DSDS 8 (2011)
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
DSDS 8 (2011)
Ruszyły zapisy kandydatów na ósmą edycję DSDS. Ciekawe czy tym razem uda się znaleźć tytułową supergwiazdę...
Dla zainteresowanych - formularz zgłoszeniowy: http://www.rtl.de/cms/unterhaltung/supe ... sting.html
Dla zainteresowanych - formularz zgłoszeniowy: http://www.rtl.de/cms/unterhaltung/supe ... sting.html
Jak piszesz tak cię widzą.
-
nado
Re: DSDS 8 (2011)
Za szybko, za szybko, za szybko. Teraz akurat powinien nastąpić rok przerwy.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Zmiany w jury: tym razem obok Bohlena zasiądą aktorka Sophia Tomalla oraz piosenkarz Patrick Nuo.
- MichałT
Szkoda, że to za Bohlena ktoś nie zasiądzieArCrack pisze:Zmiany w jury: tym razem obok Bohlena zasiądą aktorka Sophia Tomalla oraz piosenkarz Patrick Nuo.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Ósmego stycznia rozpocznie się emisja kolejnej edycji muzycznego casting-show Deutschland sucht den Superstar. W jury programu pozostał oczywiście Dieter Bohlen, a wraz nim talent młodych wokalistów i wokalistek oceniać będą Fernanda Brandao oraz Patrick Nuo. Do rywalizacji stanęło tym razem 35 000 osób, w czym wydatnie pomogło wydłużenie wstępnie zaplanowanego terminu zgłoszeń oraz organizacja mini-castingów w aż 35 miejscowościach (także w Austrii i Szwajcarii). Prawdziwe castingi, jurorską trójką odbyły później się w Monachium, Hamburgu i Kolonii.
Program będzie emitowany początkowo w środowe i sobotnie wieczory (20:15) w telewizji RTL. W momencie wejścia show w fazę występów kandydatów na żywo, emisja zostanie ograniczona do sobót.
Z castingów do drugiej części eliminacji zakwalifikowano 135 osób. Po dwóch fazach nazywanych Recall (występy solo lub w małych grupach na scenie wyłącznie przed jury) w grze pozostanie 35 osób. 20 z nich odpadnie w kolejnej fazie eliminacji, która będzie zorganizowana na Malediwach (swego czasu było to ulubione miejsce wypoczynku Dietera Bohlena).
Spośród 15 osób, które pozostaną, publiczność wybierze w głosowaniu SMS-owym dziesiątkę, która ostatecznie będzie rywalizowała o tytuł supergwiazdy i kontrakt płytowy, w tym roku po raz pierwszy w wytwórni Universal.
Program będzie emitowany początkowo w środowe i sobotnie wieczory (20:15) w telewizji RTL. W momencie wejścia show w fazę występów kandydatów na żywo, emisja zostanie ograniczona do sobót.
Z castingów do drugiej części eliminacji zakwalifikowano 135 osób. Po dwóch fazach nazywanych Recall (występy solo lub w małych grupach na scenie wyłącznie przed jury) w grze pozostanie 35 osób. 20 z nich odpadnie w kolejnej fazie eliminacji, która będzie zorganizowana na Malediwach (swego czasu było to ulubione miejsce wypoczynku Dietera Bohlena).
Spośród 15 osób, które pozostaną, publiczność wybierze w głosowaniu SMS-owym dziesiątkę, która ostatecznie będzie rywalizowała o tytuł supergwiazdy i kontrakt płytowy, w tym roku po raz pierwszy w wytwórni Universal.
- phantomas
- Kontakt:
To już ósma edycja, a na końcu będzie jak zwykle płyta Medlocka
Coś ten niemiecki Idol nie ma szczęścia do wylansowania kogoś sensownego.
Oprócz Marka i Alexandra chyba nikomu nie udało się zagrzać miejsca na listach przebojów na trochę dłużej. I to tylko na rynkach niemieckojęzycznych.
Od jakiegoś czasu krąży mi po głowie porównanie Dietera Bohlena do Simona Cowella.
