Czego obecnie słuchamy?
-
alunia13
Re: Czego obecnie słuchamy?
Mi ostatnio wpadła w ucho piosenka Alexandry Burke Ft. Laza Morgan - Start Without You. To pewnie przez to, że w tym utworze wykorzystana została piosenka Boney M - Hooray!Hooray! It's A Holiday. Jeszcze rewelacyjnej brzmiała by bez tego gościa. Pasuje tam jak wół do karety. 
"You can win, If You want..."
- MTalkingusia28
Ja od kilku dni słucham od nowa Bon Jovi`ego (mam kilka płyt) i The Rasmus np. - Ten Black Roses. Tak mnie w ostatnim tygodniu naszło na rockowe brzmienie. Bardzo miłe dla ucha nagrania. Oczywiście nie zdradziłam Modern Talking, który słucham codziennie. 
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- Peter

I nowy album AV.
-
moonwalker
Na chwilę obecną jakoś zaczarował mnie Schiller. Ale bardzo lubię wracać do takich chwil :
- MODERN JEANNE
Biedna Marie z Roxette ile ona musiała wycierpieć przez tego guza mózgu.To cud ze z tego wyszła i ma formę na to by śpiewać.Bardzo bym chciala byc na najblizszym koncercie w Polsce ale to tak daleko.Zamierzam sobie odswierzyc dyskografie tego cudownego zespołu
Z oficjalnej strony można się dowiedzieć ze ich nowy album jest na horyzoncie
http://www.roxette.pl/
Z oficjalnej strony można się dowiedzieć ze ich nowy album jest na horyzoncie
http://www.roxette.pl/
I LOVE DB AND TA!
- Adi
To bardzo dobra informacja,bardzo cenię sobie ten zespół i całe szczęście, że wokalistka narazie wygrywa walkę z tą zabójczą chorobą.MODERN JEANNE pisze:Z oficjalnej strony można się dowiedzieć ze ich nowy album jest na horyzoncie![]()
Mnie też ostatnio tak dziwnym trafem wzięło na Blue System.Gasolina91 pisze:Dawno nie słuchalam po prostu Blue System.
Jest tak ze leci u mnie tylko Modern Talking i zapominam o Blue system, teraz za tym zatesknilam.
Sad Girl in The Sunset, Testamente d'Amelia, Magic Symphony .... tego mi brakowało.
A ja obecnie słucham jeszcze sobie czegoś takiego w ostrzejszych klimatach. W końcu nie samym MT i BS, itp. człowiek żyje.
- Romantic Warrior
ojej, piosenka z Pana Kleksa, aż się łezka kręci w oku 
też mi się podoba to wykonanie...
też mi się podoba to wykonanie...
- MODERN JEANNE
Jej, jakis czas temu mama poprosiła mnie żebym znalazła jej w internecie jakieś starsze piosenki i przez to sama zakopałam sie w takich starych polskich przebojach z tamtego okresu i przyznam ze wlasnie ta zrobila na mnie wielkie wrażenie z tym ze słuchałam w tej wersji
Komu by sie lza w oku nie zakrecila jak słyszy takie piosenki z dziecięcych beztroskich chwil.
Po tych piosenkach az obiecalam sobie ze znow ogladne Akademie Pana Kleksa
Ta piosenka z filmu tez jest piekna
Ale najbardziej zrobilo na mnie wrażenie usłyszenie po latach Matplanety .Co za melodia,co za kompozycja i jakie swietne wykonanie
Obecnie strasznie doceniłam ta piosenkę.Ściągnęłam ja na dysk i słuchałam w kolko.
Chce sobie z niej zrobic MP3
Komu by sie lza w oku nie zakrecila jak słyszy takie piosenki z dziecięcych beztroskich chwil.
Po tych piosenkach az obiecalam sobie ze znow ogladne Akademie Pana Kleksa
Ta piosenka z filmu tez jest piekna
Ale najbardziej zrobilo na mnie wrażenie usłyszenie po latach Matplanety .Co za melodia,co za kompozycja i jakie swietne wykonanie
I LOVE DB AND TA!
- Peter
U mnie leci non stop Take That "Progress" i solówki Williamsa, Barlowa i Owena, my goodnes te czasy wracają co kiedyś, zakochałem się w ich najnowszym albumie, choć nie od razu do mnie trafił. Musiałem sobie ją zamówić. 
- MODERN JEANNE
Take That to całkiem fajny zespól.Dawno ich niesłuchanym i z chęcią zapoznam się z nowa płyta skoro już wyszła tym bardziej jeśli jest dobra jak piszesz
Również uważam piosenki BS z wszystkich albumów za prawdziwe dzieła sztuki,piękne kompozycje,melodie,cudowne aranże i świetne wykonanie.Prawdę mówiąc pod tym względem wyprzedzają niejedna piosenkę MT z lat 90 które zdają się być robione "na szybko" i nie dopracowane do końca.
