II rozpad Modern Talking czyli koniec fantastycznego zespołu

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Re: II rozpad Modern Talking czyli koniec fantastycznego zes

Post autor: Fanka MT »

Racja, lepiej się z tym pogodzić... Wiadomo, że każdy prawdziwy fan chciałby chociaż przez chwilę pojawić się na wspólnym koncercie Dietera Bohlena i Thomasa Andersa, jednakże taki los mógł spotkać tylko tych, którzy są ich wielbicielami od samego początku - tym, którym przyszło żyć później, bądź później poznali twórczość Modern Talking pozostało cieszyć się osiągnięciami solowymi idoli... Super by było pójść do jakiegoś sklepu muzycznego i zobaczyć na półkach najnowszy krążek duetu wszech czasów, ale realia są inne i należałoby je przyjąć do świadomości ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

No osobiście uważam, że znacznie lepiej obecnie by wypadł Thomas, jakby nadal współpracował z Dieterem. Przyznam się szczerze, że solowa twórczość Andersa kompletnie mi nie pasuje :? A już najbardziej jakoś nie mogę strawić utworu "What do you cry?" :x Dla mnie ten utwór to taki trochę koszmarek (bez urazy!) i mimo że jestem fanem MT (ze szczególnym naciskiem na TA), to takie "hardcorowe" numerki jak WDYC nie są dla mnie :wink:

Mam nadzieję że nikogo tym nie uraziłem, po prostu wyraziłem swoją opinię na temat jednego z solowych utworów Thomasa a tym samym chciałem dać dowód, że osobiście żałuję, iż Thomas nie współpracuje już z Dieterem...
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Raczej nie uraziłeś nikogo, wszyscy, a przynajmniej większość fanów żałuje że Thomas i Dieter nie współpracują ze sobą.
Osobiście to pierwszy raz zdarzyło mi się czytać taką opinię na temat WDYC, zbyt dużo czytałam na ten temat dobrych opinii, ale dobrze że masz odmienne zdanie.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

No pewnie, forum jest po to, aby wymieniać się poglądami - każdy ma prawo mieć odmienne zdanie dotyczące przeróżnych tematów ;)
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

Jasmine pisze:Osobiście to pierwszy raz zdarzyło mi się czytać taką opinię na temat WDYC, zbyt dużo czytałam na ten temat dobrych opinii, ale dobrze że masz odmienne zdanie.
Bo mi generalnie nie podchodzi cały "Strong", a WDYC jakoś szczególnie działa mi na nerwy... może też dlatego, że w Kielcach mi się to baaaaardzo oklepało :wink: A wiadomo że jak coś za dużo, to niezbyt zdrowo.

Ale Złote Przeboje tego nie grają.... i nie zagrają (na szczęście :P)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Ciekawy nowy materiał gdzie przy końcu sporo jest mowy o rozpadzie MT oraz jak Dieter i Thomas to widzieli ,jak do tego podchodzili.Po za tym historia MT widziana ich oczami.
Angielskie napisy.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Nie taki nowy, to materiał z DVD z 2003 roku ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

To ze z 2003 roku to wiem,ale nie widziałam go wcześniej.Z DVD mam tylko teledyski bez programu
Nowy na You Tube bo z 16 lutego.
To co najbardziej rzuca się w oczy w tym materiale to to ze dla fanów rozpad MT to była tragedia którą przeżywali przez wiele lat.A dla nich to był kolejny etap ich karier.Cos się skończyło by coś nowego mogło nadejść.
W szczególności Dieterowi przestała chyba odpowiadać praca przy MT i zapragnol czegoś innego.
Niby to wszystko już wiadomo ale tu można zobaczyć ze oni wcale nie podchodzili do tego tak emocjonalnie jak my-fani.Jeszcze Thomas który wpadł 5 minut przed koncertem wyglądał na przejętego całym zajściem ,ale Dieter...jak kloda.Jakby nic się nie stało :(
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

MODERN JEANNE pisze:To co najbardziej rzuca się w oczy w tym materiale to to ze dla fanów rozpad MT to była tragedia którą przeżywali przez wiele lat.A dla nich to był kolejny etap ich karier.Coś się skończyło by coś nowego mogło nadejść.
Święte słowa.
Ale myślę,że Dieter też był w jakimś stopniu przejęty. W końcu MT to pół jego i mimo,ze starał się zachowywać jak to on wydaje mi się,że nie było mu to obojętne.
I super,że były te angielskie napisy bo tak to bym dużo mniej zrozumiała.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Ja myślę ze Dieter był już zmęczony ta ciągła praca dla MT.Nie dość ze tyle pracy to potem jeszcze wyjazdy i koncertowanie.Pod koniec MT wyglądał na przemęczonego i zestresowanego...
Dla nas to była mila muzyka lecąca z głośników dla niego harówka i wyrzeczenia .
I pewnie ze rozpad MT nie był mu obojętny bo to przecież projekt jego życia.
Dieter zawsze lubił grac twardziela :wink:
Szkoda tylko ze tak zostawił swoich fanów pragnących nowych płyt MT.Ale kiedyś musiało się to stać.
Dobrze ze całkiem nie zniknął z rynku muzycznego,nie rozsiadł sie w bamboszach w fotelu i nie zaczął głaskać kota.
I nadal tworzy nawet jeśli to już nie jest to co kiedyś.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
kate

