Ready For Romance

Dyskusja o płytach Modern Talking
Awatar użytkownika
Jasmine

Re: Ready For Romance

Post autor: Jasmine »

Tak, mi też się nie podoba ta z 98 roku, zbyt sztuczna jakaś jest dla mnie :roll:
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Jasmine pisze:Tak, mi też się nie podoba ta z 98 roku, zbyt sztuczna jakaś jest dla mnie :roll:
No cóż, ja mam troszkę odmienne zdanie, niżeli Ty - "Lady Lai" z 1998 roku bardzo mi się podoba ;) Jednakże sam album "Ready for romance" uważam za bardzo udany ;) Uwielbiam "Brother Louie", "Just we two (Mona Lisa)", "Doctor for my heart" i naturalnie "Atlantis is calling (S.O.S. for love)" ;) Czytałam gdzieś, że owa płytka wywołała furorę także w Wielkiej Brytanii (ponoć "The first album" i "Let's talk about love" nie były, aż tak przekonujące). Dopiero słynny "Brother Louie" przekonał Anglików do Modern Talking ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Ready For Romance to najlepsza płyta w całej dyskografii naszego duetu :!: Po dwóch bardzo dobrych albumach powstał ten wspaniały :D Wszystkie piosenki są oczywiście bardzo dobre, a za najlepsze z tych najlepszych uważam: "Atlantis Is Calling (S.O.S. For Love)", "Brother Louie" i "Just We Two (Mona Lisa)". Reszta to bardzo dobre kompozycje, jedynie "Save Me - Don't Break Me" nieco mniej przypadła mi do gustu, ale nie uważam jej za kiepską. Dodam jeszcze, że album ma bardzo dobrą okładkę: romansujący gołąb z gołębicą :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Fanka MT

Marcin87 pisze:jedynie "Save Me - Don't Break Me" nieco mniej przypadła mi do gustu, ale nie uważam jej za kiepską.

Mam bardzo podobne odczucia jak Ty Marcin87, ten kawałek najmniej podoba mi się z całego krążka. Nie ma "tego czegoś", co by przykuwało uwagę jak np "Atlantis is calling (S.O.S. for love)", "Brother Louie", czy "Mona Lisa"... Nie jest jakimś najgorszym utworem, ale nie urzeka tak bardzo jak pozostałe :)

Dziękuję...

Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

Ready For Romance to jeden z moich ulubionych albumów Modern Talking. Każda piosenka na tej płycie jest wyjątkowa, ale jeżeli miałabym wybrać te najlepsze to są to: "Brother Louie", "Just We Two", "Lady Lai", "Doctor For My Heart", "Atlantis Is Calling", "Keep Love Alive", "Angie's Heart" i "Hey You" - czyli zdecydowana większość ;) Pozostałe ("Save Me - Don't Break Me" i "Only Love Can Break My Heart") też są OK. Krótko mówiąc, jest to jeden z albumów, do których chce się wracać i który z biegiem czasu lubi i docenia się coraz bardziej.
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Marcin87

Bardzo byłem zaskoczony, gdy dowiedziałem się, że "Save Me - Don't Break Me" miała być singlem promującym trzeci album :!: Mowa jest o tym w Historii Dietera Bohlena cz.9. Ostatecznie wybrano "Brother Louie".
Obrazek
Awatar użytkownika
Fanka MT

Marcin87 pisze:Bardzo byłem zaskoczony, gdy dowiedziałem się, że "Save Me - Don't Break Me" miała być singlem promującym trzeci album :!: Mowa jest o tym w Historii Dietera Bohlena cz.9. Ostatecznie wybrano "Brother Louie".
Serio? W życiu bym się nie spodziewała! Prędzej bym wybrała "Mona Lisa", lub "Keep love alive", niż "Save me - please don't break me" ;)

Dziękuję...

Marcin87

Fanka MT pisze:Prędzej bym wybrała "Mona Lisa", lub "Keep love alive", niż "Save me - please don't break me"
Uważam podobnie jak Ty, że "Mona Lisa" powinna być singlem :wink: Albo "Angie's Heart" - to też jest świetna piosenka
Obrazek
Awatar użytkownika
antonn

Post autor: antonn »

Ready For Romance to najlepszy album jaki wyszedł spod ręki Dietera. Niema na nim słabego utworu. Po prostu perfekcja. Co najmniej jaszcze dwie piosenki zasługiwałyby by na to żeby być singlami ( myślę tu o " Doctor For My Heart" oraz " Mona Lisa"- pewnie na listach byłyby wysoko ). Jest to pierwsza płyta MT którą odsłuchałem w całości, którą pierwszą kupiłem na kasecie i którą pierwszą miałem na CD. Można jej słuchać na okrągło. :D
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

A oto moja lista utworów w kolejności od według mnie najlepszych do najsłabszych na tym albumie.

