D.Bohlen 2011 - nadzieje i oczekiwania

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

D.Bohlen 2011 - nadzieje i oczekiwania

Post autor: Didi&Thomas »

Chciałbym rozpocząć dyskusje o tym, jaka powinna być muzyka Dietera w przyszłym roku. Jakie są nasze oczekiwania i nadzieje, co mógłby jeszcze dla nas zrobić. Prosiłbym o potraktowanie tego wątku czysto hipotetycznie, bez określania na ile dane oczekiwania wobec Niego są realne a na ile stanowią pobożne życzenia. Sądzę, że każdy z nas ma swoje zdanie w tej kwestii i miło było by poznać Wasze uwagi.
Jeśli chodzi o mnie - wciąż tęsknie za Dieterem, autorem muzyki tanecznej, łatwo wpadającej w ucho, porywającej już po pierwszym przesłuchaniu. Takiej, której można słuchać w kółko i ciąglę się nią zachwycać. Marzy mi się więc, wydanie takiej właśnie płytki, może dla zwycięzcy aktualnej edycji DSDS, który w dodatku swoim głosem i talentem byłby porównywalny z kuszntem wokalnym Thomasa, może miałby inny głos, ale potrafiłby czymś szczególnym się wyróżnić. Chciałbym też, aby Dieter nie nazywał swojej dawnej twórczości (przepraszam za określenie) "starym gównem" ale nawiązał do niej tak, jak.np. zrobił to w tym roku Thomas. Byłby to swoisty ukłon z Jego strony w kierunku dawnych Fanów, którzy wciąż słuchają z przyjemnością Blue System i dla których aktualna twórczość Dietera, kreowana dla kolejnych zycięzców DSDS, nie ma już w sobie tego "czegoś" co miała tamta muzyka. Wyraźnego, rozpoznawalnego po pierwszych brzmieniach stylu, który przez bardziej lub mniej Mu przychylnych krytyków określany był "Stylem Bohlena". Bo nawet jeśli te nowe nagrania, nawiązujące do "Złotych Czasów" spotkałyby się z powszechną krytyką, nie przyniosłyby złotych czy platynowych albumów ani pierwszych miejsc na listach przebojów, to jednak dla wielu z nas byłyby spełnieniem marzeń, i chyba nie przesadzę jeśli napiszę że mogłyby być dla nas największą niespodzianką muzyczną 2011 roku 8)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Peter

Re: D.Bohlen 2011 - nadzieje i oczekiwania

Post autor: Peter »

Częściowo Twój temat dubluje mój, o roku 2010, bo tam są i nadzieje na 2011... :roll:
Oczekiwania>... hmmm. Widzę dwa:
1) solowa płyta
2) przyzwoita produkcja dla renomowanej gwiazdy światowego formatu...
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Witajcie.

1. Solowa płyta z nim jako wokal.
2. Może to jest banalne i beznadziejne i narażające się co po niektórym ale najbardziej bym chciał powrotu MT.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Chyba wszyscy fani twórczości Bohlena marzą o tym aby wydał jakąś solowa płytę,albo chociażby w nowych wersjach nagrał stare przeboje Blue System.W innym wątku napisałam,że chciałabym usłyszeć w wykonaniu Bohlena największe hity jakie stworzył dla swoich podopiecznych.A jeżeli ogólnie chodzi o nagranie albumu z kolejnym zwycięzcą DSDS to chciałabym aby była w stylu piosenki "Jerome,Jerome"-Marka Medlocka-najbardziej zbliżona do muzyki dyskotekowej jaką tworzył kiedyś w latach 80 tych.Żeby nagrał taki album od którego nie można się oderwać i nawet w pracy myśli się o tym,żeby jak najszybciej wrócić do domu i jeszcze raz posłuchać tego dzieła.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Nie oczekuję po przyszłym roku niczego szczególnego, bo Bohlen i tak nagra to co akurat będzie miało szanse na odniesienie sukcesu z kimś, kto zapewni płycie odpowiedni rozgłos. Mam tyko nadzieję, że będzie to materiał, którego da się wysłuchać dłużej niż kilka razy. Chciałoby się, żeby było jak najmniej zrzynek, ale z roku na rok jest z tym coraz gorzej, więc nie mam specjalnie dobrych widoków na przyszłość w tej materii. Czas pokaże, obym się pozytywnie rozczarował.
Jak piszesz tak cię widzą.
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Oczywiście nowy album z Dieterem w roli wokalisty, ale też chętnie usłyszałbym inne produkcje... tylko błagam, bardziej oryginalne, bez wtórnego chłamu, który ostatnio DB nam serwuje.
No i oczywiście próbę wyjścia z zaścianka - jestem przekonany, że stać go jeszcze na napisanie hitu na miarę światową.

W sumie to tyle, a jak wyjdzie w praktyce? Czas pokaże :)
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Współpraca Dietera Bohlena z Mariah Carey by była zapewne ciekawa (większość jej piosenek to covery m.in Without You czy I Want To Know What Love Is). Wielki producent i kompozytor + wspaniały głos = sukces :D. USA podbite bez problemu. O czym Dieter zawsze marzył.
Modern Talking w latach 80tych na pewno by osiągnął sukces w USA, gdyby nie babo-chłop Nora nie wtrącała się w sprawy Modern Talking :cry:. Trzy lata to był za krótki okres żeby podbić USA, nie ma rzeczy nie możliwych :). Można zauważyć na YouTube, że większość ludzi w USA muzyka MT bardzo się podoba.
Szczerze to liczę po cichu z kolejną solową płytą Dietera Bohlena, bo ta wydana 4 lata temu "Dieter - The Hits" była według mnie bardzo udana, albo powrót Blue System, ale jednak marzy mi się powrót Modern Talking w wielkim stylu. Ludzie wciąż o nich pamiętają, wciąż kochają Ich muzykę i po cichu pewnie liczą na powrót MT. Czy to by było zburzenie legendy? Jak by się dobrze przygotowali to by na pewno zrobili furorę.
Ta piosenka mimo, że powstała 2 lata temu bardzo mi się podoba i jest bardzo podobna do brzmienia MT:

