26 rocznica powstania Modern Talking
- Dubler
26 rocznica powstania Modern Talking
Dzisiaj mija 26 lat od momentu ukazania się singla "You're My Heart, You're My Soul" w 1984 roku. Z tej okazji życzę wszystkim fanom następnych 26 lat z muzyką Modern Talking, aby nigdy ta muzyka nas nie nudziła, żebyśmy ciągle się nią fascynowali tak jak 26 lat temu, gdy Duet zaczynał działalność. A Dieterowi i Thomasowi, życzę sukcesów w karierze, żeby jeszcze kiedyś razem pojawili się na scenie. Powiadają, że historia lubi się powtarzać- W 1994 roku po siedmiu latach od momentu rozpadu zespołu w 1987, Dieter przełamał lody i zaproponował Thomasowi powrót Modern Talking. W tym roku także mija 7 lat od momentu rozpadu zespołu w 2003, więc może w myśl przysłowia historia znowu się powtórzy. Zresztą przykładem powtarzania się historii jest dla mnie ilość albumów wydanych przez zespół w dwóch okresach działalności, w latach 80 tych- 6 albumów i roazpad zespołu, w latach 1998-2003 6 albumów i rozpad zespołu.
- Fanka MT
Re: 26 rocznica powstania Modern Talking
Heh, Dubler - uprzedziłeś mnie z założeniem tego wątku
Rzeczywiście, dzisiaj mamy magiczny dzień - dokładnie 26 lat temu na muzycznym rynku pojawił się utwór, który bez wątpienia kocha każdy z nas
"You're my heart, you're my soul" - perełka, pierwsze dziecko (że tak się wyrażę) Modern Talking
Bez wątpienia - gdyby nie ona, nie moglibyśmy nazywać się fanami, a zarówno Thomas jak i Dieter nie byliby tym, kim są
Nawet sam Anders podkreśla ten fakt, na każdym koncercie - "Utwór, który zmienił całe jego życie"
i nasze także 
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Dziękuję...
- Romantic Warrior
jak powiedził Thomas podczas jednego z koncertów w Polsce piosenka "You're My Heart, You're My Soul" (wydana równo 26 lat temu), zupełnie odmieniła losy jego i Dietera
ale także wpłynęła na życie wielu fanów, przynajmniej moje
z tej okazji pozdrowienia dla wszystkich fanów MT, ze szczególnym uwzględnieniem forumowiczów, założycieli, administratorów i sympatyków strony http://www.moderntalking.pl
ale także wpłynęła na życie wielu fanów, przynajmniej moje
z tej okazji pozdrowienia dla wszystkich fanów MT, ze szczególnym uwzględnieniem forumowiczów, założycieli, administratorów i sympatyków strony http://www.moderntalking.pl
- Dubler
Zachęcam dzisiaj każdego fana do wypicia lampeczki szampana, wina, lub innego napoju z tej okazji, oczywiście przy dźwiękach "You're My Heart, You're My Soul" z 1984 roku.
- Adi
Koniecznie Dubler.Dubler pisze:Zachęcam dzisiaj każdego fana do wypicia lampeczki szampana, wina, lub innego napoju z tej okazji, oczywiście przy dźwiękach "You're My Heart, You're My Soul" z 1984 roku.
Wspaniała rocznica początków WIELKIEJ HISTORII i DUŻEJ MUZYCZNEJ PRZYGODY.
- Dubler
Jeszcze należy dodać, ze bez wątpienia jest to największy przebój Modern Talking i utwór, który rozpoczął działalność zespołu, umożliwił powrót Modern Talking po 11 latach przerwy, oraz utwór, który zakończył karierę zespołu, bo ostatnim utworem, który Thomas i Dieter razem zaśpiewali na scenie podczas pożegnalnego koncertu w 2003 było "You're My Heart, You're My Soul".
- MODERN JEANNE
Ale byłoby wspanialeAdi pisze:Jakaś znana stacja TV powinna zaprosić do programu Dietera i Thomasa żeby poopowiadali nam troszkę jak to było kiedyś. Nie muszą od razu rzucać się sobie w ramiona(bo pamiętamy jak bywało niedawnymi czasami) ale myślę, że mogliby się zdobyć na taki szacowny uścisk dłoni przed kamerami.
Tak ta piosenka wiele w ich życiu zmieniła.Zaczęli tą piosenką i skończyli nią
I LOVE DB AND TA!
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Tak, to rzeczywiscie magiczny dzień...
