Romantic Warrior pisze:a może to komuś przypomina jakś nutę MT? a może tylko mnie![]()
No nie - to już jest szczyt chamstwa - w dodatku galopujący
A byłem przekonany że to ten skopiował MT
Romantic Warrior pisze:a może to komuś przypomina jakś nutę MT? a może tylko mnie![]()
Utwór ten przypomina bębny z maxi-wersji "I can lose my heart tonight" C.C.Catch, ale tylko dlatego, że użyto tego samego automatu perkusyjnego, najprawdopodobniej Linn LM-2 po obróbce:Peter pisze:Posłuchajcie tego, to demo z 1983 roku, czy czegoś wam to nie przypomina?
Jestesmy już tak wypaczeni, że we wszystkim widzimy plagiat.Prophet5 pisze:Utwór ten przypomina bębny z maxi-wersji "I can lose my heart tonight" C.C.Catch, ale tylko dlatego, że użyto tego samego automatu perkusyjnego, najprawdopodobniej Linn LM-2 po obróbce:
Mam takie same odczucia, jednakże jeśli już ktoś narozrabiał z plagiatem to...Dieter. W 2008 roku "Infinity" wydano jako Guru Josh Project, a oryginalnie Guru Josh wylansował tenże przebój w...1990 roku. Z kolei "Indian Groove" to rok 1994. Też byłem zaskoczony, jak dowiedziałem się, że obecnie grywany jest remix, a oryginał niektórzy określają jako 80's Musicventurak w zamkniętym temacie pisze: ja znalazłem coś ciekawego... mianowicie znalazłem piosenkę, która wg mnie jest plagiatem piosenki Dietera, mianowicie "Infinity", a śpiewa Guru Josh - wg mnie to kalka "Indian Groove". A co Wy o tym sądzicie?
Tak brzmią znajomo, być może to zabieg celowy, ale nie dajmy się zwariować.Husku pisze:Mnie zastanowiły również tytuły piosenek na ostatniej płycie Bad Boys Blue "Heart & Soul". Niektóre do złudzenia przypominają Modern Talking.
np.
In His Heart, In His Soul
You And I
Russia In My Eyes
Tonight Is The Night
Znajome?
Tak czy siak wychodzi na to,że w obu przypadkach chodziło o ciuchyPeter pisze:A tu błąd, bo nazwa Bad Boys Blue pochodzi od ich ubrań jakie nosili na początku, a Blue System od ulubionych jeansów Bohlena....