Miejsce, w którym możecie tworzyć sondy i ankiety. UWAGA - dyskusje na temat poszczególnych płyt i piosenek prowadzimy w tematach im poświęconych, tu jedynie głosujemy i komentujemy wyniki!
Przeglądałam wątki w dziale "Muzyka Thomasa" i nie znalazła dyskusji na temat najlepszych utworów Andersa z płyty "Songs Forever". Pomyślałam, że można stworzyć takową ankietę, która wskaże nam najlepsze (zdaniem Polaków) przeróbki przebojów lat osiemdziesiątych
Moje typy to:
1) Do you really want to hurt me - według mnie wersja lepsza od oryginału
2) Sweet dreams - bardzo podoba mi się to wykonanie - zwłaszcza końcówka
3) You're my heart, you're my soul - romantyczna piosenka zaprezentowana w formie ballady - CUDNIE!
Ostatnio zmieniony ndz paź 31, 2010 16:47 przez Fanka MT, łącznie zmieniany 1 raz.
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
1) True
2) Sweet dreams
3) Do you really want to hurt me - całkiem nieźle to wyszło, chociaż moim zdaniem oryginalna wersja wykonywana przez Culture Club jest lepsza i ogólnie nie do podrobienia przez nikogo mimo to daję trzecie miejsce dla tego coveru.
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Uwielbiam wszystkie te piosenki w wykonaniu Thomasa, bo wykonał je rewelacyjnie, jednak najbardziej lubię For Your Eyes Only, Do You Really Want To Hurt Me i True.
Du You Really Want To Hurt Me - ja jednak wolę ten utwór w wykonaniu Thomasa, bo tak ładnie ją wykonał, że nie umiem myśleć inaczej. Poza tym cały ten album wypada u mnie na no. 6, chociaż to covery, oprócz Songs That Live Forever, który coverem nie jest, a przynajmniej ja tak wiem i nic mi o tym nie wiadomo, żeby to był cover. Ten utwór też bardzo mi się podoba. Na albumie są 2 wersje do tej piosenki i obie są świetne.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
* True - cudo! najlepsze są chórki spiewające "ha,ha,ha,ha,ha".
* Cry for help za jeden z moich ulubionych teledysków. Piękna, wzruszająca ballada. Wątek ze zdjęciami na teledysku jest genialny. Wersja akustyczna.
* Songs that live forever, ale zdecydowanie druga wersja.
Thomas z nią i z "Volare" kandydował na niemieckiego reprezentanta w eurowizji w 2006 r.
To fragment owego występu, który mnie rozwalił...
Mogę w ten sposób opisać wszystkie te piosenki, więc powstrzymam się od głosowania. Generalnie płyta bardzo mi się podoba. Nie wiem, dlaczego niektórzy oceniają ją tak krytycznie.
Ja kocham Thomasa z fortepianem.
A Songs forever jest idealną płytą towarzyszącą nauce. Wtedy wszystko mi wchodzi
Ja uwielbiam utwór True, zawsze miło i nastrojowo się robi jak słucham tej piosenki Dwa pozostałe głosy oddałam na Some People i Songs that live forever (Special Grand Prix Version). Moim zdaniem to nie jest słaba płyta, tylko piosenki są inne niż te, do których zdążył nas przyzwyczaić Thomas. Lubię ten album i dość często go słucham.
Chyba naszym forumowiczom utwór "True" spodobał się najbardziej Zyskał 22% głosów Swoją drogą, kiedy dostałam "Songs forever" na Święta Bożego Narodzenia to omal nie posikałam się ze szczęścia (wówczas, nie miałam żadnej płyty solowej Thomasa) Wcześniej słuchałam jej w internecie i od razu zakochałam się w "Do you really want to hurt me?" i "Sweet dreams" Kiedy tę drugą włączyłam mojemu Tacie to doznałam szoku - stwierdził, że to wykonanie jest lepsze od ORYGINAŁU! Miał to na dzwonek w komórce przez kilka miesięcy
Wydaje mi się, że sęk w tym, że wszyscy pokochali Thomasa za skoczne piosenki Modern Talking, a w "Songs forever" przedstawia zupełnie inne brzmienie
Rzeczywiście, "Songs forever" jest o niebo lepszym albumem, a niżeli "Live concert"