I niestety jest tak jak piszesz Dieter nie docenia obecnie BS.Stalo sie tak po reaktywacji MT który od razu odniósł oszałamiający sukces przysłaniając BS i sama spotkałam sie z tym jak Dieter po reaktywacji MT nie najlepiej
wyrażał sie o BS.Niby nic złego nie mówił ale z taka pogarda i drwina w glosie.Mowil tez ze
BS przy końcu działalności zaczęło go już nudzić.Potem pewnie MT było dla niego najważniejsze .Nie wiem jak jest obecnie ale sama się zdziwiłam gdy napisałeś ze tak jest nadal.
A to były takie piękne piosenki którym obecne Dietera do piet nie dorastają.
A obecnie naszło mnie na Plazme rosyjski MT
Ta piosenkę Lady Linda po prostu kocham
U mnie Blue Systm nawet często leci ale najczęściej dwa albumy Twillinght i Body Heat.Mam do nich szczególna słabość nie wiem czemu bo inne tez są niezłe.Adi pisze:Mnie też ostatnio tak dziwnym trafem wzięło na Blue System.Tym bardziej dziwniejszy jest dla mnie fakt, że słuchając niektórych bardzo ciekawie zaaranżowanych kawałków, przypomina mi się opinia Dietera z wywiadu z niedawnego czasu, kiedy dość sromotnie opluł jeden ze swoich znamienitych i koronnych projektów nazywając go "...Blue System scheisse..."
![]()
Szczerze mówiąc zaskakuje mnie taka postawa Dietera bo bynajmniej ja nie uważam tego za szajs, wręcz przeciwnie
Już Dieterowi się chyba od tego DSDSu z deczko coś przestawiło.
A skoro szajs to czy w ślad za tym wyrzeka się dalszych wpływów ze sprzedaży internetowej płyt tego zespołu?
Ja mam nadzieję, że on tak tylko chlapnął coś w pośpiechu, że nie uważa tak naprawdę?
Również uważam piosenki BS z wszystkich albumów za prawdziwe dzieła sztuki,piękne kompozycje,melodie,cudowne aranże i świetne wykonanie.Prawdę mówiąc pod tym względem wyprzedzają niejedna piosenkę MT z lat 90 które zdają się być robione "na szybko" i nie dopracowane do końca.
I niestety jest tak jak piszesz Dieter nie docenia obecnie BS.Stalo sie tak po reaktywacji MT który od razu odniósł oszałamiający sukces przysłaniając BS i sama spotkałam sie z tym jak Dieter po reaktywacji MT nie najlepiej
wyrażał sie o BS.Niby nic złego nie mówił ale z taka pogarda i drwina w glosie.Mowil tez ze
BS przy końcu działalności zaczęło go już nudzić.Potem pewnie MT było dla niego najważniejsze .Nie wiem jak jest obecnie ale sama się zdziwiłam gdy napisałeś ze tak jest nadal.
A to były takie piękne piosenki którym obecne Dietera do piet nie dorastają.
A obecnie naszło mnie na Plazme rosyjski MT
Ta piosenkę Lady Linda po prostu kocham
I LOVE DB AND TA!
- Jasmine
Ja teraz przerzuciłam się na Kate Ryan, szczególnie na 'libertine' i 'desenchantee' które uwielbiam
Przy 'libertine' świetnie mi się rysuje
- MODERN JEANNE
Tez bardzo lubię Kate Ryan.Jej piosenki są takie porywcze i pełne czaru 
I LOVE DB AND TA!
- Jasmine
Tak, super do tańca
A głos Kate jest super.
- Peter
Nie jestem może wielkim fanem tego typu muzyki, ale płyta jest kapitalna. Dzięki niej, odświeżam sobie stare piosenki i poznaje te nowsze:

- Gasolina91
Mnie bardzo spodobała się piosenka Happy Christmas w wykonaniu Celine Dion:
http://www.youtube.com/watch?v=pHrVG06U5MA
http://www.youtube.com/watch?v=pHrVG06U5MA
Point Of No Return
-
moonwalker
Witam !
Widzę że pojawiły się starocie , więc skorzystam z okazji i może ktoś mi pomoże odszukać kawałki Krzesimira Dębskiego z filmu V.I.P. Najbardziej poszukuję tego z poniższego linku od 08:00 minuty
Widzę że pojawiły się starocie , więc skorzystam z okazji i może ktoś mi pomoże odszukać kawałki Krzesimira Dębskiego z filmu V.I.P. Najbardziej poszukuję tego z poniższego linku od 08:00 minuty