Dla mnie jest podwójnie wyjątkowy, bo obchodzę dzis urodziny.
I mówiąc szczerze nie uważam tego za przypadek
To musi być jakis znak
Dla mnie jest podwójnie wyjątkowy, bo obchodzę dzis urodziny.
I mówiąc szczerze nie uważam tego za przypadek
To musi być jakis znak
- Fanka MT
Może masz rację Husku
Narodziłaś się Ty i narodziła się Twoja Siostra - niezwykła piosenka "You're my heart, you're my soul"
Sto lat Koleżanko :*
Dziękuję...
Dziękuję...
- karuus
Wszystkiego najlepszego, Husku ;*
I to już 26 lat... MT:D
I to już 26 lat... MT:D
You can win if you want.!
- MODERN JEANNE
Również dołączam się do życzeń.Dzieki urodzinom symbolika tego dnia naprawdę staje się podwójna.
Wszystkiego naj
Wszystkiego naj
I LOVE DB AND TA!
- Joanna91
Właśnie słucham "You're My Heart, You're My Soul" i aż mi się wierzyć nie chce, że minęło już 26 lat od powstania tego hitu, który zapoczątkował wielką karierę Modern Talking. Życzę Wam i sobie aby nasze pozytywne zakręcenie na punkcie Modern Talking nigdy nie minęło
Oby ilość fanów tego wspaniałego zespołu ciągle wzrastała! 
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
- MTalkingusia28
Ja też się dołączam do życzeń, żebyśmy nigdy nie zapomnieli tego wspaniałego zespołu, bo ja na pewno nigdy ich nie zapomnę i nigdy ich piosenek nie przestanę słuchać. Muzyka Modern Talking całkowicie odmieniła moje życie, bo dopiero, gdy dowiedziałam się o ich istnieniu moje życie nabrało bardzo pozytywnych i kolorowych barw. Słucham ich muzyki już 12 lat, więc już raczej mi się ich muzyka nie znudzi. Myślę, że te 12 lat coś znaczy, dla mnie na pewno ma to ogromne znaczenie, bo przed moim poznaniem muzyki Modern Talking ulubionych piosenkarzy miałam co miesiąc innego. Tak więc ma to znaczenie w moim życiu, bo jak dotąd moim ukochanym zespołem jest Modern Talking i nie zamierzam tego fantastycznego zespołu zamieniać na jakiś inny. Zaś Thomas ma cudownie anielski głos i jest bardzo urokliwy i bardzo ale to bardzo bym chciała, aby jeszcze przez długie lata nagrywał płyty, bo nie potrafię pokochać kogoś innego nawet w połowie tak jak uwielbiam Thomasa. Zresztą ci wokaliści, których słucham nie dorównują Thomasowi nawet do połowy jego talentu muzycznego, więc nie ma o czym dyskutować. Thomas jest najlepszy, no i oczywiście Modern Talking.
Życzę wszystkim z Was, abyście też tyle lat i więcej słuchali Modern Talking, bo większość z Was tutaj wpisanych jest młodszych ode mnie o 10 lat, a nawet więcej.
Pozdrawiam Was wszystkich bardzo serdecznie
Życzę wszystkim z Was, abyście też tyle lat i więcej słuchali Modern Talking, bo większość z Was tutaj wpisanych jest młodszych ode mnie o 10 lat, a nawet więcej.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- Adi
Husku
STO LAT
Przyjmij i ode mnie spóźnione ale szczere życzonka urodzinowe.
Spełnienia wszelkich marzeń, np. kolację z Thoamsem.

STO LAT
-
thomas1100
- Członek TAFC Polska
Ja tak samo jak HUSKU dla mnie ten dzień jest podwójnie wyjątkowy bo też obchodzę w nim urodziny.
WSZYSTKIM ŻYCZĘ jeszcze raz 26 lat z THOMASEM albo jeszcze , jeszcze więcej tyle ilę się da!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WSZYSTKIM ŻYCZĘ jeszcze raz 26 lat z THOMASEM albo jeszcze , jeszcze więcej tyle ilę się da!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- angel
Es gibt nie ein Ende von Modern Talking!!! czyli NIGDY NIE BĘDZIE KOŃCA MODERN TALKING!!!
Ten zespół na zawsze w naszych sercach pozostanie i nie da się go nigdy zapomnieć,choć już nie istnieje.
Ten zespół na zawsze w naszych sercach pozostanie i nie da się go nigdy zapomnieć,choć już nie istnieje.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
es ist vorbei...