Intro w Gangster Love
-
DitetBidet
Intro w Gangster Love
Witam serdecznie,
chodzi mi o początek Gangster Love, czyje to są głosy? Czy to jest fragment listy dialogowej jakiegoś filmu , czy też popisy muzyków sesyjnych.
Może ktoś z was to zidentyfikował?
chodzi mi o początek Gangster Love, czyje to są głosy? Czy to jest fragment listy dialogowej jakiegoś filmu , czy też popisy muzyków sesyjnych.
Może ktoś z was to zidentyfikował?
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Daniel
- kate
Re: Intro w Gangster Love
jak usłyszałam to intro to się zaczęłam zastanawiać czy na pewno dobrej piosenki BS słucham 
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
- Dami
Nie zastanawiałem się nad tym, dla mnie to szczegół bo koncentruję się na muzyce a nie efektach specjalnych. Myślę że może to być głos kogoś znanego zniekształcony przez modulator mowy.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- Peter
To są najprawdopodobniej głosy ze "Star trecka", kiedyś na bohlenworld próbowaliśmy ustalić co te głosy mówią, mam już prawie cały tekst. Jak ktoś byłby ciekaw zapraszam do dyskusji.
-
Pointrox
Ja zresztą też poruszałem temat samplingu w utworach DB: viewtopic.php?f=6&t=3594
- FMike
Na pewno te same "głosy" wykorzystane są w wersji extended piosenki "Dance, Dance, Dance" zespołu London Boys.Daniel pisze:Te sample (z Gangster Love i Good Guys) były uzywane w kilku nagraniach i to nie tylko w wykonaniu BS czy Catch. Teraz nie pamietam, ale chyba w ktoryms nagraniu Mike Mareena rowniez je slychac (oczywiscie nie wszystkie).
"...I'm A Rough Boy..."