Ataki na idola, stosunek do fanów Modern Talking
- Joanna91
Re: Perfidne ataki na Idola-jak sobie z tym radzić?
Tak, to było okropne, ale już trochę przeszły mi nerwy, uspokoiłam się i uświadomiłam sobie, że przecież to jest tylko durne gadanie człowieka, który Thomasowi nie dorasta do pięt i na pewno nie zmieni mojego nastawienia do MT i T.A. Poza tym to co on napisał, to totalna bzdura i nie zmieni to faktu, iż Thomas jest wielkim artystą, a MT to wspaniały zespół. Ale fajnie, że mogłam się tutaj wyżalić, na prawdę mi to pomogło.
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
- Jasmine
Dobrze jest wyrzucić z siebie złość, można sobie w ten sposób ulżyć.
Jejku, jak mi jest przykro że ktoś Ci tak walnął przekleństwo na temat Thomasa, ja bym już poszła i mu przywaliła. Co za durnie
Dobrze zrobiłaś że się usunęłaś z tematu, nie ma sensu rozmawiać z taką osobą która dąży tylko do wielkiej kłótni (jak jakiś Troll
) Jedynie co mogę Cię pocieszyć to, najważniejsze że wiesz, że to nieprawda, że Thomas jest super artystą i człowiekiem a ten ktoś sam jest 'pier******'
Jejku, jak mi jest przykro że ktoś Ci tak walnął przekleństwo na temat Thomasa, ja bym już poszła i mu przywaliła. Co za durnie
Dobrze zrobiłaś że się usunęłaś z tematu, nie ma sensu rozmawiać z taką osobą która dąży tylko do wielkiej kłótni (jak jakiś Troll
- Joanna91
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
wkurzające jest to, że on nie wiedział jak mnie zaatakować więc zmieszał z błotem MT i przy okazji mnie, a gdy mu w miarę grzecznie napisałam, żeby nie mieszał w to MT i Thomasa, to jeszcze zrobił na nim pojazd, żeby mnie bardziej zdenerwować, mało tego do tej pory ma obraźliwy opis na GG dotyczący MT i mnie, nie odpuścił i wszyscy, którzy mają go na liście kontaktów muszą to czytać
ale zablokowałam go i nie będe nawet na to patrzeć...
- Peter
Mnie takie coś też denerwuje, nie przejmuj się Joasiu, nie wszyscy lubię taką muzykę, wolą słuchać jakieś chały..... W moim odczuciu to przesada by tak zmieszać Thomasa z błotem, w końcu jest on - czy się lubi MT czy nie - jednym z lepszych wokalistów w dziejach muzyki rozrywkowej, dysponujący olbrzymią skalą głosu. To mogłaś też zrobić podjazd na to co on słucha. Ja tak robię na forach fanów którzy nie lubią MT.....
- Jasmine
Peter ma rację, następnym razem jak ktoś zacznie wyzywać MT i Thomasa to ty zacznij jego zespół. Skoro Twoja muzyka jest chałowa to dlaczego jego nie jest?
- Joanna91
A przypomniało mi się coś takiego: kiedyś, dawno temu, ten sam człowiek w mojej obecności włączył akurat jedną z piosenek MT, chyba to było "Cheri Cheri Lady" i pamiętam, że powiedział coś w stylu "to jest stara piosenka ale zaje**sta"... ja jeszcze wtedy fanką nie byłam, ale znałam te popularne piosenki i również bardzo mi się podobały...
Jeszcze jak rozmawiałam z nim przed wyjazdem na koncert do Nędzy, to określił MT jako "Mega gwiazdy królowie popu czy czego oni tam są królami", a teraz takie teksty... to wszystko tylko po to, żeby mnie obrazić, a on mówiąc tak zaprzecza sobie i robi z siebie totalnego przygłupa.
Jeszcze jak rozmawiałam z nim przed wyjazdem na koncert do Nędzy, to określił MT jako "Mega gwiazdy królowie popu czy czego oni tam są królami", a teraz takie teksty... to wszystko tylko po to, żeby mnie obrazić, a on mówiąc tak zaprzecza sobie i robi z siebie totalnego przygłupa.
Tak, w przypływie nagłej złości pojechałam trochę po jego gustach muzycznych i po jego twórczości, gdyż sam bawi się w DJa (takich "DJów" jak on jest pełno), skleja jakieś kawałki, czasem zagra na podrzędnej imprezie i myśli, że jest fajny.Jasmine pisze:Peter ma rację, następnym razem jak ktoś zacznie wyzywać MT i Thomasa to ty zacznij jego zespół. Skoro Twoja muzyka jest chałowa to dlaczego jego nie jest?
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
I bardzo dobrze.Trzeba uderzyć w czuły punkt,aby poczuł to samo co TyJoanna91 pisze:Tak, w przypływie nagłej złości pojechałam trochę po jego gustach muzycznych i po jego twórczości, gdyż sam bawi się w DJa (takich "DJów" jak on jest pełno), skleja jakieś kawałki, czasem zagra na podrzędnej imprezie i myśli, że jest fajny.