MODERN JEANNE pisze:Dieter zawsze lubił grac twardziela :wink:
O tak :wink:
No kiedyś musiał przyjść koniec.
MODERN JEANNE pisze:Dobrze ze całkiem nie zniknął z rynku muzycznego,nie rozsiadł sie w bamboszach w fotelu i nie zaczął głaskać kota.
Jeszcze by go na śmierć zagłaskał :lol: A tak poważnie to w 100% się z Tobą zgadzam. Nie jest to to samo co kiedyś ale zawsze coś.
No i oczywiście solowe projekty Thomasa zostały dla nas po rozpadzie. Piosenki Stop mogę słuchać dzień i noc. tak jak to wczoraj zresztą było.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Myślę, że ktoś na serio przejęty sprawą nie pojawiałby się na pożegnaniu z fanami 5 minut przed rozpoczęciem koncertu. Obaj zdawali się to traktować po prostu jako kolejny kontraktowy obowiązek. Lepszy nastrój Bohlena był zapewne wynikiem sukcesów, jakie w tamtym czasie odnosił jako producent - na niego po MT "coś" czekało.

Ogólnie nie sądzę, żeby fani byli wówczas jakoś szczególnie ważną grupą. Ostatecznie nie ma różnicy, czy sprzeda się za 15€ album Modern Talking czy Alexandra, kasa i tak leci do tej samej kieszeni.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Jeśli chodzi o pojawienie się Thomasa na 5 minut przed koncertem to można to odebrać tez tak ze nie bardzo miał ochotę widzieć Dietera.Widać było tez po nim przygnębienie a na koncercie prawie zero kontaktu miedzy nimi.
Z tym ze lepszy nastrój Dietera był spowodowany sukcesami bez MT i tym ze miał zarezerwowany dochodowy stołek w DSDS to się całkowicie zgodzę.
kate pisze:Jeszcze by go na śmierć zagłaskał :lol:
Współczuje kotowi Dietera jeśli go kiedykolwiek miał lub zamierza mieć. :lol:
Ja to się czasami zastanawiam czy Dieter nie cierpi na ADHD lub nie przyjmuje psychotropów.
W jakichś programach mówił ze po pierwszym rozpadzie MT miał depresje
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Gdyby nie My fani to by nie było Modern Talking. My jesteśmy im potrzebni, żeby zarobić, a oni dają Nam w zamian wspaniałą muzykę, która do tej pory budzi u mnie dreszcze i duże emocje, bo to muzyka ponad czasowa, jedyna w swoim rodzaju, którzy inni artyści pokroju Lady Gagi, Jennifer Lopez czy tej Caro Emerald mogą pomarzyć itp. itd. Cytat z Wikpedia " Caro Emerald zadebiutowała 6 lipca 2009 singlem Back It Up. Jej debiutancki album "Deleted Scenes from the Cutting Room Floor", wydany 29 stycznia 2010, przez 27 tygodni zajmował pierwszą pozycję na holenderskiej liście Album Top 100,bijąc rekord płyty "Thriller" Michaela Jacksona z 1982 roku (26 tygodni na pierwszym miejscu)". To pokazuje jak świat zszedł na psy. Taragedia... . Teraz w telewizji, radiu czy internecie króluje tandeta. W dzisiejszych czasach nie ma prawdziwej muzyki. Kto za 10 lat będzie pamiętał o Lady Gadze czy Jennifer Lopez? O innych pseudo artystach? Może wierni fani. Szkoda, że Modern Talking nigdy nie był doceniony w USA czy Anglii, ale teraz wiem, że prawdziwi artyści nie mają szans zabłysnąć. Tam króluje kicz i tandeta. Wystarczy spojrzeć na listy przebojów.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

ArCrack pisze:Myślę, że ktoś na serio przejęty sprawą nie pojawiałby się na pożegnaniu z fanami 5 minut przed rozpoczęciem koncertu.
Ja osobiście odbieram to bardzo nieprofesjonalne. Wydaje mi się, że Thomas nigdy tak nie robił.
Choć nie wiemy (chyba) jaki był prawdziwy powód tego "opóźnienia"...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
kate

MODERN JEANNE pisze:W jakichś programach mówił ze po pierwszym rozpadzie MT miał depresje
Nie słyszałam o tym ale potrafię to sobie wyobrazić. Dieter taki szczęśliwy,ze ma własny zespół a tu nagle bum i koniec.
MODERN JEANNE pisze:Jeśli chodzi o pojawienie się Thomasa na 5 minut przed koncertem to można to odebrać tez tak ze nie bardzo miał ochotę widzieć Dietera
Pewnie obydwoje nie chcieli za bardzo ze sobą rozmawiać ale zwykle ludzie obrażeni na siebie raczej nie chcą mieć ze sobą nic wspólnego.
Gasolina91 pisze: Ja osobiście odbieram to bardzo nieprofesjonalne. Wydaje mi się, że Thomas nigdy tak nie robił.
Choć nie wiemy (chyba) jaki był prawdziwy powód tego "opóźnienia"...
Dla mnie to też trochę nieprofesjonalne ale Thomas miał na pewno gorszy humor od Dietera bo on miał DSDS a Tomcio musiał zacząć sam coś kombinować.
ODPOWIEDZ