Czarna lista

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
jkris

Post autor: jkris »

heheh, latwiej chyba zachecilbys mnie do metalu niz do Dzemu- ja czasami musialem sluchac ich tworczosci, bo moja kumpela tego sluchala i niestety nie podzialalo- i szczerze mowiac dla mnie liczy sie bardziej w piosenkach muzyka a nie teksty- te bardziej interesowaly mnie w wersji angielskiej, bo od dziecka sobie je tlumaczylem. muzyka ma mnie bawic relaksowac... i nie znaczy to, ze non stop slucham disco- w sumie wiekszosc czasu spedzam na sluchaniu Sarah Brightman, ktora wprost uwielbiam...
Awatar użytkownika
ania sznajder

Post autor: ania sznajder »

ja was pogodzę - o gusta nie należy się spierać !!! każdy ma prawo lubić lub nie lubić kogo chce , mnie interesuje inna kwestia skoro nie lubicie takich czy innych wykonawców to po co ich słuchać ??? ja dożucę jeszcze , żę nie lubię italo disco , z włochów toleruję jedynie Erosa Ramazotti no i kiedyś słuchałam Francesca Napoli , ale już mi przeszło :wink:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Dziś rano skacząc po kanałach TV trafiłem na MTV i miałem gotowego kolejnego gościa na listę 8)

Sean Paul - strasznie denerwuje mnie jego sposób śpiewania i barwa głosu.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
ROBERT_LATO
Redaktor
Kontakt:

Post autor: ROBERT_LATO »

ania sznajder pisze:ja was pogodzę - o gusta nie należy się spierać !!! każdy ma prawo lubić lub nie lubić kogo chce , mnie interesuje inna kwestia skoro nie lubicie takich czy innych wykonawców to po co ich słuchać ??? ja dożucę jeszcze , żę nie lubię italo disco , z włochów toleruję jedynie Erosa Ramazotti no i kiedyś słuchałam Francesca Napoli , ale już mi przeszło :wink:
:D No to mamy problem Aniu ;)...

Nie obraź się proszę na mnie - ale muzyka Bohlena z lat 80-tych w tym muzyka Modern Talking jest określana własnie mianem Italo Disco (jako nurtu muzycznego)...

Jeśli zatem piszesz, że nie lubisz Italo - to można to odebrać jako - nie lubię Modern Talking...

A chyba nie o to Ci chodziło - prawda ? :)

tak jak napisałaś powyżej - o gustach szczególnie muzycznych się nie dyskutuje - całkiem słusznie....
Całkowicie się z Tobą w tym miejscu zgadzam :)

Uważam się za typowego bohlenomaniaka i jakiegoś tam przeciętnego znawcę jego muzyki, którą się pasjonuję od lat...
Co wcale nie oznacza, że nie słucham innej muzy...

Przyznam, że muzyka dance skończyła się dla mnie pod koniec lat 90-tych... choć trzeba sobie uczciwie powiedzieć, że do tej pory ukazują się pojedyńcze nagrania, które bardzo mi "leżą".
Są to jednak wyjątki niestety...

Zmieniła sie muzyka, zmienił sie styl.... czy na lepsze ????
Nie wiem - nie mnie to oceniać... a to czy mi się on podoba - to zupełnie inna kwestia :D

Będąc przez kilkanaście lat DJ'em i prowadząc audycje radiowe zacząłem słuchać każdego rodzaju muzyki...

Wszystko jest kwestią nastroju w jakim obecnie się znajduję.... i tak czasem mam ochotę posłuchać Jean M. Jarre'a lub Vangelisa, czasem Bethovena czy Czajkowskiego, czasem Iron Maiden lub takich "dinozaurów" muzyki "ciężkiej" jak: Metallica czy Led Zeppelin, słucham także F. Mercury'ego i Queen'ów - a nagranie "Who Wants To Live Forever" za każdym razem wywołuje u mnie ciarki.... i jest po prostu REWELACYJNE !!! - innym nagraniom tego zespołu i wykonawcy wcale nie umiejszając, lubię Dżem, De Mono i muzę tzw. boomu muzyki rockowej w Polsce (czyli lat 80-tych właśnie)... na ogół jednak słucham właśnie Bohlena i nurtu Italo Disco szeroko pojętego...

Tym bardziej, że wielu wykonawców tej muzyki w latach 80-tych nagrało piosenki (utwory) jako żywo przypominające kompozycje Bohlena czerpiąc z sukcesu jaki odniósł przy Modern Talking i zapożyczając jego styl bardzo wyraźnie - zresztą do tej pory przez niektórych te nagrania są mylone niestety (a może i "stety") ;) z produkcjami mistrza.

Każdy z nas lubi jakiś tam rodzaj muzyki - ja staram się słuchać wszystkiego - bo czasami przez lekceważenie innej niż uznajemy muzyki naprawdę omijają nas nagrania, które warto posłuchać, wiedzieć że są i w swoim kanonie są prawdziwymi perełkami...

Pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkich forumowiczów !!! :D
Its haahd se Dieter tuh bie ;-)
jkris

ROBERT_LATO pisze: Nie obraź się proszę na mnie - ale muzyka Bohlena z lat 80-tych w tym muzyka Modern Talking jest określana własnie mianem Italo Disco (jako nurtu muzycznego)...
ma to chyba miejsce tylko na www.top80.pl
wg mnie italo disco nie ma nic wspolnego z MT. Italo disco to jak sama nazwa mowi wloska muzyka. Tworczosc Bohlena mozna nazwac Eurodisco ale z pewnoscia nie italo...
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Modern Talking to właśnie jak najbardziej ITALODISCO!!! Dobrze pamiętam lata 1985 - 1987 gdzie często w stacjach radjowych czy telewizyjnych często określano muzykę Modern Talking mianem Italodisco a nigdy nie słyszałem o określeniu Modern Talking mianem Eurodisco. Zresztą poprzeglądałem swoje zasoby Video z tych lat i z określeniem Italodisco dośc często się spotkałem a z Eurodisco nie. Tak więc "jkris" raczej jesteś w błędzie.
MODERN TALKING FOREVER!!!
jkris

coz, to Twoja opinia...
pokaz mi choc jedno wydawnictwo ITALODISCO na ktorym jest cos z MT... nie znam zadnego- italo disco to zupelnie inna bajka... co zas sie tyczy eurodisco czy eurodance to wystarczy poszukac w necie aby nadrobic zaleglosci...
tak wiec PKModern raczej to Ty jestes w błedzie...
polecam http://www.italodisco.prv.pl/
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Kiedyś czytałem, że italo disco to muzyka z Włoch natomiast reszta określana jest mianem eurodisco. Niestety ekspertem w tym temacie nie jestem więc nie dam sobie ręki uciąć. Natomiast co do stwierdzenia, że ktoś kto nie lubi italo ten nie lubi MT uważam za troche bezsensowne. Jest mnóstwo osób, które lubią MT a nie słuchają italo i na odwrot. Tak samo nie każdy kto lubi MT musi być miłosnikiem muzyki z lat 80-tych.
Poza tym nie dyskutujemy tutaj o gustach jak ktoś wcześniej napisał tylko wypisujemy artystów za którymi nie przepadamy. Zgadzam się jedynie z tym, że jak czegoś nie lubię to tego nie słucham ale napisać chyba o tym mogę ;)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
ania sznajder

Sorki ale też mi się wydaje, że Italo Disko to muzyka głównie włoskich wykonawców, i właśnie o to mi chodziło , że możemy tu pisać kogo nie lubimy i / lub dlaczego . A czy to się innym podoba czy nie to już moim zdaniem własnie dyskusja lub spór o gusta , a nie o to chyba tu chodzi .Napisałam już , że fajnie popsioczyć na innych , ale chodziło mi o wykonawców , a nie o tych co ich krytykują bo to mija się z celem , czyż nie??? :?:
Awatar użytkownika
Mateusz vel. Kokos

Post autor: Mateusz vel. Kokos »

moze jednak warto powrócic do tematu.. co Wy na to?? :)
Every Inch Of My Skin
Was Breathin' Her In..

www.thomasanders.fora.pl
Awatar użytkownika
ania sznajder

No jasne , zapomniałam dodać też metalu i hard rocka ! 8)
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Jasne, po prostu nie zauważyłem wcześniej, że akurat ten spór o gusta dotyczył bezpośrednio Ciebie ale teraz już rozumiem ;)
Awatar użytkownika
ania sznajder

Dlaczego " bezpośrednio mnie" ? A tak wogóle Mateusz ma rację , temat dotyczy wykonawcow nie lubianych , a nie tych co o nich piszą , tak mi się zdaje , w końcu wszyscy lubimy MT , DB i TA inaczej po co pisać na forum ? To nas powinno łączyć ??? :wink:
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

A ja uważam, że jeśli pojawi się jakaś dyskusja w dowolnym temacie to trzeba ją doprowadzić do końca, zwłaszcza jeśli ktoś się źle rozumie, a nie ciągle powtarzać, że to nie jest temat rozmowy. Nie wprowadzajmy reżimu i cenzury tym bardziej, że nikt nikogo nie krzywdzi ani nie obraża. Czy to znaczy, że jak chce się coś komuś wyjaśnić w danym wątku (bo w nim się rozpoczęła dyskusja) to trzeba od razu zakładać nowy topic i tam ją dokończyć, bo nie jest to związane z tematem? Poza tym chciałem wyjaśnić tylko, że nie każdy kto słucha Modern Talking, słucha Italo Disco i na odwrót, bo ktoś wcześniej tak stwierdził. Ja nie słucham Italo więc ten post pośrednio dotyczył mnie stąd mój odzew. Dobrze kończę już swoją wypowiedź i nie wracam do tematu, bo widzę, że off-topic to zbrodnia :shock:
Awatar użytkownika
ania sznajder

No i o to samo mi chodziło , ja uwielbiam MT , ale nie Italo Disco , dla mnie to nie to samo , myślę tylko , żę nie można krytykować kogoś że nie lubi np. Frediego Mercurego , bo to wspaniały artysta , dla jednych tak dla drugich nie , to że dobrze śpiewał i miał wspaniały głos nie znaczy że każdy ma go lubieć , piosenki miał super to prawda , wlansował wiele ponadczasowych przeboi , ale nie koniecznie on sam musi się wszystkim podobać , to dotyczy też innych , nie lubię różnych artystów z wielu różnych powodów , ale nie umniejszam ich osiągnięć czy też tego że innym się podobają , poprostu wyrażam swoje zdanie , a czy sie to komu podoba czy nie to co innego , ale zgodzę się że to być może dyskusja na osobny temat :roll:
jkris

YaQb85 pisze: Nie wprowadzajmy reżimu i cenzury tym bardziej, że nikt nikogo nie krzywdzi ani nie obraża. Czy to znaczy, że jak chce się coś komuś wyjaśnić w danym wątku (bo w nim się rozpoczęła dyskusja) to trzeba od razu zakładać nowy topic i tam ją dokończyć, bo nie jest to związane z tematem?
uwazam dokladnie tak samo- coz w tym zlego ze "zeszlismy" troche z tematu- grunt, ze dyskusja trwa i mamy ochote cos tu dopisywac. jak widac- temat nielubianych artystow sie juz wyczerpal... a czy koniecznie trzeba zakladac odrebny? nie sadze...
Zablokowany