Modern Talking LIVE!

Thomas i Dieter w mediach oraz najciekawsze klipy z YouTube i pokrewnych serwisów.
Tomaszek

Modern Talking na żywo! (Francja 1985)

Post autor: Tomaszek »

Znany krytyk roli D. Bohlena w powstawaniu utworów Modern Talking - MrsRobota zamieścił następujący filmik :shock:

http://www.youtube.com/watch?v=JvIrBpd0aV0
Husku
Członek TAFC Polska

Re: Modern Talking na żywo! (Francja 1985)

Post autor: Husku »

O Boże! Dieter śpiewa YMHYMS :lol:
Z czymś takim się jeszcze nie spotkałam 8)
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

ten filmik już umieściłem w wczoraj w temacie Modern Talking live
Awatar użytkownika
Dubler

Post autor: Dubler »

Nagranko jest rewelacyjne, nigdy nie spodziewałem się, że instnieje jakieś nagranko z lat 80 w którym Thomas i Dieter spiewają na żywo. Trochę dziwne nagranie ponieważ odnoszę wrażenie że pierwsza zwrotka i pierwszy refren są rzeczywiście śpiewane na żywo, a w momencie gdy wchodzą chórki następuje playback i w drugiej zwrotce słychać nakładanie się wokalu Thomasa z mikrofonu z playbackiem.
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Dubler pisze:Nagranko jest rewelacyjne, nigdy nie spodziewałem się, że instnieje jakieś nagranko z lat 80 w którym Thomas i Dieter spiewają na żywo. Trochę dziwne nagranie ponieważ odnoszę wrażenie że pierwsza zwrotka i pierwszy refren są rzeczywiście śpiewane na żywo, a w momencie gdy wchodzą chórki następuje playback i w drugiej zwrotce słychać nakładanie się wokalu Thomasa z mikrofonu z playbackiem.
Tak też to słyszę. Ale w tej pierwszej zwrotce Thomas ma trochę dziwny głos. Jakby się denerwował występem na żywo :)
A Dieter jak zwykle cudowny :D :D :D
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
Fanka MT

Re: Modern Talking LIVE!

Post autor: Fanka MT »

kate pisze:k też to słyszę. Ale w tej pierwszej zwrotce Thomas ma trochę dziwny głos. Jakby się denerwował występem na żywo :)
A Dieter jak zwykle cudowny :D :D :D
No cóż, ja to odbieram nieco inaczej ;) Moim zdaniem to Dieter lekko mówiąc - troszkę fałszuje w tych refrenach :D Natomiast jeżeli chodzi o zwrotki, to mam identyczne odczucia co Wy :) Tak, w ogóle to świetnie, że Tomaszek wkleił ten filmik na forum - nigdy wcześniej nie spotkałam się z występem Modern Talking w latach '80 na żywo ;) Wielkie dzięki!
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
Jor

Post autor: Jor »

Niesamowite video, wielka rzadkosc. Wg mnie Thomas jest zarzenowany tym jak DB spiewa i oczywiscie sa powody ku temu bo pomimo swojej euforii DB falszuje znacznie. Wyglada jednak tak jakby DB sobie zupelnie z tego nie zdawal sprawy, moze nie mial dobrego odsluchu na scenie, a moze jego ekscytacja wziela gore nad samo kontrola wokalna? (Choc mozliwosc owej kontroli wielu forumowiczow pewnie poddaje w watpliwosc, czemu trudno sie dziwic...).

Wokal TA oczywiscie bez zarzutu. Powinni zawsze w latach 80-tych spiewac ZWROTKI na zywo! Nie bylo by z tym problemow jak widac...
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Jor pisze:Niesamowite video, wielka rzadkosc.
Powinni zawsze w latach 80-tych spiewac ZWROTKI na zywo! Nie bylo by z tym problemow jak widac...
Fakt, nie znam żadnego innego video z lat 80. w którym MT śpiewa na żywo, może są tylko my jeszcze o nich nie wiemy :wink:

