Które albumy z nowych lubicie najbardziej?

Dyskusja o płytach Modern Talking
sylwester

Re: Ktore Albumy z "nowych" lubicie najbardziej ?

Post autor: sylwester »

AMERICA najlepszy '' nowy '' Modern Talking
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Ninio pisze:Jezeli Ci sie podobaja to ok. skad takie oburzenie negatywna opinią Twojego postu? Ja nikomu nienarzucam i nigdy nienarzucałem swojego toku myślenia. Moim zdaniem Twoja miłosc do Modern Talking jest ślepa i o nic mi niechodzi,to tylko moje zdanie. Jezeli czyms Cie uraziłem to wskaz dokładnie czym bo w moim poscie (tak uwazam) niema złosliwosci.

A jeśli nawet dla niej i dla wielu jest ślepa- to chyba lepiej niż miałaby być obojętna i MT nic by miało dla niej nie znaczyć
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

MTalkingusia28 pisze:Ja lubię wszystkie albumy M.T. jeśli chodzi o te nowsze. Dla mnie wszystkie są godne słuchania; od Back For Good aż po The Final Album. I rzeczywiście tak jest, że piosenki innych zespołów szybko potrafią się znudzic, a piosenki M.T. można słuchac zawsze kiedy się ma na to ochotę. Płyty innych wykonawców nie mają jednak tego czegoś co mają płyty Modern Talking. Ja mam ponad 40 takich płyt, których nie słucham już od bardzo dawna, bo mi się już dawno znudziły. Są to m.in. składanki i płyty tych nowszych wykonawców np. Robbie Williams, Kate Ryan, Danny i wielu innych. Albumy M.T. słucham od zawsze i nie wydaje mi się, żebym kiedykolwiek miała je przestac słuchac. Chyba to jednak niemożliwe. Coś co zawsze uwielbiałam nie może mi się znudzic. Taka jest prawda i niemożliwe jest ją zmienic. Każdy album M.T. ma w sobie to coś co sprawia, że czuję się szczęśliwa i zrelaksowana. Płyty innych wokalistów nie mogą mi tego zapewnic. :) Modern Talking i tylko Modern Talking. :D Pozdrawiam
Też tak mam :D. Modern Talking to wyjątkowy zespół. Chodź słucham Ich już bardzo długo i prawie codziennie to nigdy nie mam dość Ich muzyki :).
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Dzięki Skyliner89MT, że jesteś ze mną. To bardzo miłe, że jest choc jedna osoba, która mnie w pełni rozumie. :idea: Jednak i tak muszę coś wyjaśnic osobom, które przeze mnie poczuły się urażone. Więc, jak zauważyłam to mój post wywołał małe zamieszanie całkiem niechcący. Tak szczerze to wcale nie chce mi się tu z nikim kłócic i pisac co kto w swoim poście napisał, bo każdy wie o czym pisze. Zresztą już mnie to nie obchodzi. Ja tylko napisałam, że podobają mi się wszystkie albumy, a tu nagle czytam, że może ja nie chcę zauważyc czegoś słabszego w tych płytach itp. Jeśli nie widzę w nich niczego negatywnego to czy jest to moja wina? Poirytowało mnie to i tyle, nic więcej. W sumie jest w tym trochę racji, chyba trochę za dużo napisałam. Niepotrzebnie napisałam o kilka zdań za dużo, a zwykle tak nie robię. Nie rozumiem jednak jednego. Ninio I Modern Jeanne, czemu uważacie, że moja miłośc do M.T. jest ślepa tylko dlatego, że lubię wszystkie ich piosenki i nie mam zastrzeżeń do żadnej z nich? Ja o tym tak nie myślę, po prostu ja tak mam i widocznie tak zawsze będę miec. W dodatku Wy to tak widzicie, ja jestem innego zdania. Wszyscy tu mają swoje wyrobione zdanie na temat płyt M.T. i ja też mam swoje i niech tak zostanie. Ja to rozpoczęłam i ja to zakończę. Tak naprawdę nic do Was nie mam i nie mam najmniejszej ochoty się z Wami kłócic o coś co nigdy nie zostanie rozstrzygnięte, ponieważ moje uczucia do ich muzyki nigdy nie ulegną zmianie. Tak więc przepraszam Was oboje. Dajmy już temu spokój, bo to wszystko tak naprawdę nie ma sensu. PRZEPRASZAM i nie dyskutujmy już o tym, O.K.? Ja już więcej nic nie napiszę, a jeśli już coś napiszę to będzie to tylko krótka wypowiedz na dany temat. :arrow: To chyba tyle. <młotek> Skyliner89MT jesteś spoko gośc. Tak trzymac. :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

