Co czytacie?
- Jasmine
Re: Co czytacie?
Moja koleżanka czytała książki Pawlikowskiej i mówiła że nieźle się uśmiała.
Moja mama lubi Isabell Allende, dużo jej książek przeczytała.
Moja mama lubi Isabell Allende, dużo jej książek przeczytała.
-
usunięte konto #1786
- Użytkownik nieaktywny
Ostatnio wziąłem się za czytanie przepisów prawnych (paragrafy i te sprawy, no wiecie
). A wszystko zaczęło się od tego, jak mnie jakiś czas temu jedno puste dziewczę chciało do sądu podać o zniesławienie i poniżenie na naszej-klasie. Na szczęście wpisowi temu przyjrzała się znajoma prokurator i powiedziała żebym sobie kupił przepisy prawa i sobie je poczytał, gdyż nie mam o nich zielonego pojęcia skoro przejąłem się taką banialuką
Dodam tylko tyle że mój wpis był napisany prywatnie (nie publicznie!) i nie zawierał żadnych niecenzuralnych epitetów zniesławiających drugą osobę.
Ale dzięki temu miałem okazję podszkolić się w prawie
Ale dzięki temu miałem okazję podszkolić się w prawie
- Peter
A co dokładnie przeczytałeś mecenasie Krzysztofie?
-
usunięte konto #1786
- Użytkownik nieaktywny
Hahaha, a wiesz że mój ojciec zawsze chciał żebym poszedł na prawo i robił za mecenasa?Peter pisze:A co dokładnie przeczytałeś mecenasie Krzysztofie?
Ale mnie kompletnie nie podchodziła historia i ogólnie nie lubię się dużo uczyć...
A głównie to czytałem o atakach personalnych, zniesławieniach, stalkingach, wyłudzeniach, haraczach, szantażach i pogróżkach. Ciekawe sprawy, nawet nie wiecie ile tego jest...
- Peter
Stalking z tego co wiem, nie jest w Polsce przestępstwem. Dużo tego jest a co czytasz KPK?
- Jasmine
Nie jest przestępstwem? Ja zawsze słyszałam, że jednak jest.
- Peter

Masa fantastycznych przygód, bardzo polecam, czyta się to tak, że się czeka na to co jest dalej.
- Peter
Trzecia część trylogii genialnej pisarki:

Jest świetna, zdecydowanie polecam. Bardzo wciąga.
Jest świetna, zdecydowanie polecam. Bardzo wciąga.
- Peter
Ja czytam mistrzynię suspensu Mary Hinggis Clark " Noc jest moją pasją' wciągające....
- Magdalena_92
- Członek TAFC Polska
Ja polecam trzy książki autorstwa Simona Becketta: "Chemia śmierci", "Zapisane w kościach" i "Szepty zmarłych". Są to wciągające thrillery medyczne (główny bohater David Hunter). Ale trzeba lubić takie gatunki książek, żeby się spodobały.
Ja osobiście przeczytałam kilka razy każdą część. Oczywiście jak to zwykle bywa, moim zdaniem, najlepsza jest część pierwsza, czyli "Chemia śmierci".
Ja osobiście przeczytałam kilka razy każdą część. Oczywiście jak to zwykle bywa, moim zdaniem, najlepsza jest część pierwsza, czyli "Chemia śmierci".
Pozdrawiam M.
- MODERN JEANNE
O dzięki za polecenie.Moja mama wręcz lubuje w thillerach medycznych wiec to będą książki dla niej.Zawsze miała takie skłonności na temat literatury medycznej.I zawsze z medycyna związane.Moze i ja się na to załapie 
I LOVE DB AND TA!
- Jasmine
Ja zaczęłam czytać 'Dziewczęta z Szanghaju' autorki Lisy See. Ona pisze książki osadzone w Chinach w różnych czasach. 'Dziewczęta z Szanghaju' to historia dwóch sióstr, które mieszkają w 'Paryżu Azji', którym był ówcześnie Szanghaj. Pochodzą z bogatej rodziny i pracują jako modelki w reklamach różnych produktów. Pewnego dnia ich ojciec przegrywa cały majątek w pokera i siostry muszą wyjść za synów przyjaciela ojca by ratować honor i majątek rodziny. Bardzo polecam, ciekawa i bardzo wciągająca.
- kate
Uwielbiam ją. Jedna z moich ulubionych autorek. Jej książka która najbardziej zapadła mi w pamięć to " Z księżycem ci do twarzy".Peter pisze:Ja czytam mistrzynię suspensu Mary Hinggis Clark " Noc jest moją pasją' wciągające....
Ogólnie lubię kryminały, thrillery i horrory Deana Koontza. Ten to ma pisane.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
- Peter
"Z księżycem Ci do twarzy" to kapitalna książka, a przeczytałaś " Zanim się pożegnasz" albo "Milczący świadek"? Obie są super i godne polecenia, a Twojego autora też kiedyś sprawdzę.
- kate
Milczącego świadka czytałam. Super był. Ja zwykle poznaję po okładce czy coś czytałam czy nie więc musiałam zaczerpnąć obrazków na googlu
Koontza mam całą półkę. Zmrok, Klucz do północy czy Nieśmiertelny to raj jak dla mnie.
Koontza mam całą półkę. Zmrok, Klucz do północy czy Nieśmiertelny to raj jak dla mnie.
Give me peace on earth-Please try
- Peter
Obecnie czytam "Dwa słodkie aniołki" dreszczowiec ww autorki, polecam każdemu, który lubi dobrą, trzymająca w napięciu książkę.