranżacje i nie wyobrażam sobie koncertu bez chłopaków grających na żywo. Moim zdaniem te wersje są bardzo ciekawe, także jeśli chodzi o solowe kawałki Thomasa - dla mnie świetnie zaadaptowali np. piosenki ze "Stronga". Nie do końca przemawiały do mnie występy, gdzie muzyka leciała z taśmy, a śpiewał na żywo tylko Thomas. Koncert to koncert.
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

No cóż... Myślę że co niektórzy tak wychwalają te nowe "wypociny" i tych wszystkich młodzików typu Rob, Lars i innych z tegoż względu, że mają u nich fajne znajomości :P Ale nie tędy droga, nie tędy :!:
Trzeba obiektywnie stwierdzić i osobiście (nie mając żadnych względów u nikogo z czego osobiście jestem bardzo zadowolony) uważam, że robota takiego np Roba sprowadza się TYLKO do tego, że niektóre jego zagorzałe fanki piszczą na jego widok, gdyż muzycznie chłopak nie robi nic... taka jest smutna prawda :?
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Czy np. Depeche Mode graja podobnie jak Thomas na koncertach używając tych nowych gitarek i bębenków? Nie wydaje mi sie, to byłaby kicha na całego. Więc Thomas też nie powinien odchodzic od korzeni, osobiście nie przepadam za łupanką jaka serwuje na koncertach brakuje brzmienie jakie kocham i jakie powoduje szybsze bicie serca,. Włąśnie stare bity mógłby nieco ozdobić coś dołożyć żeby lekko odświeżyć. Ja nie chcę tego co podaje obecnie.
Ostatnio zmieniony pn sty 31, 2011 22:55 przez art_system, łącznie zmieniany 1 raz.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

art_system pisze:(...) Ja niechcę tego co podaje obecnie.
art, wytłumacz to tym wszystkim fankom co ślinią się na widok Roba i wszystkich innych niby-muzyków z zespołu Thomasa :?
Widzisz one tego chcą i Thomas to widzi, więc musi robić to, na co jest zapotrzebowanie. Ja też bym najchętniej odprawił Roba (nieroba :P ) z kwitkiem i grał tak jak przed 25 laty... 8)
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Ja jestem jak najbardziej za tym żeby koncerty Thomasa odbywały się w takiej formie jak do tej pory.
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

Ja uważam podobnie jak Agata. Wiadomo, oryginalne brzmienie Modern Talking jest inne niż to, jakie słyszymy na koncertach Thomasa, ale mnie osobiście takie aranżacje również przypadły do gustu. Jeżeli chodzi o zespół to według mnie chłopaki świetnie grają a ponadto potrafią nawiązać kontakt z publicznością i o to chodzi.
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Ann pisze:Ja jestem jak najbardziej za tym żeby koncerty Thomasa odbywały się w takiej formie jak do tej pory.
Ann no i tak właśnie jest, a mi chodzi o to, aby urozmaicać i wracać do korzeni :wink:

Ale jestem zdania, że Thomas mógłby co jakiś czas swój zespół modyfikować. Nie można stać przecież w miejscu jak to ładnie sporo moich poprzedników/poprzedniczek stwierdziło :P
ODPOWIEDZ