No i znów mój post był źle zrozumiany.Czasem trudno w kilku słowach przedstawić swoją opinie.Ja wcale nie myślę że twoja miłość do MT jest ślepa tylko odniosłam się do ostatniego postu na de mną.
Kilka postów wcześniej sama napisałam że też lubię wszystkie ich albumy .
Sama nie jestem w stanie krytykować tych piosenek bo też wszystkie mi się podobają choć mogę je podzielić na śliczne i ładne.
Najbardziej jednak przypadają mi do gustu te z lat 80
Pozdrawiam
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Zdecydowanie: Year Of The Dragon ,znajduje się na nim najwięcej piosenek które uwielbiam w porównaniu do innych albumów po powrocie.Nie zgadzam się też z twierdzeniem że ilość piosenek na płycie wpływa na ich "jakość".

...był to mój pierwszy album Modern Talking który kupiłem 8)
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
you're my heart

Re: Które albumy z nowych lubicie najbardziej?

Post autor: you're my heart »

U mnie ostatnio trochę zmieniło się z nowymi albumami. Przykładowo takiego Alone, który kiedys bardzo lubiłem włączyłem pare dni temu i ledwo go niestety wysłuchałem ;/ . A takie Victory, które kiedyś mnie przynudzało, słucham z wielką przyjemnością :P
Mimo wszystko, na pierwszym miejscu jednak wciąż Year Of The Dragon, nawet go sobie teraz puszczę xD.
Obrazek
MT2010
Użytkownik nieaktywny

Post autor: MT2010 »

Ja to chyba najbardziej "The year of the dragon" ze względu na orientalną stylistykę piosenek, ale sa pewne zastrzeżenia: piosenek jest tam za dużo i "Fly to the mon" oraz "No face no name no number" z bardzo do niej nie pasuję. pierwsza pasuje na Universe, a druga na następną płytę bardziej. Na drugim miejscu jest u mnie "Universe". ;)
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

zacznę od tego, że o wiele bardziej lubię albumy z lat 80. niż te późniejsze...
ale wątek jest o płytach nagranych po powrocie...
a z tych najbardziej lubię BACK FOR GOOD - 11 lat na nią czekałem - w większości zdecydowanej stare utwory w nowych wersjach, tylko 4 nowe - ale dla mnie te 4 są świetne, pamiętam jak kupiłem tą płytę w piątek (w przedsprzedaży) i całą noc jej słuchałem - niezapomniany czas...
natomiast ALONE i YEAR OF THE DRAGON zawierają kilka fajnych kawałków, ale czegoś mi tu brakuje... może zbyt wysoko oczekiwania postawiłem?
AMERICA, VICTORY i UNIVERSE są jak dla mnie bardziej różnorodne, a przez to i wyżej je oceniam od dwóch poprzednich...
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Hmn.. tytuł wątku jest niewątpliwie trudnym pytaniem ;) Ciężko się zdecydować na jeden album ;) Ogólnie uważam, że płyty pochodzące sprzed pierwszego rozpadu Modern Talking były fajniejsze, a niżeli te nowe, jednakże nie o tym tu powinnam mówić ;) Wracając do tematu - bardzo podoba mi się album "Victory" - a na nim takie perełki jak "Ready for the Victory" (chyba moja ulubiona piosenka wydana po reaktywacji), oraz "Blue eyed coloured girl" - niezwykła ballada ;) Zważając na fakt, że mam niebieskie oczy, zawsze sobie wyobrażam, że Thomas śpiewa o mnie :lol: :lol:
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
ODPOWIEDZ