Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Post autor: Didi&Thomas »

Każdy z nas ma swoje oczekiwania wobec zapowiedzianej na luty, nowej płyty Thomasa. Na razie wiemy tylko że powstaje tym razem w Niemczech i będzie zawierać kilka utworów z płyty "Strong". A jaka powinna być ta płyta w całości ? Jaki styl powinna reprezentować ? Proszę, wypowiedzmy się jaka ta płyta powinna być. Jak powinna brzmieć by odnieść choć umiarkowany sukces w Europie ?
Ja uważam że płyta powinna być kontynuacją albumu "Strong". Thomas do najlepszych kawałków ze "Stronga", takich jak wg.mnie "Suddenly", "Why do you cry", czy "Sorry baby" mógłby dodać np. kilka wcześniej nie wydanych na lp, takich jak np. "Everybody want's to role the world", "Ibiza" czy "Kisses for Christmass". Do tego jako lukier kilka tanecznych utworów w nowoczesnej aranżacji, może jeszcze jakiś duet - tym razem np. z Caro. 8)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
riccardo1989

Re: Album Thomasa 2011

Post autor: riccardo1989 »

Ja oczekiwałbym piosenek w stylu Suddenly, Stay with me, You will be mine czy Stop. Zamiast nudnych ballad proponowałbym pop-rock np Stop, czy piosenkę podobno do Love of my own, czy Sweet hello, the sad goodbye. Jeśli chodzi o duet, to zdecydowanie z kimś, kto jest obecnie na topie, a nie z Caro, czy Sandrą, czyli z osobami już prawie zapomnianymi. Bardzo chciałbym również usłyszeć piosenkę Prisson of pasion. Szkoda, że nikt z FC Thomasa nie zapytał Go w wywiadzie o szanse wydania tej piosenki, bo jest naprawdę magiczna.

Zatem tę prośbę kieruję do osób z FC, żeby w najbliższym wywiadzie padło pytanie o ten utworek :)
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Ja bym chciał, by ten album był utrzymany coś w stylu najnowszych piosenek Sophie Ellis Bextor i albumu Strong - "Stay with me". Przydał by się też jakiś duet np z Pet Shop Boys, albo z jakąś popularną obecnie gwiazdą, np z Kylie Minogue, a jako bonus chciałbym, aby był dodany utwór "Everybody want's to role the world" 8)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

To już pytanie chyba do samego Thomasa i producentów jego nowego albumu.
Thomas po sprzedaży albumu "Strong" chyba najlepiej przekonał się jakiego stylu muzycznego od niego oczekujemy.Niby kontynuacji tego co lubiliśmy w utworach i stylu Modern Talking,ale jednak z nutka samego Thomasa.Po prostu album powinien być utrzymany jak najbardziej w stylu dancowym .Podobał by mi się utrzymany w klimatach takich jak "Everybody Wants To Rule The World" i mam ogromna nadzieje a wręcz modle się aby ten utwór znalazł się na nowym albumie Thomasa.
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

"Everybody Wants To Rule The World" , też jestem wielbicielem tej piosenki, i bardzo bym "chciał" aby kiedyś została wydana.
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Kontynuacja "Stronga" z domieszką "Good Karmy". :) Chciałbym, żeby zamiast piosenek z albumu "Strong" znalazły się piosenki z "Good karmy" na czele z "Good Karma", EWTRT, "Forever in a dream", może duet z (aro i np: coś z zamierzchłych czasów jak "Out of the Blue" czy "Prison of passion" + 4-5 premierowych kompozycji w stylu tych ze "Stronga".
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Niech Thomas idzie w tym kierunku - Everybody Wants To Rule The World to swietna piosenka, chcialabym album o takim klimacie ale co Thomas wymyśli to juz tylko on sam wie.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Znalazłam "Everybody Wants To Rule The World" w dłuższej wersji,aż z 1 zwrotką :)
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

atlantyda ;o) pisze:Znalazłam "Everybody Wants To Rule The World" w dłuższej wersji,aż z 1 zwrotką :)
Oj, ile to ja już razy męczyłem ten kawałek. To chyba dźwięk z Fan Party w Koblencji w 2009 roku. na You Tube jest tylko ten i kilkusekundowe demo nagrania :(
A czy jest tu na sali :lol: ktoś kto ma to w całości ?
Oddam za to nagranie wiele - napewno się dogadamy 8)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Rzeczywiście - ta piosenka jest wręcz FENOMENALNA! :D Też bym chciała, aby utwory w jej klimacie pojawiły się na nowej płytce :D Dołączam się do prośby mojego poprzednika! Również byłabym wdzięczna, jak ktoś by miał tę perełkę w swojej kolekcji ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Tu jest w lepszej jakości, ale za to krótsza
Kawa Księżycowa

Post autor: Kawa Księżycowa »

Wydaje mi się, że wszystkim nie dogodzisz. Osobiście bardzo lubię ballady i podobają mi się te z albumu "Strong", np. "My Angel" albo "Stop".
Trudno mi wyobrazić najnowszą płytę. Myślę, że chciałabym, aby album był niespodzianką.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Kawa Księżycowa pisze:Trudno mi wyobrazić najnowszą płytę. Myślę, że chciałabym, aby album był niespodzianką.
No w sumie racja - dobrze jak Thomas sam coś wymyśli i nas zaskoczy ;) Mam nadzieję, że wyjdzie mu to równie pozytywnie jak informacja o kolejnym, tegorocznym występie w Polsce ;) Osobiście, też uwielbiam ballady ;) Według mnie, Anders ma tak piękną barwę głosu i niesamowicie głęboką duszę, że śpiewa całym sobą ;) A to w wokalistach cenię najbardziej! Śpiewanie od serca :)

Dziękuję...

Kawa Księżycowa

Fanka MT pisze:A to w wokalistach cenię najbardziej! Śpiewanie od serca :)
Cieszy mnie, że istnieją jeszcze tacy ludzie.

Kiedyś chciałabym usłyszeć, jak śpiewa na żywo "Dance In Heaven", uwielbiam ten kawałek, hiszpańską wersję również.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Dziękuję :) Rzeczywiście ten kawałek budzi ogromne emocje ;) Zwłaszcza, że został napisany z myślą o zmarłej przyjaciółce... Kiedy słuchałam go po raz pierwszy, to aż miałam łzy w oczach. Po prostu wyobraziłam sobie, co Thomas musiał wówczas czuć i wyrażał to śpiewając...

Dziękuję...

Kawa Księżycowa

Fanka MT pisze:Rzeczywiście ten kawałek budzi ogromne emocje ;) Zwłaszcza, że został napisany z myślą o zmarłej przyjaciółce... Kiedy słuchałam go po raz pierwszy, to aż miałam łzy w oczach.
Nie tylko wtedy. Tak, faktycznie jest bardzo emocjonalny. Może dlatego tak bardzo mnie ciekawi, jak to byłoby usłyszeć na żywo.

Wracając do głównego tematu: jestem coraz bardziej ciekawa tego albumu, jaki on będzie i co ze sobą przyniesie. I mam nadzieję, że wydawnictwo nie wytnie jakiegoś brzydkiego numeru, jak to im już się zdarzało.
ODPOWIEDZ