MT i wasi bliscy
-
Marcin87
Re: Co sądzą Wasi bliscy o Wszych upodobaniach muzycznych?
Moi rodzice nie są jakimiś fanami muzyki, ale mama bardzo lubi Eleni.
- Jasmine
U mnie jakoś nikt specjalnie nie zareagował, jedynie siostra pochwaliła że jestem nieliczną z nastolatek która słucha zespołów z dawnych lat, opowiedziała mi trochę jak to było gdy się pojawili i trochę swoich doświadczeń z nimi.
- mabuse89
A ja zaraziłem się muzyką MT właśnie od rodziców
w 1987, jeszcze jako narzeczeni byli na koncercie MT w poznańskiej Arenie (właściwie wtedy była to już tylko 1/2 duetu - występował sam Thomas, oczywiście z Norą). No a w 1998 to mama przyniosła do domu kasetę z odświeżonymi nagraniami Didiego i Toma - doskonale dzisiaj wszystkim znany album ,,Back For Good''; i tak to u mnie się zaczęło, i do dzisiaj ta przygoda trwa 
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
- ŁukaszekMT
Moja mam była fanką Modern Talking miała plakaty i płyty szkoda że te pamiątki nie utrzymały sie do tych czasów dlatego że jak byłem mały to wszystko targałem z moimi bracmi i też poszły plakaty do zdarcia:Pale wszyscy lubią u mnie MT, c.c catch , blue system i wszystkich zarażam każda z moich byłych dziewczyn brała teledyski do domu oglądała ale głownie c.c catch,wszyscy nucą sobie te piosenki u mnie w domu i nadal zarażam tymi piosenkami. często jak robimy imprezy w lokalach to puszczam i ludzie sie swietnie bawią potem mnie pytaja jak sie te piosenki nazywaja a ja jestem dumny i zaczynam recytowac:P
- Jasmine
Moje koleżanki jak się dowiedziały o MT to chętnie słuchały ze mną, podobały im się piosenki, nawet mamie jednej z moich koleżanek pożyczyłam In the middle od nowhere bo chciała przypomnieć sobie czasy młodości 
-
Kawa Księżycowa
Mój tata nie przepada, dla niego to jest zbyt monotonne, mama kiedyś słuchała. Kiedyś u babci znalazłam składankę Blue System, przywłaszczyłam sobie, nie potrafiła powstrzymać się. Bracia niezbyt za tym przepadają, chociaż bywały wyjątki (brat co jakiś czas mnie pyta, czy jeszcze mi się nie znudziło słuchanie w kółko tego samego?), siostrze nie przeszkadza, ale jej również nie przeszkadza, gdy słucham innych rodzajów muzycznych jak np. klasyki, opery czy rocka, fado. Kuzynka kiedyś wyraziła zainteresowanie, to dałam jej posłuchać, na tyle jej się spodobało i podoba, że specjalnie przyjechała do Wrześni na koncert Thomasa, wyraża zainteresowanie innymi koncertami. Poza tym, jak wspominam, że słucham Blue System czy Modern Talking, większość zazwyczaj wie, o co chodzi, z reguły nie trzeba tłumaczyć, o kogo chodzi. Tak jakby wyrażenie: Modern Talking miało magiczne znaczenie.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
- Fanka MT
Re: MT i wasi bliscy
Bardzo ciekawy pomysł na wątek
Jeżeli chodzi o moją rodzinę i ich stosunek do Modern Talking to bywa różnie, ale ogólnie to nie narzekam
Fakt, czasami doprowadzam wszystkich do pasji tym moim gadulstwem na temat Thomasa (i chyba to ich najbardziej drażni), ale do muzyki jako muzyki raczej nic nie mają (mówię oczywiście tutaj o rodzicach). Czasami nawyzywają, że nic tylko wszędzie ten Anders
No wiecie, ciągłe gadanie, włączanie muzyki no i pokój, który wygląda jak jego własna galeria
Jednakże, gdy przychodzi co do czego np koncert w Polsce, to zawsze mogę na nich polegać. Bądź, co bądź, od kiedy jestem zagorzałą fanką grupy Modern Talking (w styczniu miną 2 lata), to byłam na wszystkich występach Thomasa w naszym kraju. Poza tym, jakby nie patrzeć to miłość do tej muzyki mam we krwi. Moja mama kochała się w "tym czarnym" od najmłodszych lat. Zważając na fakt, że jest piwnooką brunetką i ma podobne do niego rysy twarzy bardzo łatwo wychodziło jej stylizowanie na idola
Raz nawet ktoś ją zaczepił i poprosił o autograf
Tak czy siak, dzięki jej pasji z dzieciństwa mam w swoich zbiorach kilka winyli i płyt CD. Jeżeli zaś chodzi o tatę, no to zawsze się śmiał, że miłość mojej mamy do Thomasa sprawiała, że go odtrącała w czasach, gdy ją podrywał. Jeżeli zaś chodzi o dzisiejsze podejście do sprawy, to myślę, że jest całkiem ok. Poza tym, niektórzy mogli go poznać osobiście w Zielonej Górze
Podsumowując, bywa różnie, ale każdemu życzę takich rodziców, jakich mam ja 
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Dziękuję...
