Spójrzmy tym razem na Blue System ze strony plastycznej i estetycznej.
Która z okładek albumów przypadła wam najbardziej do gustu i dlaczego?
Walking On A Rainbow
Body Heat
Twilight
Obsession
Seeds Of Heaven
Deja Vu
Hello America
Backstreet Dreams
21st Century
X - Ten
Forever Blue
Body To Body
Here I Am
Mi osobiście najbardziej do gustu przypadła okładka płyty "Walking On A Rainbow"
Jest tajemnicza i bardzo wyrazista. Ten biegnący chłopak(?) kojarzy mi się z Dieterem. Widać tam nawet blond włosy .
Najlepsza okładka to zdecydowanie Walking On A Rainbow. Okładki z Dieterem nic ciekawego nie przedstawiają . A w porównaniu do Modern Talking Blue System ma kiepskie okładki.
1. Walking on a reinbow. Na 2 miejscu jest Body Heat. Pierwszy album BS kupiłem na płycie winylowej wydawnictwo bułgarsie miałem stary adapter maniuele i katowałem sąsiadów całymi dnaimi tą płytą:)Niesamowite jest brzmienie i dynamika takich płyt , CD nie umywa się.
Ostatnio zmieniony ndz sty 30, 2011 22:07 przez art_system, łącznie zmieniany 1 raz.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Marcin87 pisze:Najlepsza okładka to zdecydowanie Walking On A Rainbow. Okładki z Dieterem nic ciekawego nie przedstawiają . A w porównaniu do Modern Talking Blue System ma kiepskie okładki.
Zgadzam się w 100%. Na każdej okładce jest Dieter, czego już po prostu mam dość.
Co do okładek MT, to rzeczywiście są milion razy ładniejsze. Jutro zrobię ankietę .
Jak jedną tylko to wyłącznie "Body Heat" to wygląda jak krata ze świecami rzuconymi w ocean na upamiętnienie Titanica, przynajmniej tak zawsze tak to zawsze interpretowałem.
Zagłosowałam na Body Heat. Jest taka magiczna i ostra zarazem.
Chociaż inne też podobają mi się bo jest na nich Dieter. To mi wystarczy
Give me peace on earth-Please try We stil have dreams-Dreams about Modern Talking It's your smile-Dieter's smile Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Lubiłam okładki na których był Dieter, szczególnie "Obsession", "Seeds Of Heaven" i "Backstreet Dreams", dobrze zrobione zdjęcia. Podobał mi się również pomysł z "21st Century", tyle tu słabsza jakość. Trzy pierwsze niespecjalnie mi odpowiadały.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
W latach 90 gdy nie miałam jeszcze internetu i tak ciężko było zdobyć jakieś zdjęcia(trzeba było latać do kiosku po Bravo czy Popcorn)każda okładka z twarzą Dietera była niezwykłą radością.
Teraz gdy jest dostęp do tylu jego zdjęć ,okładki Body Heat czy WOAR wydają się bardziej dopracowane artystycznie ale wtedy twarz Dietera na okładce albumu dostarczała niezwykłych przeżyć i informacji jak obecnie wygląda(jaką ma fryzurę itp)
Podczas słuchania płyty można było bardziej odczuć jego obecność
Ładnie wyszedł na Seeds OF Heaven
Okładki z dwóch pierwszych albumów są na pewno ciekawe i dosyć tajemnicze,podobnie jak okładki MT z lat 80tych.Jednakże zagłosowałam na okładkę z albumu Twilight z dwóch powodów:
1.Pierwszy album Blue System jaki dostałam (na kasecie magnetofonowej od zajączka )
2.Podoba mi się wizerunek Dietera na okładce oraz kolory
1. Walking on the rainbow
2. Body heat
3. Here I Am
4. 21st Century
pozostałe okładki nie różnią się za bardzo od siebie, chyba tylko rozmiarami twarzy Pana D.B.
Szczerze mówiąc, w ogóle nie słucham muzyki Blue System, ale muszę przyznać, że okładki albumów mają bardzo ciekawe Mnie osobiście najbardziej przypadła do gustu Hello America
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."