Chcieliśmy, aby polscy fani jako pierwsi mogli usłyszeć i obejrzeć nową wersję w całości, a tu taki zonk
Bad Boys Blue w TVP 2
-
Mike
-
Ariadna
Mike! Dzieki za odpowiedz i obiecującą zapowiedź. Bardzo mnie to cieszy, bo bardzo mnie ciekawi to, jak przebija się przez współczesną rzeczywistość pasja, którą wyraża muzyka BBB.
Bardzo wdzieczna jestem za to, ze w dzisiejszym koncercie znalazlo sie wykonanie THINK ABOUT YOU - wlasnie z uwagi na wspominana solowke na bawolim rogu... kazda nuta tego utworu jest wzruszajaca i porazajaca! A w koncu o to chodzi.
Czekalismy na ostatnia piosenke jako niespodzianke, tymczasem brutalnosc emisji TV przeszla najsmielsze przypuszczenia. Nie ma jak internet...
Coz - uzbrajam sie w cierpliwosc... Daj prosze znac, kiedy bedzie sie mozna w przyblizeniu spodziewac opracowanej podstronki. Rozumiem, ze kazdy goni w tym swiecie i na wiele spraw czasu nie starcza, jednak trzymam kciuki, by Twoj zamysl ziscil się jak najszybciej. Chocby dltaego, ze jego realizacja przyniesie sporo satysfakcji takze Tobie.
Na koniec wspomne, ze milo jest wiedziec, ze utrzymujesz przyjacielski kontakt z Johnem. To ujmujace, ze ma miejsce taki fakt
Bardzo wdzieczna jestem za to, ze w dzisiejszym koncercie znalazlo sie wykonanie THINK ABOUT YOU - wlasnie z uwagi na wspominana solowke na bawolim rogu... kazda nuta tego utworu jest wzruszajaca i porazajaca! A w koncu o to chodzi.
Czekalismy na ostatnia piosenke jako niespodzianke, tymczasem brutalnosc emisji TV przeszla najsmielsze przypuszczenia. Nie ma jak internet...
Coz - uzbrajam sie w cierpliwosc... Daj prosze znac, kiedy bedzie sie mozna w przyblizeniu spodziewac opracowanej podstronki. Rozumiem, ze kazdy goni w tym swiecie i na wiele spraw czasu nie starcza, jednak trzymam kciuki, by Twoj zamysl ziscil się jak najszybciej. Chocby dltaego, ze jego realizacja przyniesie sporo satysfakcji takze Tobie.
Na koniec wspomne, ze milo jest wiedziec, ze utrzymujesz przyjacielski kontakt z Johnem. To ujmujace, ze ma miejsce taki fakt
-
Mike
"Think About You" to jedna z ulubionych piosenek Johna z albumu "Around The World". Nie mogąc się zdecydować na "Cold As Ice" lub "Come Back And Stay" wybrał właśnie ten kawałek.Ariadna pisze:Mike! Dzieki za odpowiedz i obiecującą zapowiedź. Bardzo mnie to cieszy, bo bardzo mnie ciekawi to, jak przebija się przez współczesną rzeczywistość pasja, którą wyraża muzyka BBB.
"A Bridge Of Heartaches" i "You're A Woman" były pewniakami od początku. Niepewność dotyczyła tylko wersji "You're A Woman", wczoraj jednak John zdecydował, że premierowe wykonanie odbędzie się właśnie dziś. TV jednak dała plamę przerywając największy hit, w dodatku w nowej wersji.
Nowy oficjalny serwis internetowy, który obecnie jest dostępny pod adresami www.badboysblue.info i www.badboysblue.eu będzie przebudowany w maju. Na pewno znajdzie się w nim wiele niepodzianek
Co do naszych wspólnych relacji - przyjaźn z Johnem i Sylwią to naprawdę coś bardzo miłego, a zarazem szczególnego.
Pozdrawiam
-
Alonedb
No cóż , nie pierwszy raz nasza TV daje plamę czy to z zakresu twórczości D. Bohlena (pamiętny teleexpres) czy teraz w przypadku BBB - widać gamonie stwierdzili że już wszyscy go znają i dlatego przerwali:)
A tak na poważnie to i tak jesteśmy szczęliwscami że mogliśmy, obejrzeć to na żywo, bo ostatni taki na żywo występ z BBB to był chyba przy wyborze miss Polski w latach 80-tych ( no chyba że coś przeoczyłem), wtedy nie było jeszcze w TV reklam!!!!!!!!!!! a ja videa zeby to nagrać
Tak czy inaczej cieszmy się z tego co bylo bo nie wiadomo czy znów ich zobaczymy w TV może następnym razem o 5.00 rano? - dobry pomysł, akurat na pobudkę:) zamiast kawy....
