The 1st Album nie dlatego że wydaje mi się lepszy ale dlatego że to był pierwszy album który usłyszałam i od tego momentu zaczęła się moja miłość do MT
Najlepszy album Modern Talking
- MODERN JEANNE
Re: Najlepszy album Modern Talking
Każdy z tych albumow jest fajny wiec wybór jest niesamowicie trudny.Zagłosowałam na
The 1st Album nie dlatego że wydaje mi się lepszy ale dlatego że to był pierwszy album który usłyszałam i od tego momentu zaczęła się moja miłość do MT
I LOVE DB AND TA!
-
Marcin87
Tak naprwdę każdy album Modern Talking jest dobry i trudno wybrać ten najlepszy. Po długim zastanowieniu udało mi się jednak ułożyć listę albumów od najlepszego do najgorszego, a właściwie nieco słabszego
1. Ready For Romance - ocena 6
2. The 1st Album -ocena 6
3. Let's Talk About Love - ocena 6
4. Romantic Warriors - ocena 5
5. In The Garden Of Venus - ocena 5
6. In The Middle Of Nowhere - ocena 5
7. America - ocena 5
8. Universe - ocena 5
9. Victory - ocena 5
10. Year Of The Dragon - ocena 4
11. Alone - ocena 4
Nie wymieniłem albumów Back For Good i The Final Album, bo wiadomo, że są dobre skoro to składanki najlepszych piosenek ze studyjnych albumów
Najlepszy jest Ready For Romance - nie ma tu ani jednej kiepskiej piosenki; wszystkie stoją na wysokim poziomie
Nieco słabsze są The 1st Album i Let's talk About Love, ale i one uważam za bardzo dobre. Wogóle początek działalności Modern Talking uważam za najlepszy okres w ich karierze. Na 4. miejscu mojej listy znakduje się Romantic Warriors; nieco słabszy jest od niego wydany w tym samym 1987r. In The Garden Of Venus i wydany rok wcześniej In The Middle Of Nowhere. Najlepszy album napisany po 1998r. to dla mnie America i zaraz za nim Universe z Victory. Najsłabsze albumy to Year Of The Dragon i Alone, ale akurat słowo "najsłabsze" jest względne, bo i na tych albumach są bardzo fajne piosenki. Oby dwa dostały notę 4, co jest śmieszne, bo wychodzi z tego, że najgorszy album Modern Talking jest dobry
Ale to świadczy o tym jaką dobrą muzykę grali
Nic dziwnego, że byli tak popularni 
1. Ready For Romance - ocena 6
2. The 1st Album -ocena 6
3. Let's Talk About Love - ocena 6
4. Romantic Warriors - ocena 5
5. In The Garden Of Venus - ocena 5
6. In The Middle Of Nowhere - ocena 5
7. America - ocena 5
8. Universe - ocena 5
9. Victory - ocena 5
10. Year Of The Dragon - ocena 4
11. Alone - ocena 4
Nie wymieniłem albumów Back For Good i The Final Album, bo wiadomo, że są dobre skoro to składanki najlepszych piosenek ze studyjnych albumów
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Z calej dyskografii Modern Talking najbardziej przypadly mi do gustu 3 pierwsze albumu ale jesli musialbym sie zdecydowac na wskazanie jednego albumu to wybieram The First Album. Na tym albumie podobaja mi sie wszystkie utwory - moze troszke slabiej Bells Of Paris. Dawnymi czasy nie podobal mi sie utwor There's Too Much Blue In Missing You. Dopiero po kilku latach odkrylem piekno tej piosenki. Szczegolnie cenie w tym utworze solowke na saksofonie - po prostu cudo! Rewelacyjny utwor. Zadziej slucham You're My Heart, You're My Soul, ale to pewnie dlatego, ze juz mi sie ten utwor nieco "przejadl".
Jesli chodzi o album Let's Talk About Love to nigdy nie trawilem tytulowego utworu. Wedlug mnie jeden z najslabszych kawalkow Modern Talking z lat 80-tych.
Moim ukochanym utworem na drugim albumie jest Wild Wild Water. Moim zdaniem jedna z najwspanialszych ballad Bohlena. Wielokrotnie myslalem o tym, ze chcialbym, by na moim pogrzebie puszczono wlasnie te piosenke... Takie czarne mysli mnie od czasu do czasu nachodza
Trzeci album podoba mi sie w calosci. Szczegolnie cenie: Lady Lai; Save Me - Don't Break Me; Keep Love Alive oraz Only Love Can Break My Heart.
Pozdrawiam
Jesli chodzi o album Let's Talk About Love to nigdy nie trawilem tytulowego utworu. Wedlug mnie jeden z najslabszych kawalkow Modern Talking z lat 80-tych.
Moim ukochanym utworem na drugim albumie jest Wild Wild Water. Moim zdaniem jedna z najwspanialszych ballad Bohlena. Wielokrotnie myslalem o tym, ze chcialbym, by na moim pogrzebie puszczono wlasnie te piosenke... Takie czarne mysli mnie od czasu do czasu nachodza
Trzeci album podoba mi sie w calosci. Szczegolnie cenie: Lady Lai; Save Me - Don't Break Me; Keep Love Alive oraz Only Love Can Break My Heart.
Pozdrawiam
You Can Win, If You Want.
- sebciu1974
- Kontakt:
Mamy chyba trochę podobny gust. Ja do tego jeszcze dołożyłbym 4 album, wszystko oprócz Riding On A White Swan jest według mnie super.edmund1974 pisze:Z calej dyskografii Modern Talking najbardziej przypadly mi do gustu 3 pierwsze albumu ale jesli musialbym sie zdecydowac na wskazanie jednego albumu to wybieram The First Album. Na tym albumie podobaja mi sie wszystkie utwory - moze troszke slabiej Bells Of Paris. Dawnymi czasy nie podobal mi sie utwor There's Too Much Blue In Missing You. Dopiero po kilku latach odkrylem piekno tej piosenki. Szczegolnie cenie w tym utworze solowke na saksofonie - po prostu cudo! Rewelacyjny utwor. Zadziej slucham You're My Heart, You're My Soul, ale to pewnie dlatego, ze juz mi sie ten utwor nieco "przejadl".
Pozdrawiam
Ciekawiej byłoby zrobić dwie ankiety jedna z albumami a lat 80tych a druga z nowymi. Inaczej to trochę nie ma sensu moim zdaniem.
- Karolek78
Moim zdaniem najlepszym albumem jest The1Album. Ma fantastyczny klimat jest dopracowany w każdym calu.
Karolek78
- I-love-M-T
"Możesz wybrać tylko jedną opcję" - jak ja tego nie znoszę
Ale trudno, trzeba będzie się zdecydować na któryś album, choć wybór do najłatwiejszych z pewnością nie należy
Hm <myśli>... Postawię na READY FOR ROMANCE, lecz przyznaję, że ciągnie mnie też do IN THE MIDDLE OF NOWHERE
Oba albumy zjednały sobie moją przychylność ciekawymi aranżacjami piosenek, tym typowym brzmieniem moich ukochanych lat 80. 
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."
Thomas, thank You sooooo much! :*
you're such a beautiful but lonely señorita..."
Thomas, thank You sooooo much! :*