Według mnie Dieter Bohlen powinien sobie dać spokój z DSDS, bo ewidentnie się tam marnuje. Do 2007 roku wypromował kilka muzyków, później było tylko gorzej, a ciągnienie tego dalej nie ma sensu.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

A ja chciałbym żeby nagrał największe hity BS w nowych aranżacjach a wiem że spotrafi zrobić to w super stylu.Później może być coś zupełnie nowego, aby tylko nie odbiegało bardzo od jego Bohlenowskiego stylu.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

A ja bym chciał wydania DVD z teledyskami Blue System i żeby się wreszcie ukazał musical Dietera Bohlena... Z tym ostatnim może być jednak problem, mówi sie o anulowaniu projektu.
@ Arek co Ty jesteś urodzonym pesymistą? :) Hmm pesymizm ArCracki.
Kawa Księżycowa

Post autor: Kawa Księżycowa »

Peter pisze:A ja bym chciał wydania DVD z teledyskami Blue System i żeby się wreszcie ukazał musical Dietera Bohlena... Z tym ostatnim może być jednak problem, mówi sie o anulowaniu projektu.
O tak, też chciałabym obejrzeć teledyski Blue System w znacznie lepszej wersji niż prezentuje YouTube, to byłoby coś. A i musical mnie ciekawi i co by z tego wyszło i w ogóle jak sobie z tym poradziłby... I jakąś nową piosenkę w wykonaniu Bohlena.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
Awatar użytkownika
AdisonMT

Post autor: AdisonMT »

Ja bardzo chętnie usłyszałbym coś w stylu Dieter - der Film.Moim zdaniem powinien komponować właśnie takie płyty pod swoim nazwiskiem i oczywiście śpiewać na nich, take miał bym ciche marzenie.
AdisonMT

My angel is strong
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Od jakiegoś już czasu mam jedno pragnienie, żeby Bohlen nagrał coś w stylu Blue System. Coś dziwnego zauważyłem, to rwa już od dawien dawna, kiedy słucham piosenek Blue System , MT ale tak ciszej np. kiedy nie jestem w pokoju, w korym leci muzyka, tylko w innym pomieszczeniu. Słysze tylko bit i troche melodię lub wycinki słów. Wtedy układają mi się różne melodie inne niż słyszę, jakbym tworzył w głowie nowy utwór, kurcze może to jakaś choroba:) schiza na punkcie Bohlena bitu, który siedzi we mnie od 84 roku. Kiedyś często zdarzało mi się stworzyc melodię np. kiedy słuchałem nowych nagrań C.C.Catch w drodze do szkoły, zresztą gdziekolwiek. jest takie nagranie Caro podobne do Sorry litlle Sarah z charakterystyczna gitarką, fascynowałem sie takimi utwoarmi wtedy lata do tyłu. Ciężko mi to opisać, ale czy ktos z Was ma podobne doświadzenia? Czasami układam jakieś melodie wzorują sie na piosenkach Dietera dodaje głos, wiecie jakby Bohlena, jakieś spontaniczne słowa, czasem wychodz z tego coś fajnego, przynajmniej dla mnie:) Tak sobie myślę czy Bohlenek czasem nie robił tworząc swoje utwory. Wydaje mi się, że przez te wszystkie lata słuchanie takiej muzyki mam wyprany mózg:) Kumple w pracy mowią mi,że dla mnie wszystko kijarzy się z MT lub samym Bohlenem! hmm, chciałbym aby w nowym roku Didi nagrał jednak swoja płytkę bym nie mósiał już sam coś tworzyć w swojej głowie:)Cos świeżego, szybkiego na pograniczy Blue System. Teraz zatopiłem sie w Its Christmas- świetne nagranie, wracam wspmnieniami do tego dania kiedy poraz pierwszy je usłyszałem, miałem chyba 13 lat...
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

AdisonMT pisze:Ja bardzo chętnie usłyszałbym coś w stylu Dieter - der Film.Moim zdaniem powinien komponować właśnie takie płyty pod swoim nazwiskiem i oczywiście śpiewać na nich, take miał bym ciche marzenie.
Dokładnie, zgadzam się z Tobą.
Dieter - der Film to świetna płytka, też chciałabym aby coś w podobnym stylu powstało. Nie obraziłabym się gdyby znalazły się na płytce jakieś ballady, nowe lub jakieś z lat 80. w nowych aranżacjach. Skoro wtedy potrafił nagrać soundtrack do swojej kreskówki to pewnie i teraz mógłby coś ukulać...
Point Of No Return
moonwalker

Post autor: moonwalker »

Liczę na dobrą składankę Modern Talking typu Greatest Hits :lol:
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

DVD Modern Talking - The Last Concert Live In Berlin ,to byłaby choć namiastka szczęścia
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Koncert Dietera Bohlena w Polsce... :D. To by było coś :). Pojechał bym nawet na koniec Polski. Thomas Anders wyjątkowo często odwiedza nasz kraj i to bardzo cieszy. Tym razem kolej na Dietera.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
ODPOWIEDZ