Żeńskie wokale w Blue System

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera
ODPOWIEDZ
MT2010
Użytkownik nieaktywny

Żeńskie wokale w Blue System

Post autor: MT2010 »

Wygląda mi to na kolejny wielki szwindel Bohlena, bo juz raz w piosence śpiewała Audrey Motaung a pojawia się w teledysku nadja, która rusza ustami, tak myśle, ze w większośći piosenke w latach 1990-1992 śpiewała Marion Schweiger a nie nadja. W latach 80 tych to raczej jeannie Duppy.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Re: Żeńskie wokale w Blue System

Post autor: phantomas »

Tak, muzyka Bohlena to jeden wielki szwindel. Plagiat na plagiacie, muzykę tworzyli i śpiewali panowie z SiB, Bohlen był tylko od udawania gry na gitarze. A Anders udawał, że on nie ma nic z tym wspólnego, bo on jest "gentelman" i się brzydzi.
W ramach protestu proponuję publiczne spalenie posiadanych przez fanów egzemplarzy płyt i odpowiednie nagłośnienie tego faktu w prasie i tv.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

No popieram.A tak po za tym to przecież my wszyscy nienawidzimy Modern Talking,Blue System , Thomasa Andersa i nie cierpimy piosenek Dietera więc proponuję żebyśmy się wszyscy złożyli i podłożyli im bomby w samochodach :wink: :lol:
A tak poważnie to też słyszałam że podobno nie śpiewała Nadia a ona pokazuje się na teledyskach.Ale czy to takie ważne?
I LOVE DB AND TA!
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Wiecie może jaka kobieta śpiewa razem z Dieterem w refrenie piosenki "When Bogart Talks To You"?
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Pewnie jakaś z sesyjnych, stawiam na Marion Schweiger, bo Nadja właściwie ruszała tylko ustami a Jeannie Duppy wtedy w zespole już dawno nie było...
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

A h.j mnie to obchodzi kto śpiewa, ważne że mi się podoba.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Marcin87

Dami pisze:A h.j mnie to obchodzi kto śpiewa, ważne że mi się podoba.
Ale zawsze można się dowiedzieć dla ciekawości :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Marcin87 pisze:Ale zawsze można się dowiedzieć dla ciekawości
Zgoda, ale czasami warto czegoś nie wiedzieć.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Marcin87

Dami pisze:Zgoda, ale czasami warto czegoś nie wiedzieć.
No ale chyba nie w tym przypadku :D A tak w ogóle to bardzo mi się podoba to męsko-żeńskie połączenie w tym refrenie
Obrazek
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Mnie na początku denerwowały te wokale ale jak już je przesłuchałam kilka razy to nawet mi się spodobały. A kto to śpiewa to mi wszystko jedno.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

MT2010 pisze:Wygląda mi to na kolejny wielki szwindel Bohlena, bo juz raz w piosence śpiewała Audrey Motaung a pojawia się w teledysku nadja, która rusza ustami, tak myśle, ze w większośći piosenke w latach 1990-1992 śpiewała Marion Schweiger a nie nadja. W latach 80 tych to raczej jeannie Duppy.
To rzeczywiscie SKANDAL!! Popieram kolege phantomasa. Jutro publicznie spale w piecu wszystkie plyty Modern Talking, Blue System, C.C.Catch oraz inne, ktore wyprodukowal "oszust" Bohlen. Od dzis jestem fanem HopHopu a Modern Talking dla mnie nie istnieje!

A tak na powaznie - czy to wazne, do kogo nalezy zenski glos w Blue System?? Myslalem, ze fani sluchaja BS ze wzgledu na melodie, aranzacje a takze glos Dietera a nie z powodu chorkow czy wokalistki w zespole. No ale widocznie istnieja tez tacy "fani", ktorzy gdy nie maja sie do czego przyczepic w tworczosci Dietera to na sile szukaja "dziury w calym"...
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

Albo po prostu chcą dowiedzieć się więcej na temat twórczości i powstawania utworów ich idolów. Nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora. bo to, co dla mnie jest nieznaczące, dla kogoś innego może być szalenie ciekawie. Mnie np. nie interesuje, kto tam, co śpiewał w Blue System, ale chętnie poczytałbym sobie trochę na ten temat. Choć Mt2010 przesadził że to jakiś wielki szwindel, to niektórych ten temat może intrygować.
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

mabuse89 pisze:Albo po prostu chcą dowiedzieć się więcej na temat twórczości i powstawania utworów ich idolów...
A czy ktokolwiek z forum powiedzial, ze nie wolno zadawac pytan??? Forum jest wlasnie m.inn. od tego, by zadawac pytania, zastanawiac sie, dyskutowac. Kolega MT2010 nie zadal pytania - kolega MT2010 po prostu stwierdzil, ze Dieter dokonal kolejnego wielkiego szwindla. O ile dobrze pamietam na booklecie albumu "Obsession" nie ma slowa, o tym, ze spiewa tam Nadia Abdel Farag. A jesli nie to zarzut MT2010 jest calkowicie bezpodstawny.

Nie jestem obronca Dietera, bo mam wiele zastrzezen do jego osoby, ale nie popadajmy z jednej skrajnosci w druga. Radzilbym troszke umiaru...

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Tu chodzi o co innego, w teledysku "Love is such a lonely sword" niby śpiewa Nadja, a tak naprawdę nie wychodzi ani jeden dźwięk z jej ust, bo śpiewa Audrey Motaung. Tylko Dieter zrobiła gate'a że tak postąpił. Zupełnie jak jego ruszanie ustami do wokalu Rolfa....
ODPOWIEDZ