Bad Boys Blue

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Mike

Post autor: Mike »

Małe sprosotwanie - na koncertach spodnie od garnituru, natomiast prywatnie jak najbardziej jeansy :D
Czapeczka najczęściej FC Liverpool :wink:
Awatar użytkownika
R.S.

Post autor: R.S. »

Pytanie do Mike'a:
Czy wiadomo Ci może cokolwiek na temat planów zespołu dot. reedycji na CD ich najstarszych płyt ? Mam na myśli płyty od "Hot Girls - Bad Boys" do np. "Game of Love". Bardzo lubię twórczość BBB z tamtego okresu, bo to lata mojej młodości :wink: , ale mam te płyty tylko na prastarych kasetach.
Generalnie te płyty są dostępne tylko jako używane na aukcjach, a ich ceny niekoniecznie odpowiadają mojej kieszeni, że o jakości zużycia nie wspomnę. Myślę, że gdyby zespół wypuścił taką reedycję, wzbogaconą np. maxi/instrumentalnymi wersjami z singli, znalazłoby się grono nabywców.
Pozdrawiam
R.S.
Mike

Do R.S.
Niestety, w chwili obecnej takie reedycje nie są planowane. Coconut Records, macierzysta wytwórnia BBB, która posiada prawa do większości utworów, w chwili obecnej przechodzi okres hibernacji, spowodowany osobistymi sprawami Tony'ego Hendrika i Karin van Haaren.
Pozdrawiam
Mike
Awatar użytkownika
Mateusz vel. Kokos

Post autor: Mateusz vel. Kokos »

ajjj szkoda.. z checią zaopatrzyłbym sie w te albumy na cd...
Every Inch Of My Skin
Was Breathin' Her In..

www.thomasanders.fora.pl
sebastian

Post autor: sebastian »

Lubie bad boys blue.Podobaja mi sie ich utwory.Mam kilka ich plyt czesto ich slucham , fajnie graja
Awatar użytkownika
Dubler

Post autor: Dubler »

Poszukuje piosenki Bad Boys Blue- A train to Nowhere(najlepiej utwory z singla A Train To Nowhere) czy ktos wie gdzie to moge sciagnac. Za udzielone informacje z góry dziekuje.Co do reedycji starych albumów to fajny pomysł. Mysle ze firma fonograficzna Bad Boys Blue powinna sie tym zajac.Ciezko jest dostac w sklepie stare płytki Bad Boys Blue.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Jasne,wszyscy chcecie reedycji albumów BBB,wszyscy chętnie kupicie na cd...wiesz MIKE jak to się skończy dla wytwórni i zespołu...WSZYSCY te reedycje pościągają z netu na mp3 :]
Ja sie zaopatruję w cd BBB na aukcjach Allegro albo Ebay,jakość starszych płyt jest dokładnie taka sama jak albumy np.MODERN TALKING i BLUE SYSTEM z lat 80'tych,których tez słuchacie i co z tego...
Kiedys słuchaliście tego wszystkiego na wynilach i kasetach audio a teraz macie taaaaaaakie wymagania.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

atlantyda ;o) pisze:WSZYSCY te reedycje pościągają z netu na mp3
A skąd ta pewność? Ja akurat BBB nie słucham, ale jest pewien gość którego dyskografię staram się skompletować, co akurat prostym zadaniem dla mnie nie jest - z uwagi na to, że większość jego płyt wyszła dość dawno temu, gdy CD nie były specjalnie rozpowszechnione. Ten gość to Nino De Angelo - mam większość jego starych płyt, ale tylko na winylach. Gdyby wyszły ich reedycje na CD, zapewne wybrałbym się do Niemiec by je kupić - daleko nie mam. A skoro ja byłbym w stanie kupić reedycje CD tak niszowego wykonawcy jakim jest w Polsce Nino, to z pewnością znaleźli by się chętni na płyty BBB.
atlantyda ;o) pisze:Kiedys słuchaliście tego wszystkiego na wynilach i kasetach audio a teraz macie taaaaaaakie wymagania.
Czasy się zmieniają, wymagania także. Kiedyś ludzie myli się raz na 2 tygodnie, żyli bez prądu, gazu, telewizji, internetu i bieżącej wody. Czy to oznacza, że każdy kto chce mieć to u siebie w domu jest jakimś dziwadłem? 8)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Ja sie zaopatruję w cd BBB na aukcjach Allegro albo Ebay,jakość starszych płyt jest dokładnie taka sama jak albumy np.MODERN TALKING i BLUE SYSTEM z lat 80'tych,których tez słuchacie i co z tego...
Tyle, że z zakupem w sklepie (w zasadzie gwarancja legalności i jakości) cd dowolnego albumu MT i BS nie ma żadnego problemu a widocznie w przypadku BBB (ale nie jestem w temacie więc nie wiem) zostają tylko aukcje co powoduje, że czasami trzeba przełknąć gorzką pigułkę - bo ryski na płycie, bo cd-r, bo dużo kosztowała, bo szła szła i dojść nie mogła itd. :D