Jeden i drugi jest w jury. Cowell w brytyjskim "X Factor" i amerykańskim Idolu, oraz w "Mam Talent", też na obydwóch rynkach.
Bohlen podobnie, tylko że na rynku niemieckim. Obydwaj są producentami muzycznymi.
Ale widzę delikatną różnicę w sukcesach odnoszonych przez obydwóch panów. I to zdecydowanie na korzyść Simona.
Wiele osób słyszało kto to jest Alexandra Burke czy Leona Lewis, czy lansowany ostatnio boysband JLS. Własne płyty wydali Olly Murs, Joe McElderry (zwycięzca zeszłorocznej edycji) czy Shayne Ward. Warto wspomnieć o fenomenie którym jest niewątpliwie Susan Boyle.
Łączy ich ze sobą osoba Cowella, którego wytwórnia nagrywa płyty, a on sam ma kosmiczne zyski z ich sprzedaży.
A co osiąga Bohlen? Cieszy się z kolejnego nr 1 w Niemczech, wykonawców, których nawet nie pamiętam, bo okazują się jednopłytową efemerydą.
Na końcu jest i tak płyta Medlocka, która osiąga jakiś tam, z płyty na płytę coraz słabszy, sukces.
I to mnie właśnie zastanawia. Czy Dieter zazdrości Simonowi? Czy jest w stanie jeszcze z siebie wykrzesać, żeby zwycięzca kolejnego Idola (jeśli oczywiście będzie jego producentem) osiągnął międzynarodowy sukces, w stylu chociażby Alexandry?
Oprócz Marka i Alexandra chyba nikomu nie udało się zagrzać miejsca na listach przebojów na trochę dłużej. I to tylko na rynkach niemieckojęzycznych.
Od jakiegoś czasu krąży mi po głowie porównanie Dietera Bohlena do Simona Cowella.
Jeden i drugi jest w jury. Cowell w brytyjskim "X Factor" i amerykańskim Idolu, oraz w "Mam Talent", też na obydwóch rynkach.
Bohlen podobnie, tylko że na rynku niemieckim. Obydwaj są producentami muzycznymi.
Ale widzę delikatną różnicę w sukcesach odnoszonych przez obydwóch panów. I to zdecydowanie na korzyść Simona.
Wiele osób słyszało kto to jest Alexandra Burke czy Leona Lewis, czy lansowany ostatnio boysband JLS. Własne płyty wydali Olly Murs, Joe McElderry (zwycięzca zeszłorocznej edycji) czy Shayne Ward. Warto wspomnieć o fenomenie którym jest niewątpliwie Susan Boyle.
Łączy ich ze sobą osoba Cowella, którego wytwórnia nagrywa płyty, a on sam ma kosmiczne zyski z ich sprzedaży.
A co osiąga Bohlen? Cieszy się z kolejnego nr 1 w Niemczech, wykonawców, których nawet nie pamiętam, bo okazują się jednopłytową efemerydą.
Na końcu jest i tak płyta Medlocka, która osiąga jakiś tam, z płyty na płytę coraz słabszy, sukces.
I to mnie właśnie zastanawia. Czy Dieter zazdrości Simonowi? Czy jest w stanie jeszcze z siebie wykrzesać, żeby zwycięzca kolejnego Idola (jeśli oczywiście będzie jego producentem) osiągnął międzynarodowy sukces, w stylu chociażby Alexandry?
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
W zeszłym tygodniu pokazano występ na castingu niejakiego Marvina Cybulskiego. Gość zaśpiewał Midnight Lady i... przeszedł dalej. Wykonanie jak sądzę całkiem ciekawe: http://www.clipfish.de/special/dsds/vid ... s-casting/
- Peter
OMG co on najlepszego zrobił z tym cudownym utworem??
Przecież jego wykonanie było za ostre, wręcz okropne. Daleko pewnie nie zajdzie.
- phantomas
- Kontakt:
Może daleko nie zajdzie, ale fajnie zaśpiewał. Niestety gościu nie ma wyglądu na "superstar".
