Marek Niedźwiecki

Rozmowy zupełnie nie na temat.
Tomaszek

Marek Niedźwiecki

Post autor: Tomaszek »

Marek Niedźwiecki rozstaje się z Radiem Złote Przeboje. Postanowił wrócić do radiowej Trójki. W trzecim programie Polskiego Radia zdobył ogromną popularność, prowadząc "Listę przebojów"

Tygodnik "Niedziela", nr 7 - 14 lutego 2010

Czy to oznacza, że w Radiu Złote Przeboje, ponownie usłyszymy naszych ulubieńców: Modern Talking, C.C. Catch, Blue System, Bad Boys Blue, Numero Uno itp.? Czas pokaże :)
Awatar użytkownika
Peter

Re: Marek Niedźwiecki odchodzi z Radia Złote Przeboje

Post autor: Peter »

Spóźniona nowość, dawno o tym było wiadomo. Bardzo mnie ucieszyła. Ale na zmianę playlisty bym nie liczył. Może nie tak szybko: Niedźwieckiego już jakiś czas nie ma, a muzyka w tym radio pozostawia wiele do zyczenia, a co np: do jego listy to trzeba czasu, aż jego rewelacyjne typy wylecą z tej listy, tylko oby nie zostały zastąpione przez podobne.... :twisted:
Awatar użytkownika
Peter

Marek Niedźwiecki

Co myślicie o tej kontrowersyjnej postaci? Chyba ciężko być fanem MT i coś pozytywnego powiedzieć o kimś kto jest wrogiem Modern Talking. Pomijając jego koszmarny wygląd to mnie drażni to jaką układa w radio tracklistę, ostatnio ma nową idolkę Caro Emerald, piosenkarkę jazzową, na której piosenki robi mi się nie dobrze.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Re: Marek Niedźwiecki

Post autor: 33ccd »

Nie wiem. Ja tam pamiętam jak w poczekalni usłyszałem BS z pirwszym singlem i mówił o tym pozytywnie zaskoczony takim rozwojem sytuacji po rozpadzie MT.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

Co ja mogę powiedzieć o tym człowieku... No mam do niego żal. Za to, jak spaskudził muzycznie moją ulubioną stację radiową - Radio Złote Przeboje :cry:
Przed jego przyjściem tam w 2007 roku grali w stałym repertuarze aż 5 piosenek MT i 2 CC Catch. Po miesiącu jego urzędowania w 2008 wszystkie tego typu kawałki pousuwali, a Marek sukcesywnie blokował ich pojawianie się :twisted:

Teraz facet jest znów w Trójce i powiem szczerze - odwala kawał DOBREJ roboty, nie można w obecnej sytuacji mu nic zarzucić. Co nie zmienia oczywiście faktu, ze mam do człowieka żal i nigdy nie przestanę go mieć :(

A Caro Emerald... Złote Przeboje też ją często puszczają, myślę że to taka uroda komercji... ale wolę już zdecydowanie Caro od Lenki, Marii Meny czy żałosnej Doroty Miśkiewicz (tymi paniami Marek podniecał się swojego czasu... :wink:)
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Wielki mi krytyk muzyczny.Też nie przepadam za tym gościem a jeżeli ma coś do MT nie powinien tego oznajmiać publicznie.Wiele jest zespołów, których też nie toleruję lecz nie głoszę tego publicznie, po prostu nie słucham ich muzyki.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
Peter

To chyba Niedźwiecki powiedział o Bohlenie: "Nie wiadomo co jest gorsze jego muzyka czy fryzura"? Zajadły przeciwnik tanecznych brzmień. Za to kocha jazz i Basie Trzetrzelewską. Mnie najbardziej drażni to jak się łączy z tą babką z Holandii, zawsze muszę listę wyłączyć bo jej nie potrafie ścierpieć.
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Peter pisze:To chyba Niedźwiecki powiedział o Bohlenie: "Nie wiadomo co jest gorsze jego muzyka czy fryzura"? Zajadły przeciwnik tanecznych brzmień. Za to kocha jazz i Basie Trzetrzelewską. Mnie najbardziej drażni to jak się łączy z tą babką z Holandii, zawsze muszę listę wyłączyć bo jej nie potrafie ścierpieć.
Ta babka to Alina Dragan. Jak robił listę w RZP to również się z nią łączył i to było straszne :|
W ogóle jego wypowiedzi jak i wtrącanie się do świąt w Złotych Przebojach były poniżej pasa!! No i sylwester w RZP... oh jak to dobrze że wyjechałem nad morze celebrować, bo tak w domu bym był skazany na jego syf rzekomo taneczny (Anna Maria Jopek i inne wypociny jazzowe :lol: ).

