Które brzmienie BS bardziej się Wam podoba? To starsze z pierwszych 9 albumów, czy to nowsze stosowane od X - Ten?
Ja osobiście wolę stare. W tym brzmieniu jest ten klimat piosenek Dietera, który bardzo lubię. Piosenki nagrane w nowym stylu są fajne, ale nie mają tego czegoś co w starszych kawałkach tak mnie urzeka. Stare piosenki mają taką swoistą magię, taki fantastyczny klimat (nie wiem jak to jeszcze określić). Po prostu są dla mnie o niebo lepsze niż nowsze. A Wy co sądzicie na ten temat? Które klimaty Wam odpowiadają?
Stare czy nowe brzmienie Blue System?
-
Marcin87
- Peter
Re: Stare czy nowe brzmienie Blue System?
Stare, ale czy "21 st century" i "Backstreet dreaams" to to samo co "Walking on a rainbow"?
Polemizowałbym, ciężko te wszystkie 9 wsadzić do jednego wora....
-
Marcin87
Zgodzę się, że każdy album ma swój niepowtarzalny klimat, jeden różni się czymś od drugiego, jeden jest lepszy, drugi słabszy, też tak uważam ale jest w moim przekonaniu coś takiego co łączy je w jeden taki wspólny "związek".Peter pisze:Stare, ale czy "21 st century" i "Backstreet dreaams" to to samo co "Walking on a rainbow"?![]()
![]()
Polemizowałbym, ciężko te wszystkie 9 wsadzić do jednego wora....
- mabuse89
ja Zgadzam się z Peterem, taki 21st Century i Walking On A Rainbow to już przepaść. Ja generalnie wolę pierwsze 3 albumy. płyty 4-8 to już takie albumy przeplatane piosenkami cudownymi i kompletnie nudnymi, tylko wspomniany 21st Century jest spójnie bardzo dobry. X-Ten - totalny plastik, broni się singlowy Dr. Mabuse i You'll Be My Hero. Kolejne dwa albumy to naprawdę dobry dance, widać że obranie tego stylu przez Dietera nie było przypadkowe; Here I Am to po prostu sklejka odrzutów, Bohlen był już chyba myślami przy reaktywacji MT. Zatem jeśli przyjąć Twoje kryteria, Marcinie, to zdecydowanie wolę pierwszych 9 albumów.
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
-
Marcin87
Założyłem tę ankietę w oparciu o własny pogląd w tej sprawie i rozumiem, że każdy fan inaczej patrzy na różne rzeczy i cieszę się, że wyrażacie własne opinie
A tak w ogóle pierwsze 9 albumów to gatunek euro disco a 4 ostatnie eurodance 
- Gasolina91
Początki Blue System to chyba najlepszy okres.
Mocnym plusem (wg. mnie) jest Body Heat - same świetne kawałki.
Wiadomo początki są najlepsze, wieje nowością, podobnie przecież jest w przypadku Modern Talking
Mocnym plusem (wg. mnie) jest Body Heat - same świetne kawałki.
Wiadomo początki są najlepsze, wieje nowością, podobnie przecież jest w przypadku Modern Talking
Point Of No Return
- Dami
Zapewne będąc fanem MT, BS i ogólnie muzyki italo wybiorę stare brzmienie, czuję sentyment do tego typu podkładów muzycznych lecz nowe jest tak samo dobre jak i stare patrząc na to z persperktywy czasu bo przecież Bohlen nie mógł cały czas kontynuować i nagrywać starych aranży zapewne musiał zmienić styl na nowocześniejszy ze względu choćby na inne pokolenie słuchaczy dla których stare brzmienie byłoby przestarzałe i nie ciekawe. Jednym słowem żeby utrzymać się na rynku muzycznym nie można stać w miejscu.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.