Romantic Warriors

Dyskusja o płytach Modern Talking
Awatar użytkownika
Gasolina91

Re: Romantic Warriors

Post autor: Gasolina91 »

Fanka MT pisze: " Like a hero" - jedna z najpiękniejszych ballad Modern Talking - istna PEREŁKA!
Zgadzam się w 100%. Jest to moja najbardziej ukochana piosenka MT.
Jestem ciekawa jak by brzmiała gdyby znalazła się na Back For Good...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
antonn

Post autor: antonn »

Romantic Warriors to udana płyta. W moim rankingu jednak nie znalazła by się na pewno w pierwszej trójce wśród albumów MT. Najlepszym utworem jest ''Jet Airliner'' a za nim ''Don't Worry''. Ballady ''Like A Hero'' oraz ''We Still Have Dreams'' to bardzo wysoki poziom. Na żadnym innym albumie nie ma tak dobrej pary dwóch ballad. Najsłabszym punktem jast piosenka ''Blinded By Your Love''.
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Piosenka Blinded by your love zupełnie nie pasuje ,ani do tego ani do innego albumu Modern Talking.To najgorsza piosenka ze wszystkich pierwszych sześciu albumów MT. Czy oby na pewno napisał ją Dieter?! Jak dla mnie nie ma ani trochę bohlenowskiego klimatu.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Bardzo rzadko wracam do tego albumu.A najbardziej za nim musiałam się nabiegać-najtrudniejszy do zdobycia nawet na pirackiej kasecie.Moim zdaniem trochę odbiega od dobrze znanym nam z 4rech poprzednich płyt klimatów.Kiedy pierwszy raz ją przesłuchałam podobały mi się jedynie Jet Airliner i We Still Have Dreams z czasem dołączyła do nich You And Me i Operator Gimme 609,aCharlene mnie dosłownie drażni.Dziwi mnie,że mimo to co napisałam jest chyba jednym z najbardziej lubianych albumów MT zaraz po Ready For Romance.

P.S.
Aż odsłuchałam dziś ten album - moje odczucia bez zmian...przez tyle lat.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

atlantyda ;o) pisze:A najbardziej za nim musiałam się nabiegać-najtrudniejszy do zdobycia nawet na pirackiej kasecie
Rzeczywiście, nigdzie nie można dostać tej płytki - jak już to tylko używaną - o nowej nie ma co marzyć..
atlantyda ;o) pisze:aCharlene mnie dosłownie drażni
Mnie także ten utwór nie przypadł zbytnio do gustu. Jest jakiś inny.
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Fanka MT pisze:
atlantyda ;o) pisze:aCharlene mnie dosłownie drażni
Mnie także ten utwór nie przypadł zbytnio do gustu. Jest jakiś inny.
Chodzi o to,że w tym utworze głos Thomasa jest mocno "przesłodzony".Uwielbiam słuchać głosu Thomasa,ale w tym utworze sobie po prostu daruję ;)
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Jest to bardzo dobry album :mrgreen: Wszystkie piosenki na nim zawarte to hity :!: Najlepsze kawałki to przede wszystkim "Jet Airliner"- bez dwóch zdań najlepsza piosenka na płycie i "Don't Worry"- gdy po raz pierwszy ją usłyszałem to dostałem ciarki :wink: Poza nimi świetne też są: "Arabian Gold", "Operator Gimme 609" i "You And Me". Bardzo lubię także oby dwie ballady i utworek "Blinded By Your Love" :wink: Najsłabiej przekonały mnie "Romantic Warriors" i "Charlene", ale też są to fajne piosenki. Ogólnie album uważam za lepszy od poprzedniego "In The Middle Of Nowhere" i z tego samego roku "In The Garden Of Venus". Bardzo udana płyta, świetnie wyszła Dieterowi :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Romantic Warriors to płyta za którą najwięcej zapłaciłem i najbardziej nie mogłem się doczekać. Oto moja recenzja:

1. Jet Airliner - świetna piosenka. Posiada bardzo dobrą bogatą aranżację. Kiedy Thomas śpiewa ma się wrażenie że jego wokal płynie a potem wchodzą dynamicznie śpiewające SiBy. Jedna z moich ulubionych piosenek duetu. Moja ocena: 6-/6.

2. Like a Hero - piękna ballada. Bardzo dobrze zaśpiewał Thomas ale w zwrotkach dałbym bardziej wyraźnie wokal. Moja ocena 5/6.

3. Don't worry - bardzo dobra piosenka. Super jest refren w tej piosence: pierwsza część bardzo fajnie zaśpiewana przez Thomasa a potem popis chórków. Zdecydowanie bardzo mocny punkt tej płyty. Moja ocena: 5+/6.

