Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
I-love-M-T

Re: Album Thomasa 2011

Post autor: I-love-M-T »

W kwestii ballad - osobiście uwielbiam You're not Lisa, It's your smile, Just close your eyes i Don't let it get you down (kolejność przypadkowa i pewnie zapomniałam jeszcze o jakichś fajnych utworach tego typu :D). Co do nowego albumu - no cóż... ostatnimi czasy dostajemy coraz więcej dowodów na to, że sam Thomas jest wielką niespodzianką :wink: Nie trzeba już chyba podkreślać, jak wielką i miłą :) Myślę, że nowy album będzie podobny do artysty - piękny, chwytający za serce, ale i wpadający w ucho, a zwieńczy go nutka tajemniczości, taka sama, jaka kryje się za głębokim spojrzeniem i oszałamiającym uśmiechem naszego idola...
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."

Thomas, thank You sooooo much! :*
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Szczerze powiedziawszy, to Thomasa kocham przede wszystkim za ballady :) Ma on tak piękną barwę głosu, że nie sposób się nią nie zachwycić :) A jeżeli do tego wszystkiego można go "widzieć" to już totalny odjazd... :) Kocham takie klimaty, więc najnowszy album, mógłby zawierać kilka wolnych utworów :)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

To prawda.
Jedną z moich ulubionych ballad jest If I... i I will never fall in love again. Na nowym albumie powinno być kilka ballad, ale nie wyobrażam sobie projektu Thomasa bez szybkich brzmień w stylu pop i disco jak np. Juliet, czy Don't take away my heart.
Fajne jest to, że Thomas na swoich albumach uracza nas po trochu balladami, ale też skocznymi rytmami :)
Awatar użytkownika
anna 22.10

Post autor: anna 22.10 »

Ja uwielbiam THIS TIME, a z disco INDEPENDENT GIRL. :D
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

To może w takim razie Thomas powinien wydać album balladowy, kosmicznie cudownie mu one wychodzą więc może warto by spróbować pójść w tym kierunku. I do tego jeszcze jakaś fajna nazwa albumu i kolejny sukces gotowy :wink:
Point Of No Return
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Gasolina91 pisze:To może w takim razie Thomas powinien wydać album balladowy, kosmicznie cudownie mu one wychodzą więc może warto by spróbować pójść w tym kierunku. I do tego jeszcze jakaś fajna nazwa albumu i kolejny sukces gotowy :wink:
Nie sądzę, Bo znów wyjdzie coś takiego jak Songs Forever i wszyscy będą niezadowoleni. Dla mnie ten album był cudowny, ale chyba nie podzielacie mojego zdania.

Jest fajnie tak jak było do tej pory. Trochę ballad, trochę disco :D
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Ja osobiście mam nadzieję, że spróbują coś wykrzesać z "Good Karma".
Utwór miał przyjemną melodię, ale aranżacja, wzorowana na MT, wydaje mi się zbyt prosta. W dodatku te koszmarne jęki po refrenie :roll:
Thomas powinien zrobić drugie podejście do tej piosenki - myślę że całkiem dobrze by to wyszło :D

Tutaj rzeczony kawałek:
Awatar użytkownika
sara_cieszko
Członek TAFC Polska

Post autor: sara_cieszko »

Moja wizja nowego albumu...Everybody Wants To Rule The World i Good Karma. Ze Stronga na bank - "Stay With Me", "Suddenly" i "Make You" z ballad "Stop" oraz "My Angel" ... Bardzo spodobała mi się piosenka "For You" - zabójcze tempo śpiewania, trochę skomputeryzowany głos dały niezły efekt dla słuchacza -taki nowoczesny ;) Reszta kontynuacja klimatu Strong'a... Jak wpadną mi inne pomysły odnośnie nowego albumiku z pewnością napiszę.
Husku pisze:Nie sądzę, Bo znów wyjdzie coś takiego jak Songs Forever i wszyscy będą niezadowoleni. Dla mnie ten album był cudowny, ale chyba nie podzielacie mojego zdania.
Ja podzielam i to w 100 % - przecież "King Of Love" - jest śpiewane na koncertach to już czyni tą piosenkę wyjątkową + zabójczy teledysk....
"Night To Remember", "Independent Girl" czy "Every Little Thing" wspaniałe kawałki jak i wspaniały album ;) A tutaj występ Thomasa w Niemczech do piosenki "Night To Remember". Poczekajcie chwilkę a zobaczycie jak Nasz Thomas wywija na scenie ;)
http://www.youtube.com/watch?v=_8ekQrPwZ1A
;D Dobrze jest znać porządek świata, i Twoje w nim miejsce ;D
Awatar użytkownika
I-love-M-T

