To jest jedyny album ktorego od duzszego czasu moge sluchac w kolko.
Zajerzdza mi Blue System i Matiasem Reimem.Dawno nie mialam takiego ukojenia przy plycie Bohlena(podczas gdy przy plycie dla Mahrzarda niemoglam sie doczekac gdy sie album skonczy ].Jesli jeszcze Didi by przy tym śpiewał
I odrobinę ale naprawdę odrobinę mniej biesiadny charakter niektórych piosenek...
Wysłuchałem jeden kawałek, "Nein" podany w linku na poprzedniej stronie. Takie sobie, przypomina mi trochę "Wild wild angel" Chrisa Normana ( refren ).
Wizualnie oczywiście, że kicz, bo przecież to robił sobie ktoś prywatnie. Mnie tam chodzi o piosenki. Osobiście uważam, ze całkiem fajne. Typowe Shlager Musik ale z pazurkiem Dietera
Ja do tej płyty przekonywałam się stopniowo.Kompozycje i muzyka od razu wpadły w moje gusta.Miałam trochę zastrzeżeń do wokalu bo jak już pisałam trochę mam dosyć tego że nie mogę usłyszeć samego Dietera tylko ciągle podsyłanych przez niego nowych zupełnie nieznanych mi wokalistów.
Musiałam się przyzwyczaić do Andrei i gdy to już się stało po prostu nie mogłam się oderwać od albumu.Naprawdę nie jest zły i przypomina trochę Blue System
Wiem że ty to traktujesz jako muzykę biesiadną zupełnie nie mającą porównania do BS,ale jak wsłuchasz się w same dźwięki pod wokalem to da się wyczuć podobieństwo.
Gdy kilka razy przesłuchasz tej płytki i oswoisz się z głosem Andrei to poczujesz nawet mocny klimat Blue System i jak już pisałam nawet Matiasa Rejma.Może to być spowodowane tym że płyta pochodzi z Niemiec i wnosi tamtejszy klimat.
Ja przynajmniej miałam takie odczucia
Ostatnio często słucham Andrei Berg,ma dużo świetnych utworów od których nie mogę się oderwać.
Słucham jej wcześniejszych nagrań,gdyż nagrania Dietera są niestety nie do końca takie jakie sobie wymarzyłam...
Moje typy kompozycji Dietera to:
1.Ich werde wieder tanzen geh'n
2.Nein
3.Endlich Du
4.Halt mein Herz in der Hand
Ciekawostka - singiel "Du hast noch nicht mal richtig lügen" mimo iż nie został oficjalnie wydany, wszedł na austriacką listę Top-75. Udało się to osiągnąć wyłącznie dzięki zakupom piosenki w sklepach internetowych. To pierwszy taki wypadek wśród kompozycji Bohlena.