Jennifer Rush
- Peter
Jennifer Rush
Obdarzona potężnym głosem świetna amerykańska wokalistka wylansowała masę przebojów np: "Madonna's Eyes' czy "25 lovers', "Destiny", "Ring of ice", nagrywa muzykę pop/dance, ale wokal ma niemalże operowy, prawdziwa diva. Ostatnio wydała nowy album "Now is the hour" w stylu dance/pop, nie ma na nim wielkich przebojów ale jest coś co zainteresuje fanów MT:
- MODERN JEANNE
Re: Jennifer Rush
Niezwykła piosenkarka o niezwykłym glosie.
Piosenką The power Of Love natychmiast podbiła moje serce.Ma niezwykle ciekawą i ujmującą barwę głosu
Piosenką The power Of Love natychmiast podbiła moje serce.Ma niezwykle ciekawą i ujmującą barwę głosu
I LOVE DB AND TA!
- Gasolina91
Tak, ta piosenka to wielki przebój bez dwóch zdań.
Bardzo podoba mi się głos Jennifer - jest taki specyficzny, przyjemny...
Bardzo podoba mi się głos Jennifer - jest taki specyficzny, przyjemny...
Point Of No Return
- art_system
Swietna muzyka , nie sądziłem że Jennifer nagra tak dobry utwór. Na pewno posiada lepszy głos niżli np. Lady gaga i inne jej pokroju wokalistki. Czekam na cały album. A i jest 1000 razy lepsza muza niż nowy album wyprodukowany dla Andrea Berg- to chyba utworki do kiełbaski i piwka. Żal...
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- Peter
@ art_system, album się ukazał już dawno w tym roku i nosi nazwę "Now is the hour", zawiera mieszankę ballad i dance'owych piosenek, na pewno
ciekawsza rzecz niż to co Bohlen ma do zaoferowania. A głos, na pewno ciekawszy niż nie jedna współczesna wokalistka, chociaż ja nie jestem jego zwolennikiem.
Nowy singielek z tego wydawnictwa:
Polecam to nagranie:
ciekawsza rzecz niż to co Bohlen ma do zaoferowania. A głos, na pewno ciekawszy niż nie jedna współczesna wokalistka, chociaż ja nie jestem jego zwolennikiem.
Nowy singielek z tego wydawnictwa:
Polecam to nagranie:
- art_system
RE W EL A CJ A !!! Dzięki, za info, ale czad.
- phantomas
- Kontakt:
"Madonna's Eyes" to cover.
http://www.youtube.com/watch?v=vkXlhy1u ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=vkXlhy1u ... re=related
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- art_system
Tak wiem, ale to Echeos love jest super.
- MODERN JEANNE
Piosenka(TPOL) jest niesamowita.Do tej pory słuchając jej łza mi się w oku kreci.Zawiera w sobie tyle wyrazu i emocji.Trudno to opisać ale posiada w sobie jakąś dziwną magie
Porostu rozkłada na kolana.
Naprawdę świetna piosenka i świetny głos.Mam tu na myśli The Power Of Love choć widzę że inne tez maja to coś...
Ogólnie Jennifer jest też za mało docenianą wokalistką
Porostu rozkłada na kolana.
Naprawdę świetna piosenka i świetny głos.Mam tu na myśli The Power Of Love choć widzę że inne tez maja to coś...
Ogólnie Jennifer jest też za mało docenianą wokalistką
I LOVE DB AND TA!
- Adi
Nic dodać, nic ująć. Niezapomniany utwór. Myślę, ze Jennifer to wokalistka po części niewykorzystanych szans.MODERN JEANNE pisze:Piosenka(TPOL) jest niesamowita.Do tej pory słuchając jej łza mi się w oku kreci.Zawiera w sobie tyle wyrazu i emocji.Trudno to opisać ale posiada w sobie jakąś dziwną magie
- Peter
Przesłuchałem album, ale jakieś większej rewolucji to nie ma. Kilka przeciętnych dance'owych piosenek, za dużo ballad. Ale jeśli ktoś lubi to co wcześniej Rush nagrywała powinien być zadowolony, ja jestem bardziej wymagający....
- phantomas
- Kontakt:
Znaczy co, wracasz do Danuty Lato i koleżanek?ja jestem bardziej wymagający....
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Peter
Tomku to moja sprawa czego słucham, na pewno Jennifer jest o kilka klas lepsza niż jakaś tam Lato, ale jakoś mnie do końca nie przekonuje, może ma za mocny głos do takiego repertuaru? Bardzo mi się podobało jej wykonanie "Nights in White Satin" to bodajże cover The Mody Blues.
- MODERN JEANNE
Sama po tym temacie się skusiłam do przesłuchania najnowszego albumu Jennifer.
Wrażenia?
Minusem jest to że nie jest to już wokalistka pierwszej młodości i zauważyłam że jej głos zatracił już taką młodzieńczą spontaniczność i ekspresję która mi się kiedyś tak bardzo u niej podobała.
Piosenki z jej nowego albumu nie są utrzymane w jakiejś dyskotekowej,przebojowej formie jakiej się spodziewałam i tak jak napisał powyżej Peter zawierają dużo wolnych i spokojnych kawałków.
Plusy: Muzyka daje niezwykłe ukojenie gdy chce się odpocząć od czasami zbyt hałaśliwych dyskotekowych kawałków i w połączeniu z niezwykle głębokim i charakterystycznym głosem Jennifer daje ukojenie ludziom którzy mają po prostu nastrój na coś spokojniejszego i głębszego.
Do całej płyty też się coraz bardziej przekonywałam w trakcie kolejnego odsłuchiwania bo im więcej razy ją słyszałam tym bardziej doceniałam właśnie taki(niezwykle spokojny i głęboki) charakter tych nagrań.Po jakimś czasie można popaść w trans i odprężające rytmy tej płyty.
Ps.Co do sprzeczki która rozegrała się w postach na de mną.
Gdyby każdy z nas miał dokładnie takie same zdanie co do muzyki i poszczególnych piosenek to nudno by było na forum i nie mielibyśmy o czym dyskutować
Wrażenia?
Minusem jest to że nie jest to już wokalistka pierwszej młodości i zauważyłam że jej głos zatracił już taką młodzieńczą spontaniczność i ekspresję która mi się kiedyś tak bardzo u niej podobała.
Piosenki z jej nowego albumu nie są utrzymane w jakiejś dyskotekowej,przebojowej formie jakiej się spodziewałam i tak jak napisał powyżej Peter zawierają dużo wolnych i spokojnych kawałków.
Plusy: Muzyka daje niezwykłe ukojenie gdy chce się odpocząć od czasami zbyt hałaśliwych dyskotekowych kawałków i w połączeniu z niezwykle głębokim i charakterystycznym głosem Jennifer daje ukojenie ludziom którzy mają po prostu nastrój na coś spokojniejszego i głębszego.
Do całej płyty też się coraz bardziej przekonywałam w trakcie kolejnego odsłuchiwania bo im więcej razy ją słyszałam tym bardziej doceniałam właśnie taki(niezwykle spokojny i głęboki) charakter tych nagrań.Po jakimś czasie można popaść w trans i odprężające rytmy tej płyty.
Ps.Co do sprzeczki która rozegrała się w postach na de mną.
Gdyby każdy z nas miał dokładnie takie same zdanie co do muzyki i poszczególnych piosenek to nudno by było na forum i nie mielibyśmy o czym dyskutować
I LOVE DB AND TA!