Post autor: I-love-M-T »

sara_cieszko pisze:Bardzo spodobała mi się piosenka "For You" - zabójcze tempo śpiewania, trochę skomputeryzowany głos dały niezły efekt dla słuchacza -taki nowoczesny ;)
Absolutnie się z tobą zgadzam, Saro ;) Osobiście słucham tej piosenki prawie codziennie :D
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."

Thomas, thank You sooooo much! :*
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

nie podoba mi się "Everybody wants to rule he world" . Ta piosenka jest zbyt ordynarnie prosta. Brzmi naprawdę jak disco polo. Słowo daję że na jakims weselu albo w programie "disco relax" słyszałem piosenkę o identycznej melodii. Poszukam jej w internecie i podeślę.
Ale bardzo podobają mi się kawałki ze "Stronga"- "Stay with me", "Make you", "Suddenly"... są taneczne, miłe do słuchania , wpadające w ucho i bardzo modernowe. Jednak gdy słyszę "Everybody" to mam odruchy obronne przed tą "przyśpiewką". Mam nadzieje że to coś przepadnie i nigdy nie zostanie oficjalnie wydane.
Marzą mi się za to utwory ze "Stronga" w bardziej dopieszczonych aranżacjach na nowej płycie Thomasa
Ostatnio zmieniony ndz gru 05, 2010 0:35 przez tanathos, łącznie zmieniany 1 raz.
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Good Karma rewelacja i Stay with me to samo. Z całego Stronga własnie Stay with me jest NAJJJJJ - już po pierwszym przesłuchaniu to wiedziąłem. Tego bym oczekiwał po nowym albumie, a nędznych nowych kolęd.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Bezsprzecznie uwielbiam album Strong i chciałabym, aby nowy album był nagrany w takiej właśnie tonacji. Ze Stronga najbardziej uwielbiam Sorry, Baby i super by było, gdyby na nowym albumie były podobnie zaaranżowane nagrania. Praktycznie to ma dla mnie małe znaczenie jakie utwory Thomas zamieści na nowym albumie, bo cokolwiek nagra na pewno będę słuchać tego z przyjemnością, ale nie ukrywam, że chciałabym słuchać podobnych brzmień na nowej płycie. :wink: Oprócz tego chciałabym, aby zamieścił na nowym albumie Just Dream i Forever in a dream, bo niesamowicie mi się te dwie piosenki podobają. Oba utwory są rewelacyjne. :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

tanathos pisze:nie podoba mi się "Everybody wants to rule he world" . Ta piosenka jest zbyt ordynarnie prosta. Brzmi naprawdę jak disco polo.

Ja wrecz czekam na tą piosenkę. Z kawałków które gdzieś tam wyszukalam brzmi super i bardzo mi się podoba. Miły klimacik.
Ale oczywiści szanuję twoje zdanie i nie chce się kłócić bo każdy z nas ma inny gust :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
kikid351
Członek TAFC Polska

Post autor: kikid351 »

Everybody wants to rule the world - jest super i wcale nie brzmi jak disco polo. Obecne disco polo to same unc unc unc i tym podobne. Album powinien być jak za dobrych lat 80 tych. Trochę szybkich ze 2 ballady bez jakiś jęków dodatkowych jak w Karma:)
thomas1100
Członek TAFC Polska

Post autor: thomas1100 »

Mi osobiście podobają się bardzo THOMASA ballady ale pioseki w szybszych rytach też lubię może kolejny album będzie połączeniem trochę tego i tego przecież "Strong" też taki był i to się opłaca efekty widać po sprzedazy.
Awatar użytkownika
Tomasz T

Post autor: Tomasz T »

dokładnie, niech nas zaskoczy... niech to będzie niespodzianka.. dla wszystkich! i tak Go będę kochał ! Thomas jest naprawdę cudowny i magiczny!!!
ODPOWIEDZ