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- MODERN JEANNE
Witajcie!
Czy ktoś może wie co się stało ze stronką gdzie dotychczas emitowane były odcinki DSDS?
Od początku tej edycji przy próbie odtworzenia darmowych filmików wyskakuje komunikat że
nie są dostępne w naszym kraju.
http://rtl-now.rtl.de/deutschland-sucht ... erstar.php
Nie wiem czemu tak się stało ,poprzednio działało bez zarzutów ,czy ktoś wie o co w tym chodzi?
Przez to nie oglądnęłam ani jednej części i muszę się pocieszać urywkami zamieszczonymi na CLIPFISH
http://www.clipfish.de/special/dsds/home/
A może ktoś wie gdzie jeszcze można oglądać pełne niepocięte odcinki i dlaczego RTL NOW zablokowało emisję w Polsce?
Czy ktoś może wie co się stało ze stronką gdzie dotychczas emitowane były odcinki DSDS?
Od początku tej edycji przy próbie odtworzenia darmowych filmików wyskakuje komunikat że
nie są dostępne w naszym kraju.
http://rtl-now.rtl.de/deutschland-sucht ... erstar.php
Nie wiem czemu tak się stało ,poprzednio działało bez zarzutów ,czy ktoś wie o co w tym chodzi?
Przez to nie oglądnęłam ani jednej części i muszę się pocieszać urywkami zamieszczonymi na CLIPFISH
http://www.clipfish.de/special/dsds/home/
A może ktoś wie gdzie jeszcze można oglądać pełne niepocięte odcinki i dlaczego RTL NOW zablokowało emisję w Polsce?
I LOVE DB AND TA!
-
nado
No i się zaczęło. Grupa 35 podjaranych kandydatów na super gwiazdy niemieckiego szoł biznesu najechała "bohlenowską ojczyznę z wyboru" - Malediwy. W rajskim ogrodzie śpiewa im się ciężko, bo w takich okolicznościach przyrody skupić się trudniej.
Za rok, zamiast na wyspę, producenci programu powinni wszystkich chętnych zgonić do lochów, zakuć w dyby i smagać pejczem dopóty, dopóki nie wydobędą z siebie tego, co najlepsze. Istnieje jednak obawa, że tortury nic nie pomogą , bo ostatecznie nie będzie co wydobywać. I tu przypomina mi się pierwsza reklama DSDS 2011: Jeden z jurorów - Patrik Nuo siedzi za stołem przesłuchań w ponurym pokoju. Na przeciwko niego oświetlony biurową lampą młody chłopak, wymownie milczy. Nuo nagle wali pięścią w stół, bierze za chabety przesłuchiwanego i krzyczy mu w twarz:"Będziesz śpiewał" !? Gdy ten nadal nie reaguje, Nuo dodaje złowrogo: " Zaśpiewasz..." W tym momencie drzwi z kopyta wywarza osrebrzony Bohlen, kieruje wzrok oraz palec wskazujący na podejrzanego i w szerokim uśmiechu stwierdza: "Teraz będziesz śpiewał"... Kurtyna zapada. Może i zabawne ale w perspektywie przyszłych castingów bardzo wymowne. Zdaje się, że producenci DSDS - ów wymyślili po prostu nowy scenariusz rekrutacji, by przy kolejnej okazji nie wpaść w gówno w razie braku zdolnych ochotników, czy też zwyczajnych chętnych.
Całe towarzystwo, które przyjechało by poszaleć na Malediwach jest jakieś takie "nie wiadomo jakie": ni dobre, ni złe, ni czarne, ni białe, ni głupie, ni mądre, ni piękne, ni brzydkie. Takie hermafrodyty chodząco - miauczące. Wśród nich Polaczki: Marvin Cybulski ( na którego stawia Bohlen), Tobias Wojczewski ( na którego stawiają nastolatki pragnące przeżyć. Tobias to wizualnie taki biały, młodszy i ładniejszy Mark Medlock z nieco mniejszym talentem i mycką na głowie). Poza nimi, Pietro Lombardi ( kolejne ciacho dla podlotków. Gówniarz mentalnie zupełnie nie gotowy na wstrząsy, ku zażenowaniu widzów będzie się sypał z programu na program.
