Nora Balling vs Eric Singleton

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ

Nora czy Eric

Nora Balling
2
25%
Eric Singleton
4
50%
obydwoje mieli wpływ na sukces MT
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
Dubler

Nora Balling vs Eric Singleton

Post autor: Dubler »

W Historii Modern Talking były dwie osoby które według opini większości fanów nie powinny się w ogóle pojawić na kartach historii Modern Talking. W pierwszym okresie działalności Modern Talking tą osobą była pierwsza żona Thomasa: Nora. W drugim okresie działalności grupy taką osobą był Eric Singleton- czarnoskóry raper zaangażowany przez Dietera w celu zdobycia młodszych słuchaczy. Wielu z nas zapewne denerwowała obecność Nory na koncertach, występach, jej wtrącanie się w sprawy zespołu i image Thomasa, po powrocie zespołu zaczęła nas denerwować stała obecność Erica Singletona na singlach, teledyskach, występach, koncertach, jednakże te dwie osoby wpłynęły w jakimś stopniu na sukces zespołu. Nora poprzez różne skandale i otwarcie na media, powodowała że zespołowi cały czas towarzyszyło zainteresowanie mediów, co w jakimś stopniu wpłynęło na popularność i sprzedaż płyt. Ponadto promowała wraz z Thomasem płyty zespołu występując z nim razem na scenie (słynne światowe tourne Thomasa i Nory po pierwszym rozpadzie Modern Talking). Wystarczy tutaj wymienić chociażby Turcję, Thomas z Norą pojechali w 1987 roku na festiwal Cesme, co spowodowało, że singiel Jet Arliner oraz In 100 years okupowały pierwsze miejsca na tureckich listach przebojów, również świetnie sprzedawały się tam dwa ostatnie albumy zespołu z lat 80. Eric z kolei przyciągnął do siebie młodszą część słuchaczy w latach 90, rap był wtedy w modzie, a Eric był bez wątpienia świetnym reperem, co również w jakimś stopniu wpłynęło na popularność zespołu. Po za tym na festiwalach, występach Tv, na składankach oraz w radiu i telewizji dominowały wersje z Ericiem Singletonem.
Kto według was z tych dwóch postaci przyczynił się do sukcesu i popularności Modern Talking w znacznym stponiu. Ja uważam że obie postacie zarówno Nora i Eric miały wpływ na sukces zespołu. A co wy o tym myślicie?
Awatar użytkownika
Peter

Re: Nora Balling vs Eric Singleton

Post autor: Peter »

Nora to wredna kobieta i nie powinno jej oczywiście być, ale cóż miłość bywa ślepa. Co do Erica to nie przesadzajmy, ja jestem fanem zespołu od lat 80 tych i kiedy usłyszałem pierwszą piosenkę z rapem Erica, o dziwo bardzo mi się spodobała, mam dość duże spectrum tolerancji muzycznej, więc nie zamykam się całkowicie tak jak niektórzy na jeden jedyny schemat muzyczny. Rap może być ale tylko do fajnej melodii, tak jak w Bad Boys Blue czy u CC Catch. Bardziej do sukcesu MT się przyczynił Eric Singleton, nawet nie ma co porównywać, bez Nory ten zespół by sobie spokojnie dał radę. ;)
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Że Eric z nimi współpracował jest raczej rzeczą normalną skoro chcieli wybić się tyle lat później, kiedy to styl muzyki tanecznej trochę się zmienił i chcąć dotrzeć do współczesnej młodzieży ta metoda była dobra.Ale Nora? Skoro nie śpiewała, nie pisała muzyki ani tekstów to zamiast jeździć z nimi na koncerty powinna w tym czasie gotować im posiłki.Jeżeli mowa tu o sukcesie to uważam że pomógł im w tym Eric ale to późniejsza historia bo na początku kariery i taki ktoś jak on nie był im potrzebny.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Zagłosowałam na Erica bo Nora nie jest moją ulubienicą. Rap na początku mnie wkurzał ale teraz uważam że jest OK. Poza tym Eric wydaje się taki sympatyczny.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
ODPOWIEDZ