Gary Barlow :-)

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Gary Barlow :-)

Post autor: Peter »

Co myślicie o brytyjskiej gwieździe muzyki pop Garym Barlowie? Ja go uwielbiam. Barlow jest może trochę w cieniu ex-kumpla z Take That Robbiego Williamsa, ale jego muzyka jest zdecydowanie fajniejsza. Super jest pierwsza płyta Open road, gdzie oprócz cudnych ballad znajdziemy też szybsze popowe kawałki w tym super hit Love won't wait. To moja ulubiona piosenka Barlowa. Lubię też drugą płytę a zwłaszcza hit Stronger.
Polecam bardzo.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Gary Barlow :-)

Gary ma na koncie 2 numery 1. Są to ballada Forever Love i popowy kawałek Love won't wait. Najlepszą jego płytą jest Open road, z której wyszło aż 6 singli, z których obok tych dwóch najbliższy sukcesu był So help me girl.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Peter załóż wątek "boysbandy i girlsbandy" - będziesz w nich pisał wiadomości i sam sobie na nie odpowiadał :)
Awatar użytkownika
Peter

Temat nazywa się pozostali i mogę pisać o kim chce. Nie piszę o boysbandach i girlsbandach tylko o wykonawcach, którzy mi się podobają.Ten wykonawca jest tu nie dla tego, ze należy do Take That (nie specjalnie mi leży ich muzyka) ale dlatego, że nagrał Love won't wait będący punktem zaczepienia do lat 80 tych bo napisała go gwiazda tamtych lat Madonna.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Szczerze powiedziawszy, jak dla mnie ten cały Gary, tworzy niezłe hiciory - wręcz na miarę Czesław Śpiewa. Dało mu to zaszczytne pierwsze miejsce na jakiejś liście (prawdopodobnie stworzonej przez czołowych ktytyków muzycznych) najlepszych brytyjskich autorów piosenek. Przedstawia się ona tak:
1. Gary Barlow
2. John Lennon
3. Paul McCartney
4. Chris Martin
5. George Michael
6. The Bee Gees
7. Noel Gallagher
8. Robbie Williams
9. Sting
10. Kate Bush.
http://www.wirtualnemedia.pl/article/26 ... atlesi.htm
Jak widzimy Gary'emu udało się wyprzedzić spólkę Lennon/McCartney, znany m.in. z kompozycji "Yesterday", która była coverowana ok. 3000 razy. No, cóż. Widać to nic nie znaczy... zresztą tak samo jak 1 000 000 000 sprzedanych płyt na koncie.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Gary to oczywiście nie ta klasa co John Lennon, ale kilka piosenek takich jak Forever Love, Patience, Love won't wait, Stronger, Shine, Back for good.....Są one dość przyjemne dla ucha. Mnie zastanawia tylko dlaczego Gary wyprzedził tak wspaniałego kompozytora jak Michael.
Awatar użytkownika
Peter

MichałT pisze:Szczerze powiedziawszy, jak dla mnie ten cały Gary, tworzy niezłe hiciory - wręcz na miarę Czesław Śpiewa. Dało mu to zaszczytne pierwsze miejsce na jakiejś liście (prawdopodobnie stworzonej przez czołowych ktytyków muzycznych) najlepszych brytyjskich autorów piosenek. Przedstawia się ona tak:
Proponuje więcej szacunku kolego. Gary Barlow jest autorem bądź współautorem niemal wszystkich piosenek Take That, a także piosenek dla innych wykonawców: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_so ... ary_Barlow
Jako Gary Barlow ma 3 numery 1 karierze na liście brytyjskiej, jako Take That w wielkiej Brytanii ma tych numerów 11 i każda płyta TT poza pierwszą to debiut na pierwszym miejscu w UK. Życzę Czesławowi choć jednego wielkiego hitu z prawdziwego zdarzenia. ;)
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Po pierwsze- Gary Barlow nie jest dla mnie żadną gwiazdą.Po drugie- to skandal że wyprzedził Lennona i McCartneya i Bee Gees! Po trzecie -ten gość nie ma ani krzty talentu, a po czwarte-pisał i chyba nadal pisze beznadziejne i nudne utwory piosenkowopodobne.Po piąte-brytyjczycy zawsze mieli spaprane gusta muzyczne,po szóste-cały ten Take That i Gary Barlow to zakały muzyczne lat 90.Po siódme-gość nie napisał ani jednej przyzwoitej piosenki w swoim życiu.Po ósme---dosyć...Peter będzie chciał mnie za te wszystkie słowa zabić,ale ja biedny żuczek wyraziłem tylko moją skromną opinię o tym brytyjskim kompozytorze "wszechczasów"...
Awatar użytkownika
Peter

Teza o wilku Peterze jest nie trafna, każdy ma prawo do swoich wypowiedzi więc jak to zrobiłeś to OK, ja lubię Gary'ego bardziej niż Williamsa, bo ma przyjemniejsze piosenki. Polecam "Stronger", bo to jest naprawdę przyzwoity numer.
Awatar użytkownika
disco-man

Dla mnie beznadzieja, nic oryginalnego,melodia jest zerżnięta żywcem z Just the two of us,utworu ktory rok wcześniej bo w 98 roku wykonywał Will Smith.
Awatar użytkownika
Peter

Jaki Will Smith? O jaką piosenkę Ci chodzi "Man In Black' czy "Miami"? Will Smith to raper i jego muzyka nie ma nic wspólnego z GB i TT. Jakie "Just we two"? przecież to dwie różne bajki. MT to discopop a GB to pop w dobrym zresztą wydaniu.
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Miał tam kiedyś w miarę fajną balladę ale nie przepadam za tego typu wykonawcami.Nie lubie gdy na pierwszym planie jest wygląd a później muzyka.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
disco-man

O jejku,chodzi mi o melodię.Poszukaj sobie w necie Willa Smitha a zobaczysz jak Gary od niego zapożyczył melodię. Modern Talking to pop-disco lat 80 w najlepszym wydaniu,a Gary B. to tylko pop lat 90 i to w bardzo mizernym wydaniu( bynajmniej dla mnie).
ODPOWIEDZ