Katy Perry
- Peter
Katy Perry
Nie przepadałem za nią, bo pierwszy komercyjny album był poprockowy, na nowym albumie mammy więcej elektroniki i tanecznych brzmień, które mi są bliższe, do tego dobry wokal i album pachnie watą cukrową, głównie przez mnogość słodkich melodii. Katy wypuściła już 3 singla, wszystkie mniej więcej podobne, na zbliżonym, wysokim poziomie muzycznym. Polecam.
teledysk wygląda na kręcony gdzieś w Europie.
teledysk wygląda na kręcony gdzieś w Europie.
- Emil45677
Re: Katy Perry
Moim zdaniem talentu to ona nie ma w ogóle
. Jej piosenki są tak słabe że aż nie che się mówić. I w dodatku te okropne teksty piosenek...Zero w niej naturalności, to po prostu "zrobiona" dziewczyna pod nabijanie kasiory...typowa amerykańska gwiazdeczka
. Nie znoszę jej......poza tym z ciekawości posłuchałem jej na żywo żeby się czegoś upewnić... i potwierdziły się moje przypuszczenia że to taki typ który brzmi w miarę dobrze tylko na nagranym utworze lecz na żywo to...tragedia
. Z każdym rokiem promuje się coraz to gorszych artystów...na dzisiejszym rynku muzycznym jest około 30-40 prawdziwych artystów tworzących wartościową muzykę( no może trochę więcej) i tyle niestety. Dzisiejsza muzyka jest po prostu tragiczna i jak wcześniej wspomniałem jest bardzo niewiele wyjątków wybijających się poza tą całą miernotę. To jest moje zdanie..
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
http://www.youtube.com/watch?v=RhWS6iU_NGM
Głos na żywo ma niegorszy od C.C.Catch, która wzorem naturalności nie była, a już na pewno nie miała lepszych tekstów piosenek. Jak w każdej epoce są wykonawcy, którzy są dziełem wytwórni płytowej i tacy którzy mają realny wpływ na to co tworzą. Można zdać się na to co proponują Zetka i Eska i krytykować cały świat muzyki, a można zadać sobie trochę trudu i poszukać czegoś dla siebie.
Jeśli szukasz kogoś, kto dobrze brzmi na żywo, jest w tym naturalny i na dodatek nie jest "zrobiony" pod nabijanie kasiory ale prezentuje muzykę stworzoną przez siebie to polecam Marit Larsen. Rok temu byłem na jej koncercie w Berlinie i co tam usłyszałem i zobaczyłem zrobiło na mnie jeszcze większe wrażenie niż jej płyty. Jeśli jednak łatwiej Ci ponarzekać na współczesną miernotę na przykładzie Katy Perry, to... Twój wybór
Głos na żywo ma niegorszy od C.C.Catch, która wzorem naturalności nie była, a już na pewno nie miała lepszych tekstów piosenek. Jak w każdej epoce są wykonawcy, którzy są dziełem wytwórni płytowej i tacy którzy mają realny wpływ na to co tworzą. Można zdać się na to co proponują Zetka i Eska i krytykować cały świat muzyki, a można zadać sobie trochę trudu i poszukać czegoś dla siebie.
Jeśli szukasz kogoś, kto dobrze brzmi na żywo, jest w tym naturalny i na dodatek nie jest "zrobiony" pod nabijanie kasiory ale prezentuje muzykę stworzoną przez siebie to polecam Marit Larsen. Rok temu byłem na jej koncercie w Berlinie i co tam usłyszałem i zobaczyłem zrobiło na mnie jeszcze większe wrażenie niż jej płyty. Jeśli jednak łatwiej Ci ponarzekać na współczesną miernotę na przykładzie Katy Perry, to... Twój wybór
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Ja uważam, że głos ma całkiem dobry a teksty piosenek także są na wysokim poziomie, jak choćby nowy przebój "Firework".