Nie cierpię tych mazgajów) oraz UWAGA UWAGA chłopak, który na castingu powiedział o sobie mniej więcej tak : " W Niemczech wokalnie może mi ewentualnie podskoczyć Xavier Naidoo" i nie kłamał. Problem z NICO polega na tym, że historia jego życia jest bardzo podobna do historii największego przegranego, a jednocześnie najzdolniejszego z finalistów Superstars, niespełnionego "rudego kloca" - Menowina Fröhlicha. Są nawet do siebie fizjonomicznie podobni
Zasadnicza różnica jest taka, że NICO to autentyczny psychol z wyrytą traumą na twarzy. Gdy uważniej spojrzeć w jego olbrzymie, wiecznie czerwone i załzawione oczy
to można zobaczyć to:
i jednocześnie to:
. Jakby skupić się tylko na mimice pozostaje to:
do potęgi trzeciej. PRZYGOTUJCIE SIĘ, BO W RAZIE PRZEGRANEJ TEGO CZŁOWIEKA MOŻEMY MIEĆ PIERWSZE SAMOBÓJSTWO LIVE POPRZEDZONE KRWAWĄ MASAKRĄ NA BOHLENIE. To nie jest metafora
ZASTANAWIA MNIE JEDNAK JEDNO: NICO PRZESZEDŁ, DLACZEGO ZATEM NIE MA GO NA MALEDIWACH ?
Całe towarzystwo, które przyjechało by poszaleć na Malediwach jest jakieś takie "nie wiadomo jakie": ni dobre, ni złe, ni czarne, ni białe, ni głupie, ni mądre, ni piękne, ni brzydkie. Takie hermafrodyty chodząco - miauczące. Wśród nich Polaczki: Marvin Cybulski ( na którego stawia Bohlen), Tobias Wojczewski ( na którego stawiają nastolatki pragnące przeżyć. Tobias to wizualnie taki biały, młodszy i ładniejszy Mark Medlock z nieco mniejszym talentem i mycką na głowie). Poza nimi, Pietro Lombardi ( kolejne ciacho dla podlotków. Gówniarz mentalnie zupełnie nie gotowy na wstrząsy, ku zażenowaniu widzów będzie się sypał z programu na program.
ZASTANAWIA MNIE JEDNAK JEDNO: NICO PRZESZEDŁ, DLACZEGO ZATEM NIE MA GO NA MALEDIWACH ?
- MODERN JEANNE
Właśnie oglądnęłam sobie nowe ścinki DSDS.To prawda że ci ludzie są jacyś nijacy,bezosobowi.
Może to tylko nasze przesycenie tym samym materiałem który jest serwowany już 8 lat.
Najbardziej to mi będzie brakować tego gostka Menderesa który odpadł poprzednio.
Ten to przynajmniej miał zapał i ku zgrozie wielu -nieokiełznaną i niepohamowaną wiarę w swój talent.
Bez niego program stracił cały poryw
http://www.clipfish.de/special/dsds/vid ... en-recall/
Udowodnił ze wiara czyni cuda, doczekał się nawet oficjalnej strony
http://www.menderes.de/
A ma ktoś z was jakieś typy bo mi to w tym roku jakoś tak obojętnie...
Może to tylko nasze przesycenie tym samym materiałem który jest serwowany już 8 lat.
Najbardziej to mi będzie brakować tego gostka Menderesa który odpadł poprzednio.
Ten to przynajmniej miał zapał i ku zgrozie wielu -nieokiełznaną i niepohamowaną wiarę w swój talent.
Bez niego program stracił cały poryw
http://www.clipfish.de/special/dsds/vid ... en-recall/
Udowodnił ze wiara czyni cuda, doczekał się nawet oficjalnej strony
http://www.menderes.de/
A ma ktoś z was jakieś typy bo mi to w tym roku jakoś tak obojętnie...