- Jasmine
Ohoho, taki z niego DJ jak z koziej dupy trąba pewnie 
- MTalkingusia28
Widzę, że koleżanki jasno się wyraziły na temat obrony naszych ulubieńców, więc ja napiszę tylko tyle, że ja miałam tylko jedną małą sprzeczkę z jedną z moich koleżanek w szkole ( teraz mi się to dopiero przypomniało ), ona mnie próbowała delikatnie uświadomić, że Modern Talking to coś czego ona nigdy by nie słuchała itp. Użyła przy tym jakieś głupie określenie na ich temat, że niemieckie disco polo czy coś w tym stylu. Wtedy ja jej powiedziałam, że jeśli ona nie ma gustu to jest to tylko i wyłącznie jej własna sprawa i że jeśli jeszcze raz obrazi mój MT to tego gorzko pożałuje. No i co najdziwniejsze było dla mnie to to że na drugi dzień gdy jak zwykle przyszłyśmy do szkoły, ona podeszła do mnie i mnie najzwyczajniej w świecie przeprosiła za to co powiedziała na MT, bo nie wiedziała, że ja tak bardzo lubię ten zespół. Potem już ani raz nie usłyszałam ani od niej ani od nikogo innego pół złego słowa na temat MT. Tak więc są ludzie, którzy rozumieją co się do nich mówi i są tacy, którzy są tępakami jak ta osoba Joanno, która, żeby Ci dokopać pojechała po Thomasie jakby był jakimś beztalenciem. Jak Nam wszystkim wiadomo Thomas jest niezwykle utalentowanym wokalistą i jak widać niektórym to bardzo przeszkadza i chcą Nam fanom dokuczyć. Ja nie toleruję tego typu ludzi i się z takimi absolutnie nie zadaję. Wam wszystkim radzę zrobić to samo. Ignorujcie za wszelką cenę tych, którzy atakują Modern Talking czy samego Thomasa, bo według mnie jest to nienormalne i całkowicie nie na miejscu, żeby podczas kłótni z kimś ktoś jechał po naszych ulubieńcach, tylko dlatego, żeby Nas urazić i żeby przy okazji sobie ulżyć. Ignorowanie złośliwych ludzi jest chyba jak najbardziej skuteczne. Pozdrawiam 
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
- Jasmine
W moim przypadku ignorancja się nie sprawdziła- pogorszyła bardziej sytuację. Bo teraz jeśli prowokator widzi że ofiara nie reaguje, ignoruje to znaczy że jej to nie przeszkadza i może dalej dokuczać.
- MTalkingusia28
Jasmine, bardzo żałuję, że w Twoim przypadku ignorowanie nie wypaliło, bo w moim przypadku to bardzo skutkuje. Mam na myśli mojego 24-letniego brata, który dopiero po tym jak przestałam go ignorować, odczepił się w końcu od MT. Zobaczył, że ja nie zwracam uwagi na jego głupie docinki na tamat Thomasa i Dietera i w końcu dał za wygraną. No i w końcu nareszce się to wszystko skończyło, to robienie z siebie głupka. Obym nie zapeszyła, ale o dłuższego czasu już nic nie mówi złego na mój ukochany MT.
A, chyba to było gdzieś w tamtym miesiącu, gdy wszyscy razem oglądaliśmy Jaka to melodia i Janowski puścił powtórkę występu Thomasa. Byłam wprost przekonana, że coś głupiego wymruczy na jego temat, ale ku mojemu zdziwieniu nie powiedział na Thomasa pół złego słowa, a zwykle komentował jego wygląd. Nawet ułożyłam sobie na poczekaniu to co mu powiem, ale na szczęście nic nie musiałam mówić. Jednak dało to dobry skutek to, że go wcześniej zaczęłam ignorować. I właśnie zauważyłam, że nie zwracanie uwagi pomogło mi odzyskać wewnetrzny spokój i równowagę psychiczną. Zresztą, żeby wyrównać rachunki też mu obrażałam jego Metaliccę i wszystkich tych polskich wykonawców " od siedmiu boleści ", których on zwykle słucha. Pierwsza nigdy nikomu nie najeżdżam na czyichś ulubieńców, ale tylko wtedy, gdy ktoś pierwszy najedzie na moich. No to pa
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
- Jasmine
Teraz to już mam spokój, ale gdybym wcześniej nie poszła do wychowawczyni to by było bardzo źle. Grunt że już po wszystkim, bo to gimnazjum (cytując z demotywatora) 'osoby z ciałem licealisty i umysłem podstawówki'
- Peter
Re: Perfidne ataki na idola - jak sobie z tym radzić?
Wkleiłem temat o MT na fora PSB i DM i zobaczcie co się stało:
http://www.depechemode-forum.pl/viewtop ... 10&t=14746
Oni tam nienawidzą na maxa tego bandu, ale trzeba zachować jednak trochę kultury i szacunku, życzyłbym tym zespołom tyle sprzedanych płyt ile miał Bohlen.
http://www.depechemode-forum.pl/viewtop ... 10&t=14746
Oni tam nienawidzą na maxa tego bandu, ale trzeba zachować jednak trochę kultury i szacunku, życzyłbym tym zespołom tyle sprzedanych płyt ile miał Bohlen.
- Peter
http://www.madmadness.pl/forum/artysci- ... 1-240.html
choćby to:
http://www.youtube.com/watch?v=lKnwYLQPCrs
Oczywiście ryzykując bana na tamtym forum, na moją odpowiedź długo nie będą musieli czekać, jako, że ja uważam, że szczytem kiczu nie jest MT a Madonna. Strasznie kiczowate stworzenie, bez głosu i stylu i talentu wokalnego.Zgadzam się z przedmówcą, rzadko kiedy nie Jakubie. Ta piosenka, choć miła, porywcza, brzmi z początku jak tanie polskie disco polo. Szczyt kiczu [? ], czyli pop zwroty z lat 80. typu Modern Talking.
choćby to:
http://www.youtube.com/watch?v=lKnwYLQPCrs
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
W innym temacie twierdziłeś, że Madonna to królowa popu i Gaga wzoruje się na niej (a zatem musi mieć jakiś styl). Wiatr zawiał i chorągiewka się odwróciła? 
Jak piszesz tak cię widzą.
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Kobieta zmienną jest, Arku