Czarna lista

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Mateusz vel. Kokos

Post autor: Mateusz vel. Kokos »

cału "Hejp-Hołp", nieważne jakiego pochodzenia

Większość polskich zespołów, są jednak wyjatki typu Papa dance czy Disco Polo :D bo nie ma to jak dobre polskie DYSKO, polskie 80's też dobre :)

"Irlandzkie Fetysze"- The Corrs i The Cronberries.. jak to sie pisze wogóle.. a to dlatego, ze lubię irlandzka muzykę etniczna, a wykorzystywanie jej w piosenkach jest poprostu świetokradztwem

Blue System z lat 1992-1994 ( od "hello.." do "21st century" bleee.. kicz!)

wszytko co z Hard Rockiem i Metalem zwiazane ( z wyjatkiem Gothic Rocku :D )

Rod Steward- za perfidnie badziewną barwe głosu, to samo z muzyką

no i kończąc: Tokio Hotel, Him (ale głos Ville Vallo jak najbardziej OK),
Bl(e)og 27 i pop gwiazdki jednosezonowe- zwłaszcza Daniel Kibelwbok.
Every Inch Of My Skin
Was Breathin' Her In..

www.thomasanders.fora.pl
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

No to teraz ja "pojade" po czym sie da :):) Wcześniej wymieniłem tylko Blog 27 jako że to "coś" jest tak okropne że w porównaniu z "tym czymś" wszystkie pozostałe okropne rzeczy nie są aż tak okropne (troche zagmatwane :shock: )

Polska muza :Ich troje & Pan Wiśniewski i wszystko co z nim związane ( łącznie z reklamą samych swoich, mam ochote rzucać telewizorwm jak ją widze), dalej Fiolka , Queens, Sistars, wszelakie disco polo, prawie cały Hip-hop (jakieś 98%), zespół Kat i inne tego typu "dziwnie grające kapele" , polskie niby to techno niby house niby coś tam typu Clubbasse i tym podobne, doda elektroda (choziaz czasem nieźle zaspiewa), mandaryna, grzegorz markowski za to że na siłe udaje nastolatka.

Muza zagraniczna - Tokio Hotel (za wszystko), U2(nuuda), Nickelback(nuuuda), wszystkie te pożal sie Boże danceowe zespoły typu Groove Coverage , Sylver, Mikl Inc. Bohlenski Beat, prawie cały rap i hip hop (80%),M. Manson, plastikowe gwiazdki - spears,aguilera i tym podobne, , Pink, Right Said Fred, i UWAGA UWAGA - CCCatch - nie mogę znieść głosu tej pani i tu powstaje u mnie zwarcie bo muza mi się podoba i już czasem mi się wydaje że sobie włącze i bedzie oki ale jak zaczyna Pani Karolina wydwawć z siebie te piskliwe dzwięki szczególnie na zakończeniu każdego wersu przed refrenami to burzy cały klimat i naciskam stop na pilocie, nie mogę się zmusic do wysłuchania jednej płyty w całości, jak mi sie jescze coś przypomni to napisze
Ostatnio zmieniony ndz kwie 09, 2006 18:52 przez Mateusz, łącznie zmieniany 1 raz.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Mateusz pisze: nie mogę znieść głosu tej pani i tu powstaje u mnie zwarcie bo muza mi się podoba i już czasem mi się wydaje że sobie włącze i bedzie oki ale jak zaczyna Pani Karolina wydwawć z siebie te piskliwe dzwięki szczególnie na zakończeniach każdego wersu przed refrenami to burzy cały klimat
Dokładnie wiem co masz na myśli, bo ja mam podobnie z Bjork. Muzyka jest całkiem przyzwoita i fajnie się słucha tylko ten miauczący głos mnie drażni.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

No to dorzucę do swojej listy Marianne Rosenberg ;)
Dwie bardzo fajne piosenki Dietera z jej piszcząco-miauczącym głosem jakoś mi nie leżą :D
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

A ja muszę koniecznie wspomnieć o Danielu Kibelbozbocku, Alexandrze Klapsie i innych Superstar z DSDS, a także Yvonne Catterfeld, czyli wszystko to, w co się zaangażował Bohlen, rozwiązując tym samym Modern Talking.

A z innych produkcji Bohlena jakoś nie przepadam za Majorem T. i tym umca umca...poza I Can Only Give You My Heart

Aaaa...i zapomniałem - Marylin Manson (za nieudolne próby przeróbek Tainted Love i Personal Jesus).
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
Petro

Post autor: Petro »

No to i ja dorzuce swoje 5 groszy. :twisted:
Tokio Hotel - nie trawie ich (jak pierwszy raz zobaczyłem ich teledysk to nie wiedziałem czy wokalista to on czy ona) :wink:
Blog 27 - wiadomo, "gwiazdy" od siedmiu boleści :/
Mandaryna - brak talentu do śpiewania :wink:
Michał Wisniewski - nie musze komentować :]
Hip-Hop, Rap - szczególnie ten polski :/
Britney Spears - sztuczność i robienie szumu wokół siebie :|
Christina Aguilera - jak wyżej :]
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mateusz

Maro_D pisze:Linkin Park - za nie wiadomo co
Oj Maro, to mnie bardzo "ubodło" :D jestem wielkim fanem tej kapeli, może troche za dużo rapu momentami ale jestem przede wszystkim pod ogromnym wrażeniem możliwości głosowych wokalisty - Chestera Benningtona. Gość naprawde wymiata.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

