Modern Talking-stare czy nowe piosenki.
-
Marcin87
Re: Modern Talking-stare czy nowe piosenki.
Jeżeli chodzi o mnie to podobają mi się zarówno piosenki z lat 80tych jak mi 90tych. Jeżeli ktoś kazał by mi wybierać pomiędzy jednymi a drugimi, nie wiem, które bym wybrał. Jeżeli wybrał bym te starsze, brakowało by mi Sexy, Sexy Lover; jeżeli te nowsze, brakowało by mi Cheri, Cheri Lady. Każde z tych piosenek są dla mnie świetne i nie można ich podzielać 
Ostatnio zmieniony ndz lis 28, 2010 23:03 przez Marcin87, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jasmine
Podzielam Twoje zdanie, ja bym miała podobnie (i to nawet z tymi samymi piosenkami
)
- kate
Magia lat 80 i magia współczesności tak to tylko MT potrafi. Ja też nie umiałabym się zdecydować.Jasmine pisze:Podzielam Twoje zdanie, ja bym miała podobnie
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
-
TAZ
i jedne i drugie z tym, ze kazdy okres działalnosci miał swój klimat.
- ewka_si
- Kontakt:
Też w sumie nie mogła bym podzielić MT na Modern czyli nowoczesne 90 's lata i,, Win the Race ''
a Talking ,,Cheri Cheri Lady z lat 80's.
Dla mnie to byłby trudny wybór
Dla mnie to byłby trudny wybór
,,Your good Karma,
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
- Bohlenowicz
Zdecydowanie stawiam na MT z lat osiemdziesiątych, teraz mogę to na chłodno ocenić. Po powrocie duetu byłem wniebowzięty słuchając nowych piosenek, po kilku latach stwierdzam, że nowe płyty nie mają jaednak tej magii. Dieter po powrocie postawił na komercje (ciekawe jaki udział w wyborze piosenek miał Thomas) i poszło to trochę w kierunku Blue System (mam tu na myśli póżniejszą działalność tego projektu). O ile płyta Back For Good to strzał w dziesiątkę, to już kolejne albumy mogłyby być lepiej przemyślane.
-
Marcin87
Ja odnoszę wrażenie, że po powrocie panowie nagrali kilka piosenek, które stylizowane były na utwory z solowego repertuaru Thomasa, np. "Blackbird" to taka jazzowa piosenka, pasująca do stylu Thomasa.
- marco
- Członek TAFC Polska
Moim zdaniem wszystkie piosenki Modern Talking z lat osiemdziesiątych i te po powrocie są dla mnie ważne i bardzo mi się podobają, wiadomo lata 80-te miały swój klimaty a nowsze swój, więc dla każdego z nas mają one inną wartość.
:-)
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Ja osobiście zdecydowanie wolę piosenki "pierwszego" Modern Talking, ale to może tylko dlatego, że się na nich wychowałam oraz za nie ich pokochałam i stąd ten sentyment. Oczywiście na nowych płytach też mam sporo swoich ulubionych piosenek, ale to jednak te z lat 80' mają swoją magię 
- MODERN JEANNE
Większość na lata 80 stawia, ciekawe czemu tamta epoko wydaje się lepsza i głębsza.
Może podświadomość bo słuchało się często jako dziecko i wrażenie jakby smoczka w dzióbek.
Zresztą młodzi lepiej zapamiętują więc się bardziej na psychice odcisnęło.
Może podświadomość bo słuchało się często jako dziecko i wrażenie jakby smoczka w dzióbek.
Zresztą młodzi lepiej zapamiętują więc się bardziej na psychice odcisnęło.
I LOVE DB AND TA!
-
Ninio
Zawsze pierwszy projekt jest ciekawszy i wyznacza trend. Próba kontynuacji nieczęsto kończy się sukcesem a juz przebić orginał zdarza się rzadko. Modern Talking '98 odniósł sukces ale to projekt z lat '80 wyznaczył kierunek i wiadome było,ze ciężko będzie to przebić. Sukces w latach osiemdziesiątych był zbyt duzy