To chłopie przegiąłeś teraz bo Duran Duran to żywa legenda. ile Ty wogóle masz lat? Pamiętasz wogóle coś z muzyki lat 80 tych? Duran Duran przereklamowany zespołem? A jest jednym z nie wielu z tamtych czasów, który gra z z sukcesami do dzisiaj. MT już dawno nie ma, a oni są w świetnej formie. A piosenkę do Bonda to niby kto napisał. Chłopie zapoznaj się lepiej z muzyką lat 80 tych ile oni mieli przebojów.disco-man pisze:Duran Duran to jeden z najbardziej przereklamowanych zespołów lat 80.Według mnie nie zasłużyli na taką popularność.To angielski zespół,który powstał na popularnej na początku lat 80 fali New Wave a potem New Romantic.Nie oczekujcie wiele po ich płytach.Owszem,kilka piosenek z ich repertuaru nawet lubię(Save a prayer,Rio,Hungry like a wolf,View to a kill,czy Come Undone z lat 90),ale większość to bardzo marny pop.Też nie rozumiem ich fenomenu.W tym czasie nagrywało wiele mniej znanych ale znacznie lepszych zespołów( Classix Nouveaux,China Crisis,Human League czy mój ulubiony zespół New Romantic- Ultravox).Ci chłopcy założyli zespół po prostu po to aby zostać bożyszczami dziewczyn i kobiet..I tak też się stało.
Oni w swoim kraju cały czas oscylują wokół pierwszej dziesiątki, listy nie kłamią.
Nazywanie Duran Duran przereklamowany zespołem uważam za duże przegięcie. Uważam to za ignorancję.