To ja jeszcze dodam zespół Rammstein. Generalnie nie słucham takiej muzyki i wymienianie pojedynczych grup jest bez sensu ale jest jeden utwór, którym mi bardzo podpadli. Mianowicie chodzi o cover Depeche Mode "Stripped" :evil: . To samo zresztą dotyczy pana Mansona i "Personal Jesus".
Awatar użytkownika
Mateusz

YaQb85 pisze:To ja jeszcze dodam zespół Rammstein
znowu mnie "ubodło" :D:D uwielbiam niemiecki industrial (ale tylko i wyłącznie industrial bo niemieckiego rocka i hard rocka nie znoszę). Oprócz Rammsteina czołowym przedstawicielem tego gatunku jest zespół Oomph! Elektronika, Gitara i dobry wokal to jest coś niesamowitego. Ale co kto lubi :)
T. Prachett
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Mateusz pisze:
YaQb85 pisze:To ja jeszcze dodam zespół Rammstein
znowu mnie "ubodło" :D:D
to ja już nie będę :D ale "Stripped" to jeden z czołowych numerów DM więc jakiekolwiek przeróbki tego utworu (jak i zresztą innych) jest dla mnie nie do przyjęcia
jkris

Post autor: jkris »

Mateusz pisze: CCCatch - nie mogę znieść głosu tej pani i tu powstaje u mnie zwarcie bo muza mi się podoba i już czasem mi się wydaje że sobie włącze i bedzie oki ale jak zaczyna Pani Karolina wydwawć z siebie te piskliwe dzwięki szczególnie na zakończeniu każdego wersu przed refrenami to burzy cały klimat i naciskam stop na pilocie
zabil mnie... :evil: to jest najlepsze w CCCatch !!!
ps
polecam wersje instrumentalne ;)
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

M.Wiśniewski,Mandaryna,B.Spears,Shakira,Madonna,Metal,Hip-Hop,Rap
Janusz Piechota

Post autor: Janusz Piechota »

Czesc Rodakom
czytam i czytam te wasze wypowiedzi i w 98% sie zgadzam z wami
nie znam paru zespolow(blog27 i inne) to chyba jest nowe w europie takze nie moge tego komentowac
Ale jak ktos pisze ze nie trawi Queen albo Rod Stewart to mi kiszki skreca
mam na to wytlumaczenie ten ktos musi byc do tylu z angielskim bo ta muzyka z wysp jest akurat jedna z lepszych na swiecie
gdyby tylko sie ktos w takie teksty wsluchal to by zrozumial o co mi chodzi
jako porownanie podam ryska riedla
nie wiem czy z was ktos go slucha bo ja to raz w tyodniu obowiazkowo
ja wiem ze jest to calkiem inne niz bohlen ale tez dobre
duzo moich znajomych dziwi sie moim playlist bo tam obok siebie jest bohlen, gunersi, rod, groban i blunt na ten przyklad
jak bym mial wskazac goscia do kasacji w tej branzy to bylby to................................ Wojciech Mlynarski
swoja droga rzuciliscie sie wszyscy na ten temat jak byki na plachte
moja zasada
np madonna
33% ludzi ja lubi
33%ja nienawidzi
33% nie ma o niej zdania
Trzymajcie sie ramy to sie nie posramy!!!
Johnny
jkris

Post autor: jkris »

Janusz Piechota pisze: Ale jak ktos pisze ze nie trawi Queen albo Rod Stewart to mi kiszki skreca
mam na to wytlumaczenie ten ktos musi byc do tylu z angielskim bo ta muzyka z wysp jest akurat jedna z lepszych na swiecie
gdyby tylko sie ktos w takie teksty wsluchal to by zrozumial o co mi chodzi
jako porownanie podam ryska riedla
nie wiem czy z was ktos go slucha bo ja to raz w tyodniu obowiazkowo
no nie wiem, nie wiem... Roda Stewarda nie cierpie glownie za jego głos (okropny wg mnie) i czesciowo za wygad (jakies 10% antypatii) a z angielskim raczej nie mam klopotu... Rysiek Riedel to juz w ogole cos nie do przeskoczenia dla mnie. wolalbym chyba sluchac non sto Mandaryny... Obaj panowie mogliby dla mnie zajac sie poezja... ale podziwiam Cie za to, ze potrafisz pogodzic teksty Bohlena i ww panow... :shock:
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Z całym szacunkiem ale co ma do rzeczy znajomość angielskiego z lubieniem lub nie lubieniem Roda, Queena czy innego Stinga? A to czy oni są najlepsi na świecie? Z pewnością nie dla mnie. Dla mnie geniuszem jeśli chodzi o teksty jest Martin Lee Gore. Natomiast muzyki Bohlena raczej nie słucha się dla tekstów.
Janusz Piechota

Post autor: Janusz Piechota »

Witam
Chodzilo mi o to ze czasami piosenka nabiera innego koloru jesli wiesz co artysta chce przekazac
Porada dla jkris;
Ja wiem ze jast ciezko zmusic sie do dzemu
dlatego proponuje zebys zaczal od plyty detox
Posluchaj sobie "sen o victorii"
twierdze ze nie ma lepszej polskiej piosenki
jest to calkiem nie bohlenowe ale jest o zyciu w stu procentach
pozdrwiam
Johnny
Zablokowany