25 lat Brother Louie :)

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Marcin87

25 lat Brother Louie :)

Post autor: Marcin87 »

Dziś mija 25 lat od wydania singla "Brother Louie" :wink: Jest to świetna okazja alby pogadać o tym wielkim przeboju. BL zawsze mi się bardzo podobał. Cudowny, jedyny w swoim rodzaju utworek, jeden z 5 numerów 1 :!: Najbardziej lubię jego "Special Long Version", ma bardzo fajny początek :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Fanka MT

Re: 25 lat Brother Louie :)

Post autor: Fanka MT »

Jejciu... jak ten czas leci! I pomyśleć, że to już 25 lat.... Jeżeli chodzi o utwór "Brother Louie", no to chyba każdy będzie tutaj zgodny, że furorę to on zrobił i to nawet w Wielkiej Brytanii (ponoć wcześniej grupa Modern Talking nie była tam jakoś specjalnie lubiana). Bardzo lubię ten utwór i chyba wraz z "Cheri Cheri Lady" stanowią ikonę zespołu. Dwa najpopularniejsze kawałki, które bez wątpienia kojarzy każdy ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

To może dziś poleci w Radiu Złote Przeboje po 20-tej :wink:
Polecam posłuchać, do 1 w nocy DISCO! :P
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

To już 25 lat??!! No tak...sam mam prawie tyle :P Z tej okazji proponuję by dzisiejszego wieczoru każdy z fanów 25 razy pomachał palcem niczym Dieter Bohlen w teledysku :P

A na serio - piękny wiek i widać, że utwór nie starzeje się...klasyka będzie klasyką. Zwłaszcza, jeśli udało się być przebojem także w UK (a to w Modernach zdarzyło się tylko ten jedyny raz).
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
I-love-M-T

Post autor: I-love-M-T »

Ta piosenka jest jak wino - im starsza, tym lepsza ;) Z każdym upływającym rokiem jej słuchanie sprawia coraz więcej przyjemności :) 25 lat - ładna liczba... :D
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."

Thomas, thank You sooooo much! :*
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

25 lat, a jakby to było wczoraj. Pewnie po tylu latach to z 1000 razy albo lepiej wysłuchałem tego hiciora. Zawsze będę miał sentyment do tego tworu, dyskoteka w tamtych czasach nie mogła sie obejść bez Brother Louie.Tyle cudownych wspomnień, pierwsza miłośc w podstawówce, godzinami wsłuchiwałem sie w nowe piosenki modernów.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Piękny i niezapomniany hit wszechczasów na zawsze pozostanie w moim sercu i w mojej pamięci. To samo mogę powiedzieć o całej reszcie hitów niezastąpionego i niepokonanego duetu lat 80. - Modern Talking. To takie niesamowite, że minęło już aż 25 lat odkąd Brother Louie pojawił się w historii muzycznej. :)
Jestem bardzo ciekawa jakiego zespołu piosenki bym kochała gdyby Dieter nie stworzył Modern Talking i gdyby nie nagrał tych wszystkich cudownych piosenek dla Modern Talking. I czy kochałabym ten zespół bezgranicznie tak jak kocham Modern Talking. Czasami tak nad tym rozmyślam, ale chyba to bez sensu. Wspaniale, że Modern Talking istnieje, bo (ja tak myślę, a może i nie tylko ja) bez ich muzyki byłoby bardzo nudno w świecie muzycznym. :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Piosenka tworzona 25 lat temu a brzmi lepiej jak nasze teraźniejsze disco polo. To jest profesjonalizm w robieniu aranży.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

Heh... Zote Przeboje właśnie grają MT, ale jest to (podobnie jak tydz temu) utwór "Atlantis Is Calling" z płyty BFG :wink:
Szkoda że nie "Brother Louie", to by na bank poleciało w oryginale :wink:
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

MTalkingusia28 pisze:To takie niesamowite, że minęło już aż 25 lat odkąd Brother Louie pojawił się w historii muzycznej. :)
Dzięki tej piosence( I również cheri cheri lady, geronimo's cadillac i don't take away my heart) pokochałam MT. Co by było gdyby Dieter nie napisał tej piosenki? Katastrofa.
Brother Louis jest cudowna, przewspaniała itd :lol:
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
nado

