Dieter - The Hits

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Dieter - The Hits

Post autor: ArCrack »

Jak wiadomo 24 kwietnia wychodzi album "Dieter - The Hits".
Jeśli byłyby tam jakieś niepublikowane piosenki (choćby "nowa" Modern Talking :lol:) - rozumiem, fani i tak kupią, do kolekcji, wytwórnia zarobi.
Ale jeśli byłaby to druga "Greatest Hits" - <pokręcony>
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Trochę się nad tym zastanawiałem, także w kontekście starych nagrań MT na Dieter Der Film. I doszedłem do wniosku, że wygląda to tak. Dieter miał nadzieję filmem i soundtrackiem trafić do nowych fanów. Chciał więc im zaprezentować to co w jego karierze było najlepsze i stąd 6 piosenek MT (chociaż moim zdaniem najlepszej tam zabrakło). Co do płyty The Hits rozważam dwie opcje:
1. Dieter na fali filmu wydaje płytę podobną do Greatest Hits - składankę jakich wiele, bez rarytasów
2. Dieter wydaje płytę, taką jak sobie wymarzyłem jako jego comeback. :D Wielkie hity w wykoniu Dietera (wokalnym także). Aranżacje podobne do tych z Dieter Der Film z tym, że więcej kawałków brzmiących akustycznie (w stylu Take me to the clouds). Midnight Lady jako pozycja obowiązkowa. Samurai too :D

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Pioetrek pisze:Dieter wydaje płytę, taką jak sobie wymarzyłem jako jego comeback. Wielkie hity w wykoniu Dietera (wokalnym także). Aranżacje podobne do tych z Dieter Der Film z tym, że więcej kawałków brzmiących akustycznie (w stylu Take me to the clouds). Midnight Lady jako pozycja obowiązkowa. Samurai too
Ojojoj, ja się aż boję o takim czymś myśleć, nastawiam się na zwykłą składankę żeby się nie rozczarować :)

Ale nie mogę znaleźć żadnego wytłumaczenia dla premiery płyty w poniedziałek... Płyty wychodzą teraz w piątki, a ostatnim albumem wydanym w poniedziałem była "Love Songs" DSDS (w sobotę był koncert z tymi piosenkami - a zatem kwestia promocji). Czy zatem RTL planuje na weekend znowu coś z Dieterem? :shock:
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Ja to ciągle mam nadzieje na składankę z hitami przed Modernowymi...ale to raczej Edel by wydał. Wiecie: Marc Harris, Jurgen Berger, etc.

Zresztą zobaczymy co to przyniesie, ale nie spodziewam się nic specjalnego.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

No ale to nie są hits :roll:
Edel to wytwórnia charytatywna (jak można odnieść wrażanie, bo wydają płyty strasznie niszowe), ale aż na takie coś chyba nie zdecyduje.

Natomiast chyba wyjaśniło się dlaczego premiera w poniedziałek - otóż płyta ma być wydana w całej Europie, nie tylko w Niemczech/Austrii/Szwajcarii.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Zablokowany