4. Blinded By Your Love - wiele osób nie lubi tej piosenki ale według mnie jest bardzo sympatyczna. Posiada ciekawą aranżację. Fajne są te gitarki. Zwrotki są troszkę lepsze niż refren. Moja ocena 5-/6.

5. Romantic Warriors - bardzo podoba mi się ta barwa która wygrywa przygrywkę - świetnie pasuje. Lubię też to "oooo". Kolejny filar.
Moja ocena: 5+/6.

6. Arabian Gold - kolejny dynamiczny kawałek. Szczególnie lubię refren. W swojej partii SiBy tak wysoko wyciągają że jak pierwszy raz słuchałem tego utworu miałem ciarki i gęsią skórkę na całym ciele. Moja ocen: 5+/6.

7. We Still Have Dreams - następna wspaniała ballada. Bardzo fajna partia gitary. Można odpłynąć słuchając tej piosenki. Ocena: 5/6.

8. Operator Gimme 609 - ładna piosenka. Ciekawy jest ten chórek gdzie SiBy śpiewają niskimi głosami a nie jak to zazwyczaj falsetem.
Moja ocena 4+/6.

9. You And Me - trochę taki inny kawałek. Wydaje mi się że dobry byłby na koncerty LIVE Modern Talking. Ogólnie jednak nie szaleję za tym utworem. Moja ocena 4/6.

10. Charlene - udany utworek. Przygrywka trochę mroczna, bardzo klimatyczna. Ta piosenka ma dobrą aranżację. Moja ocena: 5=/6.

Podsumowując album udany ale nie aż tak jak poprzednie. Nie jest tak świetnie dopracowany technicznie jak chociażby pierwszy czy czwarty.
Również jakość chórków jest gorsza (na poprzednich płytach były mniej piskliwe bardziej dopracowane miały ciekawsze brzmienie tu natomiast
są tak zrobione żeby były wysokie a ich wykonanie zajęło jak najmniej czasu przykładowo w kilku piosenkach są one na środku panoramy a nie rozłożone na kanały). Słychać również zmianę w brzmieniu ale ono jest akurat OK lecz fajniejsze jest to z poprzednich płyt. Ogólne ocena: 4+/6.
Karolek78
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Ja bardzo lubię tą płytę. Jest druga po 'In the middle of nowhere' w moim zestawieniu.

Najbardziej lubię 'Romantic warriors', ma w sobie to, co uwielbiam z piosenkach MT. Najmniej podoba mi się 'Blinded by your love', jakoś niezbyt przypadła mi do gustu.
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

najbardziej "gitarowa" płyta Modern Talking, może przez to nawet "najostrzejsza" :-)

Ad. "Don't Worry"
to mój ulubiony utwór na płycie. Szkoda że nie miał szansy zostać międzynarodowo wypromowanym przebojem.

Ad. "Blinded by your love"

Kontrowersyjny utwór, wywołujący różne reakcje fanów. Kiedyś za nim nie przepadałem. Po latach bardzo polubiłem tę piosenkę - przestała mnie drażnić, często do niej wracam i uważam, że jest bardzo przyjemna do słuchania.
Nie zgadzam się z postem jednego z użytkowników, który w tym wątku napisał, że ten utwór jest tak słaby, że to wątpliwe, że napisał go Bohlen...
Prawda jest taka, że "Blinded by your love" to tak naprawdę "czysty" Bohlen. "Blinded by your love" bardzo przypomina piosenki, które Bohlen pisał na początku swojej kariery - takie miłe dla ucha "przyśpiewki" na gitarę i do ogniska. Mi "blinded by your love" kojarzy się właśnie z tymi świeżymi, młodzieńczymi piosenkami, które Bohlen komponował na początku, m. in. Viele Bomben Fallen:

01.min. 30 sek i dalej

A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
punky linsky

Re: 5th album

Post autor: punky linsky »

Co do Blinded By Your Love mam bardzo podobne odczucia - sam nawet kilka lat temu napisałem:
punky linsky pisze: jeśli o mnie chodzi, z całej twórczości MT z lat 80. nie lubię tylko jednej piosenki, i jest to akurat "Blinded by your love" z tego albumu.
Tymczasem dzisiaj uważam, że jest to naprawdę przyjemny i dobry kawałek. Szczerze mówiąc żałuję, że w tamtych czasach nie powstało więcej takich "nietypowych" aranżacyjnie utworów.

Jak to gust się zmienia przez lata :D
think for yourself - question authority
ODPOWIEDZ