Post autor: nado »

Aranżacyjnie najgorszy z singli z lat 80. Prostacki, zdziecinniały, anemiczny, nudny. Wcale się nie dziwię, że wersji "old" nie puszczają w żadnym radio. Przed każdorazowym wysłuchaniem starych wersji tej piosenki muszę się ostro nałoić, dlatego nie słucham ich wcale. Naprawdę, nie ma czego świętować. :?
Ostatnio zmieniony ndz sty 30, 2011 22:24 przez nado, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
art_system

Niegdyś chyba cała Anglia misiała się nieźle nałoić, skoro BL wylądowało na 2 miesjcu na liście, ciekawe?
nado

Nieciekawe, bo wszystkim znane. I nie na drugim, tylko na czwartym i nie dlatego, że piosenka jest genialna, tylko dlatego, iż sława duetu zarażała jak wirus grypy - wybiórczo, a więc nie wszystkich na raz. Ostatecznie zainfekowana została też Anglia. U nas dopiero trzeci singiel był nr 1. Zresztą w Anglii po sukcesie, którym bronisz tej głupiej piosenki, nie stało się więcej nic. Czyżby Brytole się poznali ? A może po prostu moda przeszła tak szybko jak grypa ?
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

nado pisze:tej głupiej piosenki
Ojej, ale nas wszystkich wgniotłeś w ziemię tą swoją wypowiedzią. :lol: Wpadł huragan i zniszczył wszystko, nie zostało nic, tylko same ruiny. :lol: Jednak to nie zmienia faktu, że ta piosenka nie jest aż tak głupia jak ją opisujesz. :mrgreen: Oj nie jestem tego aż tak pewna czy sława by im pomogła gdyby ten utwór nie był genialny. Bez względu na wszystko uwielbiam ten utwór. Jest przecudowny, po prostu się rozpływam z zachwytu, gdy słucham tę czy resztę innych przebojowych piosenek Modern Talking. :) :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
art_system

nado pisze:Zresztą w Anglii po sukcesie, którym bronisz tej głupiej piosenki
Ciekawe czy kiedy wyszedł ten singiel w latach 80 tez miałes takie zdanie, że to grypa? Może i grypa ale ta smiertelna bo mnie tak właśnie zaraziła ta piosenka-ŚMIERTELNIE:) Ten utwór 25 lat temu zrobił potężne wrażenie na wszystkich, wszyscy sie przy niej bawili doskonale, ale znalaż sie ktos kto nazwał ja śmieciem i grypą, żałośne jak na fana...
nado

art_system pisze:znalaż sie ktos kto nazwał ja śmieciem i grypą, żałośne jak na fana...
Nie powiedziałem tak, tylko tak:
nado pisze:Nieciekawe, bo wszystkim znane. I nie na drugim, tylko na czwartym i nie dlatego, że piosenka jest genialna, tylko dlatego, iż sława duetu zarażała jak wirus grypy - wybiórczo, a więc nie wszystkich na raz. Ostatecznie zainfekowana została też Anglia. U nas dopiero trzeci singiel był nr 1. Zresztą w Anglii po sukcesie, którym bronisz tej głupiej piosenki, nie stało się więcej nic. Czyżby Brytole się poznali ? A może po prostu moda przeszła tak szybko jak grypa ?
Nie popularnością mierzy się wartość piosenki. I co z tego, że Brytyjczycy ją pokochali. To ludzie tacy, jak my, też mają chwile słabości.

Nadal "głupia", a na pewno nie mądrzejsza niż "Barbie girl", letnia piosenka węgierskich trojaczków z O-Zone lub, no nie wiem, tyle tego badziewia się produkuje...powiedzmy "Eins, Zwei, Drei Polizei" Mo Do. Powinna się nazywać: "Louie's Barbie". Tu ją widzę, pośród takiego właśnie towarzystwa. YOU NO GOOD, CAN'T YOU SEE ? BROTHER LOUIE !
ODPOWIEDZ