- Dami
Miałem troszkę większy problem, gdyż moja żona za panieństwa słuchała tylko rocka a nawet metalu ale po długich latach przestawiłem ją na MT i teraz bardzo lubi vokal TA i aranżacje DB.Pozostała część rodziny? no z tym jest różnie, ci którzy w tamtych czasach bawili się w dyskotekach dobrze pamiętają i lubią ten zespół, młodzi trochę się podśmiewują ale gdy usłyszą jakiś fajny utwór z udziałem np.ES to wymiekają a dość tego nie wierzą że to MT.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
-
Marcin87
Widzę, że administrator połączył mój temat z jakimś wcześniejszym chyba. Bardzo dobrze 
- kate
U mnie to ja jestem największą fanką MT. rodzice kiedyś słuchali ale to ja jestem szalona na jego punkcie
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
- Dr Mabuse
Gasolina91 pisze:Jakoś się pogodziliśmy.
I całe szczęście
... teraz wiem skąd wzięto pomysł na teledysk do "You can win if you want". Tylko te małopolskie rejestracje...Gasolina91 pisze:pamiętam że przyjechał pod mój dom bordowym Volkswagenem Passat na krakowskich rejestracjach. I ja tam do niego krzyczałam po angielsku, jakoś tak niegramatycznie żeby poczekał bo chce zrobić sobie z nim zdjcie i pobiegłam po aparat i jak wyszlam przed dom to on odjeżdzał... i koniec snu
daddy coolDubler pisze:Mój ojciec, bardziej woli Blue System, niż MT

- Dami
Moja mama uwielbia piosenkę Do You Wanna.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- Karolek78
Mojej mamie nie przeszkadza MT a niektóre piosenki (szczególnie te wolniejsze) nawet lubi. Mój tata ma raczej neutralny stosunek do tej muzyki. Reszta rodziny raczej nie słucha tej muzyki. Za to moi rodzice nie lubią Blue System. Drażni ich wokal Dietera. Mama mówi na niego "zdechła ryba". O tym że słucham również CCC nic nie wiedzą. Pewnie teraz nawet trudno byłoby im skojarzyć tę wokalistkę.
Karolek78
- Fanka MT
Dami pisze:Moja mama uwielbia piosenkę Do You Wanna.
Moja mama także!
Dziękuję...
Dziękuję...
- I-love-M-T
W mojej rodzince to ja uchodzę za ekspertkę od MT (pewnie dlatego, że niektórzy jej członkowie nie mieli jeszcze okazji poznać innych, bardziej zagorzałych fanów)
Tak czy siak - od tamtej pory melodie sprzed 20-30 lat to nieodłączne towarzyszki mojego życia
Rodzinka już się przyzwyczaiła do mojej pasji, którą zwykła potocznie nazywać "obsesją"
Rodzice od czasu do czasu też słuchają niektórych hitów MT, ale to się zdarza naprawdę sporadycznie. A brat... powiedzmy, że to nie jego klimaty
A tak na marginesie -
A już najlepsza była akcja po moim zejściu ze sceny - wróciłam na swoje miejsce, a on na mój widok powiedział tylko jedno słowo: "Żyjesz?" 
Dokładnie, ja również często doprowadzam rodziców do białej gorączki, bo naprawdę wiele rozmów w ogóle niedotyczących Modern Talking czy Thomasa Andersa i tak kończy się dłuuuuugimi wywodami na ich temat... Pokochałam muzykę lat 80. (zwłaszcza MT) w sierpniu 2008 r. po obejrzeniu w telewizji 45. Sopot Festivalu. Wyobraźcie sobie, że wtedy nawet tak dokładnie nie wiedziałam, kim jest ThomasFanka MT pisze:Fakt, czasami doprowadzam wszystkich do pasji tym moim gadulstwem na temat Thomasa (i chyba to ich najbardziej drażni), ale do muzyki jako muzyki raczej nic nie mają (mówię oczywiście tutaj o rodzicach). Czasami nawyzywają, że nic tylko wszędzie ten Anders
Rzeczywiście, twój tata jest naprawdę sympatyczny - świetnie się bawiłam w jego towarzystwieFanka MT pisze:Poza tym, niektórzy mogli go poznać osobiście w Zielonej Górze
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."
Thomas, thank You sooooo much! :*
you're such a beautiful but lonely señorita..."
Thomas, thank You sooooo much! :*
- Fanka MT
He he heI-love-M-T pisze:A już najlepsza była akcja po moim zejściu ze sceny - wróciłam na swoje miejsce, a on na mój widok powiedział tylko jedno słowo: "Żyjesz?"
Dziękuję...
Dziękuję...