1. Atlantis Is Calling
2. Brother Louie
3. Hey You
4. Only Love Can Break My Heart
5. Keep Love Alive
6. Just We Two
7. Doctor For My Heart
8. Lady Lai
9. Save Me - Don't Break Me
10. Angie's Heart
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Moim numerem jeden jest Atlantis Is Calling które nie znacznie wygrywa z Angie's Heart. Za najsłabszą piosenkę uważam Doctor For My Heart. Dla mnie ta piosenka jest za "płaska".
Karolek78
Awatar użytkownika
Arciu1991

Post autor: Arciu1991 »

Wg mnie to najlepsza płyta Modern Talking. Każda piosenka z tej płyty jest wspaniała i doprawy jest mi ciężko wybrać mojego faworyta z tego albumu :roll: Dwa wielkie hity, dwie wspaniałe ballady, wspaniałe "Just We Two", "Hey You" i "Only Love Can Break My Heart", jak również pozostałe piosenki - wszystko pierwsza klasa. :D
Awatar użytkownika
Karolek78

Brother Louie - fantastyczny utwór. Bardzo dobry bas szczególnie w refrenie i oczywiście wspaniała gitarka. Pomimo że nie jest to bardzo szybka piosenka to jest strasznie dynamiczna i łatwo porywa do tańca. 6-/6.

Just we Two - bardzo sympatyczna i romantyczna piosenka posiadająca piękną aranżację. Świetny backvocal i chórki. Moja ocena: 5+/6.

Lady Lai - świetna aranżacja i bębny Simmonsa.Klasowy kawałek który pięknie wykonał Thomas. Wspaniały backvocal i ten głos który mówi "Lady Lai". Fantastyczna melodia. Ocena: 5+/6.

Doctor for my Heart - jeden ze słabszych kawałków na płycie. Trochę za słabo zaaranżowany. Lubię go ale jednak trochę mniej. Moja ocena: 4+/6.

Save me don't break me - bardzo bogata aranżacja i piękne chórki jednak dobrze że nie wyszedł na singlu. Nie oznacza to jednak że mi się on nie podoba co więcej jest jednym z moich ulubionych na płycie. 5+/6.

Atlantis is Calling - świetna aranżacja i dobre solo. Kiedyś mi się bardziej podobała. Ma bardzo dobrą wersję maxi. Moja ocena: 5+/6.

Keep Love Alive - cudowna aranżacja i piękna melodia. Ballada dopracowana w każdym calu. Ocena: 5+/6.

Hey You - bardzo dobra piosenka jednak nie tak jak poprzednie. Ten utwór posiada bardzo ciekawe chórki. Moja ocena: 5-/6.

Angie's Heart - piękna piosenka z cudowną aranżacją. Od zawsze mi się podobała i mamy do niej mały sentymencik :D . Thomas tutaj bardzo słodzi swoim wokalem. 5+/6.

Only Love Can Break My Heart - bardzo dobry utwór. Trochę mroczny na początku może nawet za bardzo. Piękna, spokojna aranżacja, fantastyczne chórki. Moja ocena: 5/6.

Podsumowanie: Piękny, taneczny, przemyślany album z pięknymi balladami. W mojej klasyfikacji tuż za The First Album.
Ogólna ocena: 5/6.
Karolek78
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

Karolek78 pisze:Doctor for my Heart - jeden ze słabszych kawałków na płycie. Trochę za słabo zaaranżowany. Lubię go ale jednak trochę mniej. Moja ocena: 4+/6.
to kompletna bzdura! żaden utwór MT nie jest słabo zaaranżowany, a tym bardziej "Doctor..". "Doctor for my heart" to jedna z najlepszych piosenek duetu. Ta piosenka nie ma słabych stron, jest po prostu idealna
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Zadziwiają mnie takie złe odczucia co do Save me don't break me. Ja bardzo żałuje, że nie był singlem. Narastające emocje w zwrotkach i niesamowice melodyjny i bogato zaaranżowany refren z chórkami istna BOMBA, a poza tym sama melodia pomiędzy zwrotkami miodzio. Od 25 lat słucham tego i zawsze mam ciary słysząc refren. Cały album jest na najwyzszeym poziomie muzycznym. To Bohlen w Bohlenie, to jakby serce sobie wyrwał i nam oddał...:0
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Karolek78

Tanathos nie napisłem "słabo" tylko "trochę za słabo zaaranżowana". Zgadzam się z tobą że żadna piosenka MT nie jest bardzo słabo zaaranżowana ale według mnie trochę ten aranż odstaje od innych.
Karolek78
ODPOWIEDZ