Ale teraz złego słowa o nim nie powiem, stara się - to dobrze. Posadkę w Trójce ma zapewnioną dożywotnio, a teraz kiedy kieruje Magda Jethon to nikt go stamtąd nie ruszy. A przez Krzysia Skowrońskiego musiał uciekać do Agory i tak zaczął się ten cały syf... :?
Awatar użytkownika
Peter

Zawsze miałem alergię na Niedźwiedzia, choć nawet ciekawie mówił prowadząc listę, bo nie oszukujmy się coś tam fajnego i tam można było wyszperać. Ale na tą panią i jej infantylne dowcipy na poziomie podłogi mam chyba jeszcze większą alergie. Ktoś wie czemu on się z nią łączył? komu potrzebne holenderskie notowanie, może lepiej jakby się łączył z kimś kto poda notowania z UK czy USA?
@ Chris podobno on u was w mieście prowadził jakiś zacny festiwal smoothjazzowy? Tak jakby ludzie poczuli ochotę na jazz. A forum o Niedźwieckim jeszcze prowadzisz? Daj mi linka.
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Nie Peter, po odejściu Niedźwiedzia z RZP uznałem że dopiąłem swego i skasowałem całe forum :D Kurcze... to już prawie rok minie :P
Ten Smooth Festiwal w Bydzi był prowadzony przez Marka tylko jeden raz. W momencie kiedy Agora zakończyła z nim współpracę, Niedźwiecki nie miał już możliwości poprowadzenia go. Po prostu krótko mówiąc RZP "wyrolowali" Niedźwiedzia jak talala i teraz oni sami prowadzą jazzowe festiwale raz na rok :lol:
A Markowi taki "zimny prysznic" ze strony Agory się bardzo przydał, przynajmniej facet ma nauczkę żeby nie wtykać w nosa w nie swoje sprawy...

Ale RZP jak nie puszczało, tak nadal nie puszcza MT... myślę, że ma to jakieś powiązania z formatem rozgłośni, do którego chcą wrócić, ale najwidoczniej mają jakieś opory. Dobrze że chociaż od miesiąca wrócili do grania Abby, Beatlesów i innych starszych kawałków. Może z czasem zmienią się na lepsze, tylko muszą też ludzie tego chcieć :!: Jeśli zobaczą że lista przebojów i nowości nie sprawdzają się w formacie, to z pewnością zostaną one wycofane i wróci dawny format na dobre, a wtedy duża szansa że pojawią się znów Boney M, a z lat 80-tych Modern Talking, Sandra a może nawet i CC Catch :]
Awatar użytkownika
Peter

Chris jak to było: Niedźwiedź jest z zawodu budowlańcem, ale to dobrze, że nie wykonuje tego zawodu. jak myślisz dlaczego? Niedźwiedź jest przekonany, że ludzie o niczym innym nie myślą tylko by słuchać jazzu. ;) A playlistę zniszczy w tym radiu, jednak odszedł ale szkody narobił dużej...
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Pozdrawiam!

A tak na poważnie, to dzisiaj nie będzie Modern Talking - po moim trupie!

Facet specyficzny - wypromował ciekawe utwory, jak i te mniej ciekawe. Za to przerażają mnie jego fani, którzy najchętniej by nawyzywali "odmieńców muzycznych". Dla mnie nieodłączny z Trójką - do ZP nie pasował.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Świetny głos, świetnie prowadzona lista przebojów Trójki. I z tym zawsze będzie mi się kojarzył. Wypromował dużo bardzo dobrej muzyki.
Dawno temu lubiłem oglądać w tv program muzyczny prowadzony przez niego.
A że nie lubi MT? Każdy człowiek ma swój gust. Włączcie sobie cd, jeśli się program w radiu nie podoba :)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

phantomas pisze: Wypromował dużo bardzo dobrej muzyki.
Wypromował? Śmieszne, siedział w studio piep...ł głupoty i puszczał jakieś bzdety.
Ostatnio zmieniony pn gru 20, 2010 8:33 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Apeluje o więcej szacunku do gustów innych.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

No no, dyskusja na temat tego wąsatego pana nabiera coraz to dosadniejszego klimatu :lol:

Fakt, rok temu wręcz nienawidziłem gościa, pisałem mu wredne maile, gnębiłem go :wink: Biedny chłopina nie wiedział już co ma odpisywać... aż w końcu dał na luz i postanowił odejść z RZP :mrgreen:
Ale fakt - facet przeginał. Rok temu wchrzaniał się do wszystkiego: do playlisty, do świąt, wigilia oczywiście nie mogła się odbyć bez jego udziału, a już najbardziej mnie poniosło kiedy dowiedziałem się że poprowadzi w RZP Sylwestra - to była wręcz TRAGEDIA :!: :cry:

Ale kiedy wrócił do Trójki, to dałem mu na luz, a nawet zacząłem oceniać go pozytywnie (tak jak kiedyś). Choć żal za to co uczynił Złotym Przebojom i za to że doprowadził do kasacji z ich playlisty świetnych piosenek to zawsze pozostanie :x
Awatar użytkownika
Peter

Co dzisiaj robi M\arek? Ktoś to wie? Jak odszedł z RZP to nie ma widu ani słychu o nim....
ODPOWIEDZ