Czy chętnie poszlibyście na imprezę w stylu lat 80-tych?
- Dami
Czy chętnie poszlibyście na imprezę w stylu lat 80-tych?
Przyznam szczerze że strasznie brak mi takich dyskotek, panującego tam klimatu i najważniejsze tej świetnej muzy do zabawy (chyba nikt nie zaprzeczy).Często pamięcią sięgam tamtych czasów i ok.3-4 lat temu wpadłem na pomysł zorganizowania takiej imprezy w mojej miejscowości a że posiadam własne nagłośnienie estradowe i bogatą kolekcje muzyki pierwszy krok miałem za sobą.Następnego dnia załatwiłem pozwolenie na i zamówiłem plakaty na których umieściłem według mnie zachęcające ogłoszenie.Dnia ..-..-.. zapraszamy na imprezę w stylu lat 80-tych na której będziemy grali największe przeboje gwiazd takich jak: Modern Talking, Bad boys Blue, C.C.Catch, Radiorama, Fancy, Sandra, Joy, Silent Circle i wiele wiele innych.Czy nie warto przyjść świetnie się pobawić, powspominać a nawet uronić łezkę? I wiecie co się okazało, że mój pomysł i starania były jedną wielką klapą.Przyszło trochę starszej młodzieży, która była zachwycona ale większość gości to młodsze pokolenie, które strasznie mnie skrytykowało, urządzili sobie podśmiechujki ze mnie i tej muzyki.Co o tym sądźicie?
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- Peter
Re: Czy chętnie poszlibyście na imprezę w stylu lat 80-tych?
Ja jestem za, pod warunkiem, że będą grali Kim Wilde. Taka impreza czasem ma miejsce w klubie 80 w Chorzowie. Ale jeszcze nigdy na tym nie byłem.
- Dami
No tak ale gdzie mieszkam ja a gdzie Chorzów.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- Joanna91
Ja bardzo chętnie poszłabym na taką imprezę, gdyby była w moich okolicach. Co prawda należę do tego "młodszego pokolenia", jednak bardzo lubię muzykę z lat 80'tych i uważam, że byłoby ciekawie 
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
- Beti3771
Ja wraz z moimi sąsiadami dość często imprezujemy właśnie przy muzyce lat 80 tych.
i muszę przyznać że świetnie się zawsze bawimy.
i muszę przyznać że świetnie się zawsze bawimy.
- I-love-M-T
Pomysł bardzo fajny
A ci, którzy śmieją się z tak wspaniałej muzyki, powinni siedzieć cicho i nie krytykować hitów takich zespołów jak Modern Talking, Bad Boys Blue czy Kajagoogoo. Jeśli nie potrafią docenić najwspanialszych piosenek, jakie cały ten świat kiedykolwiek słyszał, to niech się zamkną w swoich domach i słuchają co drugie słowo k***a, ja p******ę i innych wulgaryzmów, będących nieodłącznymi elementami rapu, hip-hopu czy innego gatunku "ulicznej muzyki" (jeśli ktoś jedzie melodie lat 80., to nie pozostanę dłużna i pojadę po tym "pluciu do mikrofonu"). PAMIĘTAJCIE: 80's 4EVER
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."
Thomas, thank You sooooo much! :*
you're such a beautiful but lonely señorita..."
Thomas, thank You sooooo much! :*
- MODERN JEANNE
Nie marze o niczym innym.Te klimaty lat 80 pełne czaru i emocji...
I LOVE DB AND TA!
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Chętnie bym poszła.
Jakoś nie przepadam ogólnie za imprezami, ale to przez tą "tępą techniawę". Lata 80-te? Jak najbardziej!
Jakoś nie przepadam ogólnie za imprezami, ale to przez tą "tępą techniawę". Lata 80-te? Jak najbardziej!
- karuus
Hmm.., jasne, że tak. Zdecydowanie wolę impreże z muzyką lat 80-tych, niż zabawę przy techno etc.