Oj ta nasza telewizja....., ale ja im gratuluję pomysłu w końcu to nie hip-hop żeby puszczać w wekend po telexpresie:)
pozdrawiam serdecznie fanów BBB oraz fanów twórczoiści Dietera Bohlena.
p.s.
Myslę że kolega ArCrack nie będzie nam miał za złe że się rozpisujemy na tym forum nie na temat MT tylko BBB (BBB w końcu też ma forum), ale w końcu są to pokrewne zespoły ( przynajmiej ja tak uważam:)).
A tak na poważnie to i tak jesteśmy szczęliwscami że mogliśmy, obejrzeć to na żywo, bo ostatni taki na żywo występ z BBB to był chyba przy wyborze miss Polski w latach 80-tych ( no chyba że coś przeoczyłem), wtedy nie było jeszcze w TV reklam!!!!!!!!!!! a ja videa zeby to nagrać
Tak czy inaczej cieszmy się z tego co bylo bo nie wiadomo czy znów ich zobaczymy w TV może następnym razem o 5.00 rano? - dobry pomysł, akurat na pobudkę:) zamiast kawy....
Oj ta nasza telewizja....., ale ja im gratuluję pomysłu w końcu to nie hip-hop żeby puszczać w wekend po telexpresie:)
pozdrawiam serdecznie fanów BBB oraz fanów twórczoiści Dietera Bohlena.
p.s.
Myslę że kolega ArCrack nie będzie nam miał za złe że się rozpisujemy na tym forum nie na temat MT tylko BBB (BBB w końcu też ma forum), ale w końcu są to pokrewne zespoły ( przynajmiej ja tak uważam:)).
-
Ania
Mirek Breguła- polski Lennon lat 80-tych. Najbardziej utalentowany i niedoceniony polski artysta 
-
Ariadna
No tak, żeby dać upust żalowi, trzeba by pewnie naruszyć zasady regulaminu... To byłoby adekwatne do tego, jak postapiła TV.
Też mam nadzieję, że ArCrack nie będzie miał nam za złe rozwijania watku, bo przecież jestesmy fanami MT, czyli podstawowy warunek jest spełniony. A tematy dyskusji moga być, mam nadzieje, rozmaite.
To, co robi TV z występami artystów, się nie zmienia. Tak samo dotyczy to BBB, jak i MT. Nawet sa wrzucani do jednego worka przez niektórych dziennkarzy TV. Stosunek ten pozostawia wiele do życzenia. A może ktos z Was może uzasadnić sens pytania BBB o ich stosunek do Mandaryny? Mnie nie udalo sie dociec tej przyczyny i uwazam to za strate czasu. Czy to miala byc jakas aluzja...
Też mam nadzieję, że ArCrack nie będzie miał nam za złe rozwijania watku, bo przecież jestesmy fanami MT, czyli podstawowy warunek jest spełniony. A tematy dyskusji moga być, mam nadzieje, rozmaite.
To, co robi TV z występami artystów, się nie zmienia. Tak samo dotyczy to BBB, jak i MT. Nawet sa wrzucani do jednego worka przez niektórych dziennkarzy TV. Stosunek ten pozostawia wiele do życzenia. A może ktos z Was może uzasadnić sens pytania BBB o ich stosunek do Mandaryny? Mnie nie udalo sie dociec tej przyczyny i uwazam to za strate czasu. Czy to miala byc jakas aluzja...
-
Ariadna
- Mateusz vel. Kokos
Mike pisze:John nadal nie otrzymał potwierdzenia koncertów w Polsce, z tego wynika więc chwilowy zastój, jeśli chodzi o aktualizację terminów. Mogę jednak zdradzić, iż na 99% (ale nie mamy jeszcze ostatecznego potwierdzenia) BBB wystąpią 30 kwietnia w Mysłowicach oraz Katowicach.> SZOSA < pisze:Mike mam proźbe czy mógłbyś odpowiedzieć na mój wpis w księdze gości na twojej stronie. Z góry dzięki
YES YES YES!!! jak to kazio powiedział!! Katowice.. a wiadomo, gdzie bedzie ten koncercik??
