Co myślicie o muzyce współczesnej?

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ

Co myślisz o muzyce z lat '01-09?

1. Jest bardzo dobra
3
4%
2. Jest dobra
18
25%
3. Jest kiepska, ale potrafię coś dla siebie znaleźć
37
51%
4. Chała, gdzie te melodie co kiedyś?
14
19%

Liczba głosów: 72

Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Re: Co myślicie o muzyce współczesnej?

Post autor: phantomas »

Tak, oczywiście. Artyści nagrywali charytatywnie, a wille budowali im wdzięczni fani.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

To o czym pisał phantomas to flow - dykcja, płynność, umiejętność modulowania głosem. Ciężko wypowiadać mi się na temat muzyki, której nie słucham, jednak jeszcze nigdy w rozmowie ze słuchaczami rapu nie usłyszałem iż Eminem tego nie potrafi. Zazwyczaj był on stawiany za przykład tego jak powinno się rapować.

Pasja i kasa nie muszą się ze sobą kłócić - tak długo jak pierwsze generuje drugie, zarówno artysta jak i fan będą w siódmym niebie. A jak już pasji nie ma i jest tylko kasa no to cóż - osiemnastowieczni klasycy też grywali do kotleta żeby zarobić, więc przykład idzie z góry.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Pisali utwory i je wykonywali z zamiłowania, ludziom się to podobało i automatycznie leciała z tego kasa a teraz utwory pisane są pod publiczkę, gdzie w rachubę wchodzą zazwyczaj pieniążki lub rozgłos.Dlaczego tak wiele polskich zespołu np. Pani Agnieszka Ch. zmienili styl muzyczny? Pytanie - Zmiana image? Odp.Tak z tym że dla kasy.
Jak się coś kocha to się nie zmienia.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Straszliwie uogólniasz. A co do zmiany stylu - szanuję artystów którzy nie zamykają się w jednym gatunku muzycznym.
Próbują czegoś nowego, nawet niezgodnego z trendami.
To jest właśnie dla mnie dowód, że w jakimś stopniu nie próbują nabić kieszeni za wszelką cenę.
Co można napisać o Modern Talking? - 6 płyt w 3 lata, średnio 1 płyta na pół roku. Miłość Bohlena do muzyki, czy do szybkiego zarabiania pieniędzy, póki "towar" gorący? I "publiczka" jeszcze chce to kupić.
Awatar użytkownika
Dami

Ale nie jeden autor piosenki chciałby tak szybko je tworzyć jak Dieter i co ważne że prawie każda okazywała się HITEM.Nie ma co ukrywać do tego trzeba się urodzić.
A jeżeli chodzi o ścisłość to nie uogólniem, bo do dziś jest dużo artystów, których szanuję a moja wypowiedź dotyczyła ogólnie muzyki a nie danych wykonawców to był jedynie przykład.Tylko zauważ że przeważnie ci artyści przesiadają się na styl muzyczny, który jest najbardziej komercyjny a nie odwrotnie.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Przecież tak samo zrobił Bohlen, który przed Modern Talking raczej tego typu muzyki nie uprawiał, bo dominowały u niego szlagiery. Jednak gdy już zaczął, była to produkcja masowa bo właśnie to w danej chwili dawało ogromne zyski. Jest strasznie koniunkturalny i gdy tylko czuje zmianę trendów, stara się jakoś ją dogonić.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Dami

Zgoda, ale nadal jest to ten sam styl muzyki jedynie unowocześniony a nie całkowita przesiadka w stylach.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Ukazała się druga płyta Susan Boyle. Zadebiutowała na 1 miejscu w UK i USA, co jest fantastycznym osiągnięciem dla prawie 50letniej pani z małej szkockiej wioski.
Warto zaznaczyć, że jej 1szy album, który ukazał się w zeszłym roku również był nr 1 w obu krajach. Jest to wynik nie osiągnięty od czasów The Beatles.
Szacunek
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

