Alternatywa dla Fana?

Rozmowy zupełnie nie na temat.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Alternatywa dla Fana?

Post autor: ArCrack »

Wiele osób płyty, które nie wychodzą w Polsce stara sie zakupić za pośrednictwem sklepu Fan (www.fan.pl). Jak wiemy trwa to trochę, poza tym ceny są średnio zachęcające.
Tymczasem znalazłem chyba ciekawą alternatywę ;). Otóż mam na myśli niemiecki sklep JPC (www.jpc.de). Jego ogromną zaletą jest możliwość przełączania całego interfejsu na polski, co pozwala bez problemu zapoznać się z wszystkimi szczegółami realizacji zamówień. Druga zaleta to koszty przesyłki - do Polski to 3,99 Euro, czyli zaledwie jakieś 5-6zł drożej niż na Fanie. No i trzecia zaleta - towar wychodzi od nich z magazynu około tygodnia po złożeniu zamówienia, czyli w wypadku zamawiania nowych płyt mamy je jakieś dwa tygodnie po premierze w domu. Kto zamawiał coś na Fanie wie ile trwa to u nich.

No to czas na konkrety. Przykładowe zamówienie:
- album (np. Dieter - der Film) - Fan 85zł, JPC 15,99 Euro
- maxi cd (np. singiel Nathalie Tineo) - Fan 35zł, JPC 6,99 Euro
- singiel cd (np. Indiggo) - Fan 20zł, JPC 2,99 Euro
- wysyłka - Fan 10zł, JPC 3,99 Euro
Podsumowując: Fan 150zł, JPC 29,96 Euro (118zł).

Jak dla mnie rachunek jest jasny. Tylko teraz pytanie kto jako pierwszy odważy się wypróbować go w praktyce? ;)

A, jeszcze jedno - płatność w JPC z oczywistych względów jest możliwa tylko kartą. Niestety eKarta mBanku nie jest obsługiwana - nie wiem jak z innymi.

A, jeszcze jedna sprawa :lol:. Z tego co piszą dla zamówień poza Niemcy nie jest naliczany 16% VAT na płyty, czyli wychodziłoby jeszcze taniej :D
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Robert73

Post autor: Robert73 »

Ja z racji tego że często jestem w Niemczech (lub moja żona) nie mam takich problemów.Kupuję wszystko u nich.Ceny są takie same jak na stronie którą podałeś(www.jpc.de)Nie wiem jednak czy w innych okolicznościach odważyłbym się zaryzykować.Może dlatego że przyzwyczaiłem się płacić normalne ceny i towar mam od razu w rękach.Na allegro przeważnie przepłacamy 100% a fan.pl tez sporą marżę dolicza.Ale skoro nie ma innej możliwości.Cóż...
jkris

Post autor: jkris »

wszystko ok jesli ma sie Vise a nie Vise electron czy inna zwykla karte platnicza...
Janusz Piechota

Post autor: Janusz Piechota »

Witam
Mysle ze jeszcze lepiej jest na niemieckim amazoniez tymi zamowienami bo oni wysylaja jescze przed premiera
jak kupowalem cd der film to dwa dni przed premiera wyslali mi e-maile ze juz poszlo
to samo z dvd der film 10 go premiera a ja mialem w toronto 17go
warunkiem jest masrercard or visa ale mysle ze z tym nie ma problemu w polsce dokladnie to nie wiem bo nie bylem 4 lata ale lece do polski ostatniego kwietnia to zobacze co tam sie pozmienialo
goraco polecam amazon.de nigdy nie mam z nimi problemu
3 lata temu zamowilem bonnie tyler to przyszla okladka a wsrodku plyta inxs napisalem do nich i za 9 dni przyslali plyte i jeszcze dali kredytg na nastepna plyte
pozdrowienia
Johnny
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Amazon jest OK, tylko że wysyłka jest u nich piekielnie droga.
11 Euro + 2 Euro za każdy artykuł wysłany do Polski...
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

Nie wiem czy ktoś zna: www.music-cave.com - kupiłam u nich kilka płyt TA ale mają też BS i MT, starsze są używane ale w dobrym stanie.
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
ODPOWIEDZ