Avalanche, zespół jednego przeboju?

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dami

Avalanche, zespół jednego przeboju?

Post autor: Dami »

Norweska grupa która nie osiągnęła większych sukcesów lecz dla mnie wystarczył jeden utwór "Johnny Johnny Come Home" aby zagościć na długo w mojej pamięci. Piosenka ponadczasowa, pięknie ułożona melodycznie i przez dłuższy czas myślałem że żaden zespół nieda rady podbić tak wspaniałego hitu. Utwór którym często zaczynam dzień a podczas jazdy samochodem jego dźwięk w głośnikach jest koniecznością. Co sądzicie o tym utworze, nie będę pytał o zespół bo jak wcześniej napisałem nie zasłynął na rynku muzycznym jak wiele innych kapel..ale ta piosenka uff...przyprawia mnie o dreszcze.
Ostatnio zmieniony ndz sty 30, 2011 14:53 przez Dami, łącznie zmieniany 1 raz.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
venturak

Re: Avalanche, zespół jednego przeboju?

Post autor: venturak »

zgadzam się ;) piękna ta piosnka
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

świetny przebój, bodajże z roku 1989, często był grany w Polskim Radiu w II Programie przez DJ-a B.Fabiańskiego :)
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Pierwszy album Avalanche był naprawdę fenomenalny,drugi niestety już wyraznie słabszy.Pierwszy album to lektura obowiązkowa dla każdego fana Eurodisco,podobnie jak pierwszy album London Boys.Kto jeszcze nie nie zna tych pozycji musi to koniecznie nadrobić.Sama piosenka Johnny johnny come home jest cudowna ,rzecz jasna.Szkoda że inne piosenki tego super duetu nie zyskały większej popularności. http://www.youtube.com/watch?v=AGq3lbb08HQ - co wy na to? To singiel z 86 roku,to widać,słuchać i czuć...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Fajne klimaty nawet, ale na album bym się nie skusił. Jakoś nie mam tego czucia tej muzyki jak tutaj i podobnie mnie to słabo bierze jak włoskie piosenki Radioramy czy Savage. Nie wiem czy nie zauważyłeś, ale ta pani jest podobna do CC Catch. :P
ODPOWIEDZ