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Ktoś wie kto z piętnastki jest faworytem Dietera Bohlena? Ja bym chciał żeby wygrał obojętnie kto tylko nie Marvin:
http://www.clipfish.de/special/dsds/vid ... s-casting/
Facet jest nieprzeciętnie nudny.
http://www.clipfish.de/special/dsds/vid ... s-casting/
Facet jest nieprzeciętnie nudny.
- kate
Z tego co widać to Marvin jest. Sympatyczny koleś ale jak to powiedział Peter
A z tego co udało mi się wyczytać z niemieckiego Popcornu to faworytami są Anna-Carina,Felix i Marco. Z tym,że nie wiem na ile to prawda bo wiadomo,że takie gazety nie zawsze piszą jak jest naprawdę. Ale mnie się wydaje,że Ava też jest faworytką Dietera ale to tylko moje przypuszczenia.
Za to mnie w ostatnim odcinku spodobało się wykonanie Mike'a. Zaczarował mnie
Midnight lady w jego wykonaniu mi się nie podobała była taka ... nudna bo inaczej nie da się powiedzieć. Zakładałam,że mi się spodoba ale nic z tego nie wyszło. Wyczekiwałam takiej chrypki Dieterowej a jak jej nie usłyszałam to stwierdziłam,że to nie to. 100x bardziej wolę wersję Dietera.Peter pisze:Facet jest nieprzeciętnie nudny.
A z tego co udało mi się wyczytać z niemieckiego Popcornu to faworytami są Anna-Carina,Felix i Marco. Z tym,że nie wiem na ile to prawda bo wiadomo,że takie gazety nie zawsze piszą jak jest naprawdę. Ale mnie się wydaje,że Ava też jest faworytką Dietera ale to tylko moje przypuszczenia.
Za to mnie w ostatnim odcinku spodobało się wykonanie Mike'a. Zaczarował mnie
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Wbrew temu co pisał nado, Nico nie przeszedł pierwszej po castingu fazy eliminacji. Spóźnił się kilka godzin na pierwszy występ i pokazał zupełny brak profesjonalizmu na scenie obdarzając wcześniej swoich czarnoskórych partnerów rasistowskimi uwagami. Parę dni później zresztą znów nabroił i został aresztowany.
Moim faworytem na tę chwilę jest Marco Angelini - zawsze przygotowany, zna teksty i melodię, na scenie jest naturalny przez co z przyjemnością się go słucha i ogląda. Jedyna dziewczyna mająca papiery na prawdziwą gwiazdę - Zazou Mall - jest chyba zbyt słaba wokalnie żeby wygrać.
Marvin Cybulski bardziej pasuje do Supertalent niż DSDS - strasznie męczy się w tym luzackim towarzystwie, a swoim występem na żywo w zeszłą sobotę nie powalił na kolana. Najbardziej w jego występie podobała mi się aranżacja Midnight Lady. Szkoda, że takiej nie wykorzystano w oryginale.
Moim faworytem na tę chwilę jest Marco Angelini - zawsze przygotowany, zna teksty i melodię, na scenie jest naturalny przez co z przyjemnością się go słucha i ogląda. Jedyna dziewczyna mająca papiery na prawdziwą gwiazdę - Zazou Mall - jest chyba zbyt słaba wokalnie żeby wygrać.
Marvin Cybulski bardziej pasuje do Supertalent niż DSDS - strasznie męczy się w tym luzackim towarzystwie, a swoim występem na żywo w zeszłą sobotę nie powalił na kolana. Najbardziej w jego występie podobała mi się aranżacja Midnight Lady. Szkoda, że takiej nie wykorzystano w oryginale.
- Peter
Tak śpiewa ta Twoja gwiazda;
Aż strach jakby wygrał... kolejny Medlock i Schuhmacher......
Czyżby kolejny gej z kiepskim głosem?
Aż strach jakby wygrał... kolejny Medlock i Schuhmacher......
Czyżby kolejny gej z kiepskim głosem?