http://www.youtube.com/watch?v=1PorW3y5n1w&NR=1
Przypadkiem przypomniałem sobie tę piosenkę.
Zastanawia mnie tylko jak to jest możliwe, że te młode chłopaki bez żadnej właściwie promocji osiągają 3 miliony odsłon na Youtube.
Natomiast gwiazdor T.A. ledwo przebił 100 tysięcy ze swoim superhitem "Why Do You Cry" :roll: Magia czy jakość piosenek?
Czy może on nie jest taki popularny, jak to niektórzy sugerują :roll:
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Powiedz po co musisz mieszać w to wszystko Andersa? Wystarczy, że napiszesz, że podoba Ci się ten utwór - ja osobiście mam go za gniota - ale po co te porównania? Przecież i tak zdecydowana większość forumowiczów woli TA. Piosenka beznadziejnie słaba niestety. Ktoś mi kiedyś na tym forum reklamował Black eyed peas ale nie bardzo wiem czym się jarać jakąś hip hopową grupą? Takie zespoły zaniżają poziom dzisiejszej muzyki. ;)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

phantomas pisze:Natomiast gwiazdor T.A. ledwo przebił 100 tysięcy ze swoim superhitem "Why Do You Cry" :roll:
Może dlatego,że nie jest odpowiednio promowany z ta piosenka w mediach,a ponieważ album ukazał się wyłącznie na rynek rosyjski to nawet na Vivie niemieckiej nie można liczyć na "Why Do You Cry?".Więc o czym tu mowa?
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Tych chłopaków też nie było w tv, na rynku brytyjskim jeśli nie wygrałeś xfactora masz małe szanse na dobrą promocję.
Zresztą przecież pan Anders jak sam się chwalił sprzedał 400 tysięcy egzemplarzy (nieważne, że 10 tysięcy w sklepach, a 390 tysięcy jako prawie darmowy dodatek do szminki). To skąd ta mizerna popularność na Youtube? Przecież Rosjanie nie mają odciętego dostępu do tego serwisu :roll:
ja osobiście mam go za gniota
Widzę, że znany krytyk muzyczny nie śpi i cały czas czuwa :)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Ci chłoptasie to nowość i zobaczymy czy pobiją Modern Talking ;).Jak będą w wieku Andersa to porównamy wtedy ich osiągnięcia,bo kiedy MT był nowością to też bili wszelkie rekordy popularności.
Jak można w ogóle porównywać popularność tak kosmiczne różych wykonawców i wiekowo i muzycznie ?
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Droga Atlantydo. Nie chodzi mi o całokształt, tylko o te konkretne utwory.
Zresztą jakby nie spojrzeć Anders solo na Youtube nie grzeszy popularnością, a Modern Talking to inna bajka.
Wracając do tematu zadziwia mnie ostatnio popularność Rihanny. Od paru tygodni dwie jej piosenki są ciągle w top 10 w UK, w tym jeden jest nr 1.
http://www.youtube.com/watch?v=U0CGsw6h60k
Nie przepadam za nią specjalnie, ale jej ostatnie kawałki nie są złe
http://www.youtube.com/watch?v=pa14VNsd ... re=channel
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

phantomas pisze:Droga Atlantydo. Nie chodzi mi o całokształt, tylko o te konkretne utwory.
A dlaczego akurat o te konkretne utwory?Wyszukałeś zespół z największą popularnością i porównujesz do utworów Andersa z najmniejsza popularnością?Po za tym i tak nie pasuje robić akurat tego rodzaju porównań a MT to właśnie Anders (min.).Nie wiem jaka będzie popularność Panów z zespołu,który przedstawiłeś jak zaczną solowa karierę ;),ale ok niech Ci tam będzie.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Oczywiście Modern Talking ma dla mnie o wiele większą wartość, ale jest sporo współczesnych piosenek, które mi się podobają. W ankiecie zaznaczyłem 3 opcję. Poza tym, że jestem fanem MT to jestem też fanem ogólnie muzyki i słucham często eski, bo lubię być na czasie w branży muzycznej.
Obrazek
ODPOWIEDZ