Zgadnijcie ile D.B. aranżował utworów - średnio rocznie?
- Dami
Zgadnijcie ile D.B. aranżował utworów - średnio rocznie?
Natrafiłem z nim na wywiad w radiowej jedynce.Tematem rozmowy były lata 80-te i jego aranżacje dla M.T. C.C.C. i innych.Podpowiem że ilość zwaliła mnie z nóg.
Później napiszę jaka to liczba ale najpierw chcę zobaczyć kto będzie najbliżej.
Później napiszę jaka to liczba ale najpierw chcę zobaczyć kto będzie najbliżej.
Ostatnio zmieniony czw lis 04, 2010 22:17 przez Dami, łącznie zmieniany 1 raz.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- Adrian77
- Kontakt:
Re: Zgadnijcie ile D.B. aranżował utworów - średnio rocznie?
Cyferka czy liczba?Dami pisze:Później napiszę jaka to cyferka ale najpierw chcę zobaczyć kto będzie najbliżej.
http://facebook.com/Heaven.Of.System
Adrian77
Adrian77
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Gdyby cyfra to, nie byłoby to nic nadzwyczajnego, bo wtedy mamy przedział od 0 do 9. Więc sądzę, że koledze o liczbę chodziło ^^
- AdisonMT
Ja stawiam na około 250 aranżacji chociaż wiem że jest to zawrotna liczba piosenek
ale Dieter w latach świetności moim zdaniem mógł tyle zrobić
AdisonMT
My angel is strong
My angel is strong
- MisterMT
- Kontakt:
Ja myślę ze około 100 -120 piosenek. Może przesadziłem
Modern Talking to co kocham najbardziej !!!!!!
- antonn
Obstawiam, że ok. 1000
- MODERN JEANNE
Jesli dużo jak piszesz to ja bym obstawiła okolo 150.Choć ta liczba w rożnych latach bardzo się mogla zmieniać bo raz robił więcej raz mniej.
Ale pewnie liczba która podasz będzie o wiele większa.Pisze 150 na początek bo nie chce się rozpędzać.Pewnie będzie kilka razy tyle.
Ale chodzi ci o to ile rocznie czy ile w sumie
Ja napisałam rocznie
Ale pewnie liczba która podasz będzie o wiele większa.Pisze 150 na początek bo nie chce się rozpędzać.Pewnie będzie kilka razy tyle.
Ale chodzi ci o to ile rocznie czy ile w sumie
Ja napisałam rocznie
I LOVE DB AND TA!
- Dami
Ile rocznie.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
-
Husku
- Członek TAFC Polska
- Adrian77
- Kontakt:
Według mnie około 60.
http://facebook.com/Heaven.Of.System
Adrian77
Adrian77
- art_system
Nie do końca rozumiem pytania, ale jeśli chodzi o piosenki, które napisał lub zaaranżował Dieter to pamiętam, że sam Bohlen w wywiadzie w Sopocie w 1989 roku przekazał iż było ich około 5 tyś.! i że sam ich wszystkich nie pamięta bo nie sposób zapamięatć ich wszystkich.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- Dr Mabuse
Obstawiam, że 143.
Dami, mógłbyś udostępnić ten wywiad, bo w niedzielę, w którą był emitowany (bodajże w roku '87) nie miałem szczęścia go usłyszeć. Znam go tylko z relacji kolegi, który go słuchał, więc gdybym po tylu latach go w końcu usłyszał, byłoby to dla mnie niesamowite przeżycie
;0
Dami, mógłbyś udostępnić ten wywiad, bo w niedzielę, w którą był emitowany (bodajże w roku '87) nie miałem szczęścia go usłyszeć. Znam go tylko z relacji kolegi, który go słuchał, więc gdybym po tylu latach go w końcu usłyszał, byłoby to dla mnie niesamowite przeżycie

- Dami
Wywiad był niedawno w radiu po piosence M.T. oczywiśćie jako autor piosenki przedstawiony był D.B. i przy okazji puścili chwilkę archiwalnego wywiadu w którym padło to pytanie ile? , na które znam odpowiedź a podam ją jutro wieczorem.Nadmienię że jeden z forumowiczów jest całkiem blisko.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
W kontekście tego, co Thomas mówił w Kielcach było to maksymalnie ok. 50 nagrań rocznie. Chyba, że doliczać do tego piosenki nigdzie nie wydane, które istnieją w formie demówek w muzycznym archiwum Bohlena. Tam jednak ciężko mówić o profesjonalnym aranżowaniu.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Dami
Tak, ale jemu chodziło głownie o piosenki dla M.T. a mowa jest o utworach wszystkich wykonawców dla których pisał, być może chodzi tu i o demówki jak i piosenki z różnych względów niewydane.Tego tak szczegółowo nie podał o jakie głównie piosenki tu chodzi ale zapytany o ilość odpowiedział.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Generalnie działalność Bohlena (ta, która wyszła na jakichkolwiek płytach) jest opisana w tym miejscu: http://www.moderntalking.pl/fanart/rokporoku/start.htm
Brakuje co prawda paru pozycji z początku lat 80. ale "złota era" jest kompletna. Jeśli więc liczba będzie wyższa niż to co tam mamy, oznacza zaliczenie także dem, które nie były poddawane ostatecznej obróbce.
Brakuje co prawda paru pozycji z początku lat 80. ale "złota era" jest kompletna. Jeśli więc liczba będzie wyższa niż to co tam mamy, oznacza zaliczenie także dem, które nie były poddawane ostatecznej obróbce.
Jak piszesz tak cię widzą.