Dieter the hits

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
jkris

Dieter the hits

Post autor: jkris »

a skad te wiadomosci o trackliscie tej plyty? na stronie BMG nie ma nic na ten temat. nie pomylilo sie tu cos komus?
no bo jesli nie to gratuluje maksymalnie glupiego pomyslu- nikt przeciez tej plyty nie kupi...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Pomysł jest świetny - któryś z lokalnych oddziałów wytwórni wydaje u siebie płytę, która była dostępna w wyłącznie w Niemczech. Mogliby wydać także i u nas, bo czyż nie na polską premierę mnóstwo osób czekało? :>

A płytę wydają najprawdopodobniej Szwedzi: http://www.megastore.se/template/next%2 ... id=1493656
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

hmmm, sprzedaz okolo 100 plyt sie oplaca wg Ciebie? kto to kupi? kazdy kto chcial juz ma... :shock:
sonybmg.de nic takiego nie podaje, tylko na bohlen-fanpage.de jest informacja ale nie wiem czy ta strona jest godna zaufania. no tak cz siak pomysl wg mnie chory- tak jak wydanie 2 skladanek CCCatch jedna po drugiej ;)
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

jkris pisze:no tak cz siak pomysl wg mnie chory
Dokładnie. Ta składanka wg mnie to bezsens taki sam, jak "Gwiazdy XX wieku - Modern Talking", która była kopią "Back For Good". Wydać coś dwa razy to samo po to, aby napkać kabzdę? Może w innych krajach ktoś to kupi, ale pewnie będą to sami fani, a raczej ich część (bo ja np. nie zamierzam jej kupować), ale w Niemczech dwa razy to samo? :?

Proponuje wydać jeszcze "Final Album" ponownie pod nazwą "Complete Story Of Modern Talking". Lepiej by wydali "Pop Titan Hits" w innych krajach wraz ze wzbogaceniem o dodatkowe CD z innymi, nie wydanymi na CD utworami z przed Modern Talking.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Maro_D pisze:Dokładnie. Ta składanka wg mnie to bezsens taki sam, jak "Gwiazdy XX wieku - Modern Talking", która była kopią "Back For Good". Wydać coś dwa razy to samo po to, aby napkać kabzdę? Może w innych krajach ktoś to kupi, ale pewnie będą to sami fani, a raczej ich część (bo ja np. nie zamierzam jej kupować), ale w Niemczech dwa razy to samo?
Tyle tylko, że ta płyta nie zostanie w Niemczech. I jak się okazuje - nie jest to składanka a po prostu zagraniczne wydanie "Dieter - der Film"!

Ja rozumiem, że Wy nie lubicie Dietera. Ale nie rozumiem dlaczego przeszkadza to, że jego album zostanie wydany za granicą? Przecież jedyna różnica pomiędzy niemieckim wydaniem a tym zagranicznym to tytuł. Przecież Dieter też ma fanów, co najmniej tyle samo co Thomas, którego album za granicą wydano. Im się płyta wydana we własnym kraju nie należy?

Innymi słowy: czy gdyby poza Niemcami wydano album zatytułowany nie "Dieter - The Hits" a "Dieter - der Film" wszystko byłoby OK? :D

A, i kolejny link, tym razem do fińskiego sklepu: http://www.arvostelut.net/kauppa/album/576266
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

ArCrack pisze:Innymi słowy: czy gdyby poza Niemcami wydano album zatytułowany nie "Dieter - The Hits" a "Dieter - der Film" wszystko byłoby OK? :D
Wg mnie tak. Skoro to "Dieter - der Film" poza Niemcami to niech będzie "Dieter - der Film". Jak w Polsce wydano "This Time" miesiąc po premierze to też zmieniano nazwę na "Thomas - The Best Hits"? Nie.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Bo "This Time" była samodzielną płytą, a tytuł "Dieter - der Film" jest ściśle powiązany z filmem. W Szwecji czy Finlandii film raczej nie poleci 8) Poza tym niemiecki tytuł za granicą niekoniecznie musiałby być dobry.
Engelbert w Stanach też nie był wydany jako "Ich denk an dich", ale jako "Step Into My Life".
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Z Waszych postów (Maro_D i jkris) wynika, że nie ma sensu wydawać płyt Dietera w Polsce jeśli ukazały się w innych krajach.
Szczerze mówiąc jest mi to nie bardzo na rękę gdyż wolałbym kupować płytkę w sklepie "z krwi i kości" lub przez internet ale z czasem przesyłki ~ 3 dni a nie czekać na sprowadzenie z Niemiec czy Austrii (Właśnie z Dieter Der Film miałem trochę stresu na Allegro ale i tak płyta szybciej do mnie dotarła niż fan.pl zdążył wystawić swoją ofertę).
W sumie może nawet nie trzeba byłoby wydawać. W końcu jesteśmy w EU. Może wystarczyłoby, żeby polski oddział wziął na siebie dystrybucję płyty na terenie kraju i jakąś symboliczną chociaż reklamę.

