Intro w Gangster Love

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
DitetBidet

Intro w Gangster Love

Post autor: DitetBidet »

Witam serdecznie,

chodzi mi o początek Gangster Love, czyje to są głosy? Czy to jest fragment listy dialogowej jakiegoś filmu , czy też popisy muzyków sesyjnych.
Może ktoś z was to zidentyfikował?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Może to samo, co w maxi In 100 Years? Tam były zdaje się wycinki z "Wojny światów".
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
calvados

Post autor: calvados »

więc pociągnę ten temat, od roku dłuższego czasu zastanawia mnie z jakiego filmu jeśli wogóle są głosy na początku piosenki cc catch "Good guys only win in movies" computer eyes coś tam i my mother was teacher????
calvados
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Te sample (z Gangster Love i Good Guys) były uzywane w kilku nagraniach i to nie tylko w wykonaniu BS czy Catch. Teraz nie pamietam, ale chyba w ktoryms nagraniu Mike Mareena rowniez je slychac (oczywiscie nie wszystkie).
Awatar użytkownika
kate

Re: Intro w Gangster Love

Post autor: kate »

jak usłyszałam to intro to się zaczęłam zastanawiać czy na pewno dobrej piosenki BS słucham :D
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Nie zastanawiałem się nad tym, dla mnie to szczegół bo koncentruję się na muzyce a nie efektach specjalnych. Myślę że może to być głos kogoś znanego zniekształcony przez modulator mowy.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

To są najprawdopodobniej głosy ze "Star trecka", kiedyś na bohlenworld próbowaliśmy ustalić co te głosy mówią, mam już prawie cały tekst. Jak ktoś byłby ciekaw zapraszam do dyskusji.
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Ja zresztą też poruszałem temat samplingu w utworach DB: viewtopic.php?f=6&t=3594
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Daniel pisze:Te sample (z Gangster Love i Good Guys) były uzywane w kilku nagraniach i to nie tylko w wykonaniu BS czy Catch. Teraz nie pamietam, ale chyba w ktoryms nagraniu Mike Mareena rowniez je slychac (oczywiscie nie wszystkie).
Na pewno te same "głosy" wykorzystane są w wersji extended piosenki "Dance, Dance, Dance" zespołu London Boys.
"...I'm A Rough Boy..."
ODPOWIEDZ