Jak powstało Brother Louie :)

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Jak powstaÂło Brother Louie :)

Post autor: Pioetrek »

Oto jak powstał wielki hit Modern Talking - Brother Louie i kilka innych ciekawostek obyczajowych (niestety po niemiecku ale za to na wesoło) :

http://www.onlinewahn.de/dieter.htm

Pozdrawiam

Piotrek

PS: Zdaje się, że książki Bohlena mają odrobinę zmieniony sens tytułów :D
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Dobre :lol:
Nasz dyżurny łowca ciekawostek wziąż działa na najwyższym poziomie ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Re: Jak powstało Brother Louie :)

Post autor: Jaro25 »

nawet ciekawe
Awatar użytkownika
justysia854

Post autor: justysia854 »

zdjecie u dołu strony podoba mi się najbardziej. Gitarzysta Thomasa Andersa :) :lol:
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

justysia854 pisze:zdjecie u dołu strony podoba mi się najbardziej. Gitarzysta Thomasa Andersa :)
Kiedyś gdzieś czytałem, że podobno dla niektórych ludzi na świecie (podobno w USA też :?: ) to właśnie Thomas jest Modern Talking a Dieter tylko tym gitarzystą. :D Chociaż ciężko mi w to uwierzyć w dobie internetu i serwisów ala Wikipedia, że ludzie nie wiedzą, że to głównie Dieter komponował piosenki. Nie wiem, może nawet i wiedzą ale i tak dla nich to Thomas był w zespole tym NR 1.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
justysia854

Post autor: justysia854 »

No nie oszukujmy się, że zawsze największe laury zbiera wokalista zespołu:) a co do tego że dla niektórych MT to Thomas Anders to mi to nie przeszkadza, myślę że bardziej chodzi o fakt, ze po rozpadzie MT w 2003 roku to jednak troche wiecej fanów było i jest brzydko mówiąc "po stronie" Thomasa. Choć pewnie nie powinniśmy się zabierać za ocene sytuacji których nie bylismy naocznymi świadkami, ale z drugiej strony zachowanie obu Panów w mediach pozwoliło nam na wyrobienie sobie pewnej opinii na ten temat... A ta książka Dietera to nie była nikomu potrzebna tak na prawdę, bo chyba przybyło mu przez nią przeciwników... ale moze sie mylę.
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Dla Amerykanów (bardzo dziwny kraj), liczy się tylko wokalista, ten co śpiewa. Stwierdzenie, że Dieter jest gitarzystą Modern Talking bardzo go oburzyło. Jak by nie patrzeć trudno się z tym nie zgodzić bo tak to wygląda na koncertach :D. Bardzo podoba mi się wymachiwanie rękami Dietera :D :) :lol: :P :wink:. Jest to element rozpoznawczy Modern Talking i nie da się go pomylić z jakim kolwiek innym zespołem :D.

Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Skyliner89MT pisze: Bardzo podoba mi się wymachiwanie rękami Dietera :D :) :lol: :P :wink:. Jest to element rozpoznawczy Modern Talking i nie da się go pomylić z jakim kolwiek innym zespołem :D.
Mi też bardzo podoba się ta gestykulacja Dietera... jeśli zobaczy się człowieka z gitarą który tak "nerwowo" ale z uśmiechem na twarzy wygląda jakby komuś chciał przyłożyc to wiadomo ze to Dieter z MT :D
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Kuba.K.

Post autor: Kuba.K. »

Ciekawe zdjęcia i historyjka ... :wink:

Pozdrawiam:
Kuba.K.
Muzyka to sens całego życia, muzyka to wspaniałe uczucia
które nie są do opisania, lecz do wyśpiewania...
alunia13

Post autor: alunia13 »

Gasolina91 pisze: wygląda jakby komuś chciał przyłożyc to wiadomo ze to Dieter z MT :D
Haha dobre określenie :d Wprost idealne! :D
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

Odświeżę ten wątek, gdyż zapewne nie każdy z Was zna taką ciekawostkę. Utwór o tytule "Brother Louie" powstał już w roku... 1973! Autorami i wykonawcami byli Errol Brown oraz Tony Wilson z grupy Hot Chocolate. Kawałek ten był wielokrotnie coverowany, ale chyba najbardziej znaczącą przeróbką, docenianą przez ówczesnych didżejów :!: była ta grupy Stories. Pewnie z dzisiejszej perspektywy to zdumiewające, ale wersja taka trafiła do dyskotek! :!: Słuchając tegoż nagrania, proszę zatem sobie wyobrazić, jakie wówczas były klimaty w klubach:

Wrzuta.pl - videoclip

en.wikipedia.org
Awatar użytkownika
sara_cieszko
Członek TAFC Polska

Post autor: sara_cieszko »

To jest oczywiście iwyłącznie MOJE ZDANIE !!!..Jak dla mnie piosenka Brother Louie zespołu "Sories" nie ma nic wspólnego z MT. Żeby tekst był podobny czy melodia a tu ni wząb.... Nawet seks tekstu nie ma żanego związku z werają MT... Jedna rzecz wspólna to oczywiście TYTUŁ ale ileż piosenek ma taki sam tytuł ale nic po za tym ;)....
;D Dobrze jest znać porządek świata, i Twoje w nim miejsce ;D
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

sara_cieszko pisze:To jest oczywiście iwyłącznie MOJE ZDANIE !!!..Jak dla mnie piosenka Brother Louie zespołu "Sories" nie ma nic wspólnego z MT. Żeby tekst był podobny czy melodia a tu ni wząb.... Nawet seks tekstu nie ma żanego związku z werają MT... Jedna rzecz wspólna to oczywiście TYTUŁ ale ileż piosenek ma taki sam tytuł ale nic po za tym ;)....
:arrow: Napisane: Śr paź 06, 2010 5:36 pm
Prophet5 pisze:Odświeżę ten wątek, gdyż zapewne nie każdy z Was zna taką ciekawostkę. Utwór o t y t u l e "Brother Louie" [...]
ODPOWIEDZ