Co do tytułu płyty zgadzam się z ArCrack'iem. Jest on niby dla nas zrozumiały ale nie da się ukryć, że jest niemieckojęzyczny. Jest to soundtrack do filmu rysunkowego, który raczej nie będzie masowo kupowany w Niemczech i wożony do Polski (DVD). Ja ewentualnie mógłbym się przyczepić dlaczego The Hits (może ta nazwa uzasadnia obecność starych kawaków MT i jednego nowego pod szyldem MT).

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
jkris

mi tylko chodzi o to, ze sprzedaz bedzie minimalna- fani juz to maja a bez promocji niewiele osob to kupi. ja poczatkowo chcialem oryginal ale teraz po przesluchaniu 2krotnym nie chce tej plyty, bo jest slabiutka i raczej nie bede do niej wracal...
co zas sie tyczy nazwy to The hits jest logiczniejsze ale tylko w odniesieniu do kawalkow MT- bo trudno nazwac hitami te wszystkie nudnawe ballady... :evil:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Tytuł może faktycznie nienajlepiej oddaje zawartość płyty, ale jak widać ludzie z wytwórni nie wpadli na nic oryginalniejszego. Może samo kombinowanie jak wydać to poza Niemcami odebrało im resztę pomysłów? :D A może po prostu tak było najłatwiej, bo zamiast projektować nową okładkę po prostu wymażą "Der Film" i napiszą "The Hits"? ;)
Tak czy owak tytuł dla mnie osobiście jest totalnie nieistotny. Jeśli nowe płyty miałby wychodzić także i w Polsce mogłby nazywać się "Dieter 26", "Dieter's Back" czy jakkolwiek inaczej. Byle by były.

A tak w ogóle, to będąc fanem Dietera najlepiej jest chyba mieszkać w Słubicach :D
jkris

albo tak jak ja w Szczecinie ;-) 10km od granicy :twisted:
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Dieter 26
To byłby świetny tytuł. Wszyscy pytaliby czemu 26 - ...no właśnie czemu akurat 26? Że niby 12 MT + 13 BS?

Pozdrawiam

Pozdrawiam[/quote]
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Ja całkowicie nie rozumiem tej krytyki niektórych osób, dobrze że płytka bedzie wydana, to super okazja dla tych którzy nie lubią się bawić w allegro, sklepy internetowe i tego typu rzeczy, po prostu będą mogli sobie zwyczajnie wejść do Media Markt i wyjść z albumem w dłoni. A jeśli chodzi o tytuł to tak jak Arcrack napisał - nieistotne.

Pozdrawiam.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
jkris

Mateusz pisze:Ja całkowicie nie rozumiem tej krytyki niektórych osób, dobrze że płytka bedzie wydana
moze i dobrze tylko chodzi raczej o celowosc takiego posuniecia... mogli o tym pomyslec miesiac temu a teraz kto mial to kupil, kto nie kupil sciagnal z netu... do kogo wiec jest to adresowane?
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

jkris pisze:mogli o tym pomyslec miesiac temu a teraz kto mial to kupil, kto nie kupil sciagnal z netu
w sumie to też masz racje, pomysł troche spóźniony jednakże ci co ściągneli a chcą miec oryginał będą mogli sobie kupić w normalnej cenie.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Przecież nie wszyscy mają internet...
Poza tym z pewnością są ludzie, którzy swego czasu kupowali płyty Blue System i Modern Talking, ale nie można o nich powiedzieć, że są fanami - w związku z czym nie interesują się specjalnie czy jakaś nowa płyta wyszła czy nie. Dopiero gdy zobaczą ją w sklepie, dowiedzą się o jej istnieniu.
ODPOWIEDZ