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Alonedb

Post autor: Alonedb »

Dziś zakup płyt Bad Boys Blue nie jest jeszcze żadnym problemem, wystarczy poszperać w kilku sklepach internetowych.
ja sporo takich płyt zdobyłem - nawet na zamówienie
Myślę, ze BBB będą jeszce długo cieszyć się sławą - choć lata sukcesu mają za sobą, ale może się mylę?
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Jedni gustują w oryginałach,dla innych 20 zł za płyty BLUE SYSTEM to za dużo,widze co się dzieje na aukcjach.
Jak nie było netu płyty BLUE SYSTEM czy MT kupowało się za 40 do 60 zł...a teraz...poprostu nie warto...można ściągnąć za darmochę ...
Wiem,że dla prawdziwego kolekcjonera płyt ważna jest jakość dzwięku,wyglad płyty,są też tacy którzy zbierają tylko pierwsze wydania bo uważają że tylko te są takie naprawdę oryginalne,znam takich ludzi...

Płyt BBB jest całe mnóstwo na zagranicznych aukcjach...kwestia tylko ceny no i trzeba znać język jeśli chce sie dowiedzieć czy płyta nie jest zniszczona.
Jeśli kupuje sie cd w cenie 1 euro,to możecie być pewni,że cd jest w fatalnym stanie ale przeważnie odtwarzają
:wink:

Jeśli chodzi o NINO DE ANGELO mozna dostać jego starsze płyty też na cd,cena do 50 euro.
Kiedys mcd SAMURAJ był za 42 euro :(

Niestety za RARYTASY sie płaci...trzeba tylko miec kasiorkę :wink:

Sama nie mam jeszcze wszystkiego,ale myślę,że z czasem nadrobie zaległości.

Z Modernu i Blue System ,mam wszystko oprócz MY BED IS TOO BIG...cena kosmiczna.
Alonedb

Post autor: Alonedb »

atlantyda ;o) pisze:Z Modernu i Blue System ,mam wszystko oprócz MY BED IS TOO BIG...cena kosmiczna.
No "atlantydko" zaimponowałaś mi tyloma oryginalnymi płytami.
Ja wszystkie single BS mam pirackie,a jedynie płytki MT I BS oraz BBB mam legal. Ale co tam...:)
Mike

Najbliższy koncert BBB odbędzie się 23 września BBB w Międzyrzeczu :wink:
http://www.miedzyrzecz.pl/content.php?s ... cms_id=337
kaczanoga

Post autor: kaczanoga »

Mike co jest ze stroną BBB miało być oficjalne otwarcie wczoraj o godz. 23 (niestety nie mogłem tego sprawdzić) a dziś dostęp tylko po podaniu loginu i hasła?!

pozdrawiam
kaczanoga
Mike

Spokojnie, strona wystartuje dziś na pewno, a dostęp na hasło został ustanowiony tylko po to, abyśmy mogli z Johnem wszystko spokojnie przetestować na serwerze.
Pozdrawiamy
Mike

nowa oficjalna strona BBB wystartowała!

Serdecznie zapraszamy wszystkich fanów na nową oficjalną stronę Bad Boys Blue - www.badboysblue.eu (drugi funkcjonujący adres to oczywiście www.badboysblue.info).
Miłego surfowania!
ODPOWIEDZ