-
Mike
- Mateusz
No i nie było Cold As Ice:(...trudno ale występ zaliczam do udanych. Tylko mieli jakiś chwilowy problem zaraz na poczatku "Think About You". Był taki mały przerywnik:) John zrobił minę która mówiła - "Kurcze dorwe gościa który to spowodował"
:D Poza tym poleciało jakieś 60 sekund nowej wersji "You're a woman" bo dali napisy a potem zakoczyli program - ech polska telewizja... Pierwszy raz miałem okazje zobaczyć Sylwie w luźnej rozmowie na żywo - bardzo sympatyczna osóbka a Carlos - mówiąc krótko - dynamiczny gość
. Pasuje do BBB. Podsumowując szkoda że Marcin Prokop jak zwykle zachowywał się dziwnie i była taka krótka rozmowa, potraktowano ich bez szacunku w tym programie, aż wstyd. Jednakże jestem zadowolony że mogłem ich zobaczyć na zywo - jak zwykle pokazali klase.Brawo.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Blue Forever
- Kontakt:
Wszyscy macie rację! Zgadzam się z wami w 100%
Nasza telewizja zrobiła taki numer, że nie piszemy o niczym innym tylko o tym przerywniku...
Ale napiszcie coś o samej YOU'RE A WOMAN 2006!!!!
Dla mnie BOOOMBA!!!!! Zajebista nuta!!! Nie wiem czy to magia piosenki tak działa,że obojetnie kto i jak by ją przerobił to byłaby dobra czy to poprostu znakomity remix!!!?
Czekam z utęsknieniem na singielek (mam nadzieję, że wyjdzie...).
Ps. Harmonijka i gitara wyszły całkiem spoko (ciekawe jak chórki brzmią)?
Pozdrawiam!
Nasza telewizja zrobiła taki numer, że nie piszemy o niczym innym tylko o tym przerywniku...
Ale napiszcie coś o samej YOU'RE A WOMAN 2006!!!!
Dla mnie BOOOMBA!!!!! Zajebista nuta!!! Nie wiem czy to magia piosenki tak działa,że obojetnie kto i jak by ją przerobił to byłaby dobra czy to poprostu znakomity remix!!!?
Pozdrawiam!
-
Mike
Ano własnie - czekamy z Johnem na opinie o remixie You're A WomanBlue Forever pisze:Ale napiszcie coś o samej YOU'RE A WOMAN 2006!!!!
Pozdrawiam!
Wersja która dziś została zaprezentowana nie ma chórków w I refrenie, natomiast istnieje też wersja zawierająca chórki w obydwu refrenach. Szkoda, że nie mieliście (z winy naszej tv) okazji przekonać się jak wspaniale brzmi druga część refrenu, oparta na frazie "be my lady-y-y-", gdzie dodano nowe, magiczne dźwięki. Równie interesująco brzmi przejście między I refrenem a II zwrotką, która oparta jest na innym aranżu niż zwrotka nr I. Obecnie trwają prace nad pozostałymi 2, ewentualnie 3 remixami tego kawałka i mamy nadzieję, że uda się wydać singiel tak szybko, jak to możliwe.
Dzisiejsza wersja jest teoretycznie ukończona, jednak są jeszcze pewne elementy, które zostaną zmienione w ostatecznym masterze. Chcieliśmy jednak wyróżnić polskich fanów i zaprezentować im po raz pierwszy w tv nowy remix. Szkoda, że wyszło, jak wyszło, ale na pocieszenie dodam, iż już niedługo numer ten usłyszycie w jednej z największych stacji radiowych w Polsce, niewykluczone są również kolejne programy w polskiej tv z udziałem BBB.
Trzymajcie kciuki aby wszystkie plany wypaliły, a lato będzie naprawdę gorące
Pozdrawiamy wszystkich fanów!
- Mateusz
Ja musze usłyszeć cały utwór aby móc się o nim wypowiedziec, jednakże fragment który usłyszałem brzmi świetnie, pomysł z "be my lady-y-y-" bardzo fajny, nowa aranżacja naprawde miła dla ucha. Ciekaw jestem tych nowych magicznych dźwięków z dalszej części utworuMike pisze: czekamy z Johnem na opinie o remixie You're A Woman
PS. Mike a nie dałoby się wrzucić You're A Woman 2006 do posłuchania na stronie BBB nawet w słabiutkiej jakości np. 90kbps ??
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
No oczywiście, że nieAlonedb pisze:Myslę że kolega ArCrack nie będzie nam miał za złe że się rozpisujemy na tym forum nie na temat MT tylko BBB (BBB w końcu też ma forum), ale w końcu są to pokrewne zespoły ( przynajmiej ja tak uważam:)).
Jak piszesz tak cię widzą.