Co do zwrotek śpiewanych na żywo to zgadzam się z tobą w 100%, ten filmik to ukazuje, że Thomas świetnie radził sobie z live w latach 80. A to że głosik trochę różni się od oryginału to rzecz normalna dla artysty :D
Point Of No Return
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Coś jest nie tak w tym LIVE, na końcu Bohlen już odsunął sie od mikrofonu a chórki nadal było słychać:-_)jakiś may pół playbeck chyba.ALbo inna mozliwość jakość VHS może być kiepska i coś się dzieje z dźwiękiem - przy nagraniach magnatewidowych to duże prawdopodobieństwo.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

art_system pisze:Coś jest nie tak w tym LIVE, na końcu Bohlen już odsunął sie od mikrofonu a chórki nadal było słychać:-_)jakiś may pół playbeck chyba.ALbo inna mozliwość jakość VHS może być kiepska i coś się dzieje z dźwiękiem - przy nagraniach magnatewidowych to duże prawdopodobieństwo.
Z jakością i z dziwiękiem nie ma żadnych problemów bo mam to na dvd ten live się dobrze zachował .
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Pierwsza zwrotka i połowa refrenu tego francuskiego występu jest live, reszta zdaje się być nałożeniem głosu na pełen playback.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Fanka MT pisze:
No cóż, ja to odbieram nieco inaczej ;) Moim zdaniem to Dieter lekko mówiąc - troszkę fałszuje w tych refrenach :D Natomiast jeżeli chodzi o zwrotki, to mam identyczne odczucia co Wy :) Tak, w ogóle to świetnie, że Tomaszek wkleił ten filmik na forum - nigdy wcześniej nie spotkałam się z występem Modern Talking w latach '80 na żywo ;) Wielkie dzięki!
No tak masz rację troszkę jak trzeba wyciągnąć do góry. Ale jak śpiewają normalnie to cudownie im to wyszło.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Znalazłem ten oto ciekawy filmik z Don't play with my Heart LIVE!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Tomaszek pisze:Znany krytyk roli D. Bohlena w powstawaniu utworów Modern Talking - MrsRobota zamieścił następujący filmik :shock:

Występ świetny,ale Dieter nie powinien śpiewać na żywo-jego falset brzmi okropnie ! Właściwie można by to porównać do skrzeczenia żaby.To przykre,że artysta,którego uwielbiam robi sobie obciach śpiewaniem na żywca :(,że gdyby nie technika w studio nagraniowym to nigdy nie powstały by albumy Blue System.Chwała niech będzie wynalazcom!
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Nie wiem o jakim skrzeczeniu piszesz jego głos jest dobry.Polecam Ci
Sorry Little Sarah live

Wiele nagrań z jego głosem live jest w temacie "Dieter w wersji koncertowej" i "Rola i wokal Dietera w piosenkach Modern Talking"
Uważam ze w BS ma świetna barwę,emocjonujący i przejmujący głos.Jego falset który czasem można usłyszeć na żywo tez zupełnie mi odpowiada i wydaje mi się lepszy od falsetu Sibow którzy śpiewają live.
I gdy nawet czasem gdzieś tam nie dociągnie to myślę ze jego głos jest i tak milion razy lepszy od każdego zwycięzcy DSDS.Ten przydźwięk emocjonalny,mocne emocje z jakimi wykonuje piosenki nadają dopiero charakter i magie piosence.
Gdyby ta sama piosenkę wykonała gwiazda Dsds byłaby pewnie znowu bez tej iskry .
Czy podobał Ci sie album Dieter Der Film ,bo mi bardzo.Dla mnie olbrzymia różnica w porównaniu do albumów gwiazd DSDS.
Wiele wykonawców mimo pięknych głosów nie potrafi wprowadzić do piosenki magi i odbiera się je jako puste i nudne.I bez "tego czegoś".
W dodatku to nagranie Sorry Little Sarah live i wiele innych pokazuje ze nie było w nagraniach studyjnych zbyt duzej ingerencji komputera.Za to gdy słyszę Sibow Live lub Talking System to odnoszę wrażenie ze ktoś się musiał sporo napracować by zabrzmiało to jak na płytach MT
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Co za idiota to wrzucił, ewidentny błąd w tytule! Nie powinno być 2007 a 1997.
ODPOWIEDZ