Do you ever feel
Like a plastic bag
Drifting through the wind
Wanting to start again
Do you ever feel
Feel so paper-thin
Like a house of cards
One blow from caving in
Do you ever feel
Already buried deep
Six feet under
Screams but no one seems to hear a thing
Do you know that there's
Still a chance for you
'Cause there's a spark in you
You just gotta
Ignite the light
And let it shine
Just own the night
Like the Fourth of July
'Cause baby, you're a firework
Come on show 'em what you're worth
Make 'em go, "Aah, aah, aah"
As you shoot across the sky
Baby, you're a firework
Come on let your colors burst
You're gonna leave them all in awe, awe, awe
You don't have to feel
Like a wasted space
You're original
Cannot be replaced
If you only knew
What the future holds
After a hurricane
Comes a rainbow
Maybe a reason why
All the doors were closed
So you could open one
That leads you to the perfect road
Like a lightning bolt
Your heart will glow
And when it's time you'll know
You just gotta
Ignite the light
And let it shine
Just own the night
Like the Fourth of July
Baby, you're a firework
Boom, boom, boom
Even brighter than the moon, moon, moon
It's always been inside of you, you, you
And now it's time to let it through
Baby, you're a firework
Boom, boom, boom
Boom, boom, boom
Pomijając te przyśpiewki na końcu to tekst niczego sobie.
Dzisiaj Perry była gościem w radio RMF. Moim zdaniem drugi album jest o wiele lepszy niż jej komercyjny debiut. podobno płyta (nie mam wersji deluxe) naprawdę pachnie watą cukrową.
Do you ever feel
Like a plastic bag
Drifting through the wind
Wanting to start again
Do you ever feel
Feel so paper-thin
Like a house of cards
One blow from caving in
Do you ever feel
Already buried deep
Six feet under
Screams but no one seems to hear a thing
Do you know that there's
Still a chance for you
'Cause there's a spark in you
You just gotta
Ignite the light
And let it shine
Just own the night
Like the Fourth of July
Baby, you're a firework
You don't have to feel
Like a wasted space
You're original
Cannot be replaced
If you only knew
What the future holds
After a hurricane
Comes a rainbow
Maybe a reason why
All the doors were closed
So you could open one
That leads you to the perfect road
Like a lightning bolt
Your heart will glow
And when it's time you'll know
You just gotta
Ignite the light
And let it shine
Just own the night
Like the Fourth of July
Baby, you're a firework
Boom, boom, boom
It's always been inside of you, you, you
And now it's time to let it through
Baby, you're a firework
Boom, boom, boom
Boom, boom, boom
Pomijając te przyśpiewki na końcu to tekst niczego sobie.
Dzisiaj Perry była gościem w radio RMF. Moim zdaniem drugi album jest o wiele lepszy niż jej komercyjny debiut. podobno płyta (nie mam wersji deluxe) naprawdę pachnie watą cukrową.
- Emil45677
ArCrack pisze:Można zdać się na to co proponują Zetka i Eska i krytykować cały świat muzyki, a można zadać sobie trochę trudu i poszukać czegoś dla siebie.
Nigdzie nie napisałem że krytykuję cały świat muzykiArCrack pisze:Jeśli jednak łatwiej Ci ponarzekać na współczesną miernotę na przykładzie Katy Perry, to... Twój wybór
A co do Twojego linku ArCrack to ona ma w moim odczuciu bardzo ale to bardzo przeciętny głos
Nie wiem dlaczego o niej wspomniałeś...chyba myślałeś że lubię tą wokalistkę...otóż zdecydowanie nie lubięArCrack pisze:Głos na żywo ma niegorszy od C.C.Catch, która wzorem naturalności nie była, a już na pewno nie miała lepszych tekstów piosenek.
A co do tekstów piosenek Perry...no cóż...bez komentarza...wypowiedziałem się już wystarczająco w tym temacie...zresztą nawet nie ma o kimPeter pisze:Ja uważam, że głos ma całkiem dobry a teksty piosenek także są na wysokim poziomie, jak choćby nowy przebój "Firework".