Tak to już bywa, moi rówieśnicy też krytykują ten rodzaj muzyki. Jednak najważniejsze to robić swoje i nie przejmować się tym.
Poza tym mam kilku znajomych z podobnymi zamiłowaniami co do muzyki i w wolnych chwilach staramy się organizować takie kameralne zabawy
Ale ogólnie rzecz biorąc jestem za ideą, by wprowadzić jakąś retrospekcje w klubach itp i by miłośnicy 80s też mogli się świetnie bawić
Tak to już bywa, moi rówieśnicy też krytykują ten rodzaj muzyki. Jednak najważniejsze to robić swoje i nie przejmować się tym.
Poza tym mam kilku znajomych z podobnymi zamiłowaniami co do muzyki i w wolnych chwilach staramy się organizować takie kameralne zabawy
Ale ogólnie rzecz biorąc jestem za ideą, by wprowadzić jakąś retrospekcje w klubach itp i by miłośnicy 80s też mogli się świetnie bawić
You can win if you want.!
-
usunięte konto #1786
- Użytkownik nieaktywny
Impreza z latami 80s... nie, no o niczym innym nie marze
Żeby tak kiedyś wybrać się z moją stałą ekipą do lokalu, gdzie 90 % tego co zagrają to będą przeboje z tejże dekady. Ale też żeby nie było to tylko: "Wake me up before you go-go, "Life is Live" czy muzyka z filmu "Dirty Dancing"
Fakt, to są imprezowe kawałki, ale świat na nich się nie kończy i mieliśmy okazję już się tego nasłuchać z kilkadziesiąt (kilkaset) razy...
MT oczywiście powinno być, ale także i imprezowe kawałki Duran Duran, Sandry, Human League, Secret Service, oj ile tego jest...
Fakt, to są imprezowe kawałki, ale świat na nich się nie kończy i mieliśmy okazję już się tego nasłuchać z kilkadziesiąt (kilkaset) razy...
MT oczywiście powinno być, ale także i imprezowe kawałki Duran Duran, Sandry, Human League, Secret Service, oj ile tego jest...
-
alunia13
Oczywiście, że bym poszła! I to z największą ochotą! Niedługo mam studniówkę i mam cholerną nadzieję, że przeważać na niej będą hity z lat 80 czy 90. Jak nie to wyjdę po godzinie o.O
U mnie w mieście nieraz można spotkać plakaty reklamujące dyskoteki lat 70,80 i 90 ale jakoś nigdy się na nie nie wybrałam.
U mnie w mieście nieraz można spotkać plakaty reklamujące dyskoteki lat 70,80 i 90 ale jakoś nigdy się na nie nie wybrałam.
"You can win, If You want..."
- karuus
Oooo ja też mam niedługo studniówkę, podobnie jak Ty liczę na jakieś rytmy z tej dekadyalunia13 pisze:Niedługo mam studniówkę i mam cholerną nadzieję, że przeważać na niej będą hity z lat 80 czy 90
You can win if you want.!
- Gasolina91
Ja w tą sobotę (20.11.) wybieram sie z chłopakiem i znajomymi do clubu 80. w Siemianowicach Śląskich, gdzie gościło Bad Boys Blue i będzie Boney M. Loże mamy juz zarezerwowaną więc przed nami tylko dobra zabawa no i mam nadzieję że Modern Talking nie zabraknie.
Gorzej tylko będzie w niedzielę wstać bo trzeba iśc do szkoły
Gorzej tylko będzie w niedzielę wstać bo trzeba iśc do szkoły
Point Of No Return
- Dami
To napisz jak było ok.?
- Gasolina91
Się wie, jasna sprawa 
Point Of No Return
- Romantic Warrior
we Wrocku jest kilka klubów nastawionych ewidentnie na granie muzy z lat 80. - np. "PRL", czy "Jazda" - MT, C.C.C., Sandra to etatowi wykonawcy w piątki i soboty