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Osobiście nie uważam CC Catch za dobrą wokalistkę i rzadko słucham jej nagrań - właśnie ze względu na przeciętny głos. Odniosłem się do niej, bo uważam że prezentuje mniej więcej ten sam poziom co Perry będą przy tym znaną i akceptowaną przez zdecydowaną większość forumowiczów.
Rzecz w tym, że często krytykując współczesnych wykonawców gloryfikuje się tych, którzy występowali 20 czy 30 lat temu. A tam przecież tak samo zdarzały się prawdziwe talenty jak i gwiazdki, które akurat w odpowiednim momencie trafiły w ręce odpowiednich osób by po paru latach zniknąć. Myślę, że warto zwrócić na to od czasu do czasu uwagę. Jeśli niewłaściwie odczytałem wydźwięk Twojego postu - sorry
Rzecz w tym, że często krytykując współczesnych wykonawców gloryfikuje się tych, którzy występowali 20 czy 30 lat temu. A tam przecież tak samo zdarzały się prawdziwe talenty jak i gwiazdki, które akurat w odpowiednim momencie trafiły w ręce odpowiednich osób by po paru latach zniknąć. Myślę, że warto zwrócić na to od czasu do czasu uwagę. Jeśli niewłaściwie odczytałem wydźwięk Twojego postu - sorry
Jak piszesz tak cię widzą.
- phantomas
- Kontakt:
Jak możesz sugerować, że Caro nie ma głosu i jest produktem wytwórni
Może jeszcze Bohlena? Wstydź się
A Katy będzie można ocenić jak zwykle po pewnym czasie, bo on decyduje o wszystkim.
Wszyscy psioczyli na Britney, że plastikowa, że gwiazdka jednego sezonu, a ona tkwi na szczycie już ładnych parę lat. Chyba na złość.
Może z Perry będzie podobnie. Ale jej pioseneczki specjalnie do mnie nie przemawiają.
A Katy będzie można ocenić jak zwykle po pewnym czasie, bo on decyduje o wszystkim.
Wszyscy psioczyli na Britney, że plastikowa, że gwiazdka jednego sezonu, a ona tkwi na szczycie już ładnych parę lat. Chyba na złość.
Może z Perry będzie podobnie. Ale jej pioseneczki specjalnie do mnie nie przemawiają.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Romantic Warrior
ja tam córkę pastora nawet lubię i oceniam rozwój jej kariery jako bardzo obiecujący - piosenkami z drugiej płyty ugruntowała swoją pozycję jako jednej z najjaśniejszych aktualnie gwiazd w muzyce rozrykowej
trzymam kciuki za jej przyszłość muzyczną, bo prywatnie to związanie się z Russellem Brandem może nie wyjść jej na dobre
trzymam kciuki za jej przyszłość muzyczną, bo prywatnie to związanie się z Russellem Brandem może nie wyjść jej na dobre
- Jasmine
Jej piosenki nie za bardzo mi się podobają oprócz Hot N Cold, ona sama mnie nie denerwuje, dla mnie to może być albo nie być.
- phantomas
- Kontakt:
"Hot N Cold" w trochę innej wersji 
http://www.youtube.com/watch?v=TcoekyMCWzg
Nie wiem czy przypadkiem nie jest lepsza od oryginału
http://www.youtube.com/watch?v=TcoekyMCWzg
Nie wiem czy przypadkiem nie jest lepsza od oryginału
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Peter
Niesamowite, aż myślałem, że niedowidzę, teledysk Katy Perry "Firework" ma już ponad 100 000 000 odsłon! Gdzie Dieterowi i Thomasowi do tego w tym co dzisiaj robią? Jak widać można. Piosenka bardzo mi się podoba, mimo, że nie lubię za bardzo produkcji Dr. luke'a, to ta piosenka i płyta zdecydowanie jej wyszła.